Syksy on ollut yllättävän kiireinen. Hevosia on ratsastettavana paljon, joten aamut kuluu tiivisti satulassa. Helka-tamma on jo ollut parisen viikkoa myynnissä. Kyselyitä on tullut ja pari katsojaakin käynyt. Helka vaan jännittää uusia ihmisiä, joten koeratsastuksissa siitä ei oiken oikeaa kuvaa saa. Huomenna kuvataan uusia videoita taas. Helka on hieno. Keskiverto suokkia selvästi kyvykkäämpi. Ainesta siinä on oikealla ratsastajalla varmasti kolmostasolle asti. Se on ryhdikäs ja tahdikas. Jo nyt se pystyy kokoamaan itseään. Helka on myös herkkä ja vähän herkkiskin. Tarvii selkeää ratsastusta, määrätietoista, mutta palkitsevaa. Erittäin mielenkiintoinen hevonen kaiken kaikkiaan. Toivottavasti oikea ostajakin ilmaantuisi.

Minnin kanssa on ollut vähän ongelmaa ja huonoa tuuria. Olimme kauden viimeisissä kisoissakin. Maneesissa oli ihana kuitupohja, joka kuitenkin oli jostain syystä kova. Kaviot kopsui siinä. Minni liikkuu heti huonosti. Elastisuus katoaa. He a:ssa saatiin rikkeettömästä ohjemlasta 65+ prossia ja oltiin kolmansia. Hallialuemestaruudesta va b- tasolla 60+%:a ja oltiin jossain puolen välin paikkeilla. Noiden kisojen jälkeen ollaan otettu vähän kevyemmin ja jumppailtu lähinnä. Tämän viikon keskiviikkona sitten oli tamma takaset ihan paksuna ja toinen etunenkin vähän. Diagnoosiksi tuli virustauti, jota on ollut paljon nyt liikkeellä. Säikähdin ihan älyttömästi, mutta onneksi turvotus alkoi loppuviikkoa kohden laskea. Maanantaina mennäänkin Kiuruvedelle klinikalle. Siellä on joku hengitystie spesialisti paikalla, joka tutkii Minnin kurkun ja keuhkot. Tehdään samalla tsekkaus jalkoihin kisakauden jälkeen. Varmaan tuon taudin takia myös laajempia verikokeita.

Tytin-tyllerö oli myös hallialuemestaruuksissa. Menin sillä avoimen KN-spesial luokan. Siisti ohjelma ja prossia 60. Ratsastin sillain ihan kivasti eli vähän mennä hengaillen. Nuortenhevosten aluemestaruusluokassa ratsastin sitten kunnolla ja vaadein Tytiltäkin jotain. Prossia tuli 62+ ja olimme luokassa 8/18, mikä on erittäin hyvä sija puokkien joukossa. Tytin suunnitelmiin kuuluu taas ensi kesänä astutus. oriiksi on kaavailtu Tintin Sahramia.

Lapsilla on ollut syysloma tällä viikolla. Inka kanssa teimme pienen pikaisen retken Ahvenanmaalle maanantaista tiistaihin. Veimme Elsin sen kasvattajan luokse astutuksille. Hänellä on kaksi urosta, jota voi käyttää Elsille. Meillä oli aivan ihana reissu, vaikka kilometrejä tuli varmaan 1200. Mentiin Kustavista vaijerilautalla jollekin saarelle ensin ja siitä isommalla lautalla Åvoon, josta 22km Abbe-lunnin kotiin Torsholmaan. Olimme siellä yötä. Tämä pieni kolmen saaren ketju oli aivan uskomattoamn kaunista seutua. Nyt vaan toivotaan, että viimein Elsin astutus onnistuisi. Olemme niin koirakuumeessa.

Mulle on aloitettu uusi biolääke Humira. Jotenkin se tuntuisi auttavan. Lonkat on olleet ehkä vähän paremmassa kunnossa. Tarkkana tosin saa olla mitä tekee ettei rasitusta tule liikaa. Tämän päivän Kärkkäisen reissu pakottaa nyt aika lailla. Taidankin lähteä iltatalliin ja ratsastaa Tytin niin se varmaan korjaa tilannetta. Tulen raportoimaan Minnin klinikkareissusta myöhemmin.