On kyllä ollut monenmoista touhua läpi viikon. Tiistaina Sinja tuli kiimaan, joten se tiesi soittoa oriasemalle. Tiistai iltana oli Sara eskariryhmän päättäjäiset Mesikämmen laavulla Kitinkankaalla. Aivan ihana tapahtuma. Eskarit lauloi ja lorutteli ihanasti. Jokaisen sai todituksen ja orvokin istutettavaksi kotona kukkapenkkiin. Metsässä oli kymmenkunta rastia, joita sitten lasten kanssa kierretiin. Ihana ilta ja sääkin suosi, vaikka viime viikot on satanut joka päivä. Saralla on ollut ikimuistoinen eskarivuosi. Ryhmän opet ovat tehneet päiväkotipohjalla eskaria, joten he ovat osaneet luoda eskarista eskarin eikä koulua.

Keskiviikkoaamuna klo 10 olimme oriasemalla. Vaihdoimme asemaa Toholammin Mountain tallile. Siellä on kokenut ell Katri Helminen tämän kesän ainakin ja toivottavasti jatkossakin. Koko asema oli positiivinen yllätys..hyvä palvelu ja mukavia ihmisiä. Vieraat tammatkin otettiin hyvin vastaan. Sinjan kiima oli ultrakin mukaan alkanut. Yksi follikkeli eli munasolu oli oikealla ja nyt kokoa 2cm. Ell epäili, että ei varmaan vielä perjantaina ole valmis simennettäväksi, mutta perjantaina kun menimme uudelleen olikin follikkeli venähtänyt yli 4cm:n. Sitten vain soittoa Savelan Hemulin omistajalle. Onneksi hän pääsi siellä Lahden seutuvilla lähtemään oriasemalla pukille oriinsa kanssa. Iltapäivällä tuli vielä puhelu, että siemenen keruu oli onnistunut ja lähetys pääsi lähtemään. Tänään sitten vien Sinja asemalla ja päivän aikana se siemennetään. Illalla tamma taas kotiin. Sitten alkaa jännääminen...n17 vrk päästä näkee onko kantavana. Maanataina käydään vielä varmistamassa, että ovulaatio on tapahtunut. Sinja sai kiiman katkaisupiikin perjantaina. Sillä tavalla saadaan munasolu irtoamaan oikeaan aikaan, jotta hedelmöittyminen voi tapahtua. Onneksi Hemulin sperma on hyvälaatuista. Viimeksikin Sinja kyllä tiinnehtyi alle 10%:n liikuvuudella olleella spermalla. Nykypäivänä valtaosa kantavaksi saattamisesta tapahtuu siementämällä. Se on aikamoista aikataulujen sovittamista, koska usein ori on toisella puolen Suomea tai jopa ulkomailla. Spermaa voi toki pakastaakin, mutta tuore usein toimii paremmin. Meillä on syntynyt 2001 vuodesta varsoja 1-2 kpl vuodessa. Viime kesä taisi olla ensimmäinen vuosi, kun varsaa ei tullut. Jalostus on todella mielenkiintoista puuhaa. Enemmäinkin sitä tekisi, jos se olisi kannattavaa. Varsojen kysyntä on edelleen vähäistä ja kulut kalliita. Jos maitovarsana saa myytyä niin silloin siitä ehkä voi jotaikin tuottoakin jäädä.

Eilen oli Inka koulun kevätjuhla. Samalla oli vuodesta 1986 asti Roikolassa opettaneen open läksijäiset, kun hän jäi eläkkeelle. Roikolassa on aina ihanan tunnelmalliset juhlat. Koulun pieni liikuntasali on täpöten täynnä väkeä ja siellä on kuuma kuin saunassa. Kaikki pukeutuu juhlavaatteisiin. Se lisää juhlan tuntua paljon. Kyyneliltä ei voi näissä tilaisuuksissa välttyä. Lapset on niin ihania aina.

Tallilla siirrytään koko ajan kohti kesää. Seitsämän hevosta on jo yöt ulkosalla. Tarhoissa kylläkin, kun ei ole sateiden takia edes apulantoja saatu peltoon. Ensi viikon alussa olisi tarkoitus aloittaa homma. Pappa hoitaa kotipellot ja Kimmo Eskolan vuokramaat. Hevoset nauttivat ulkoilusta ja loimetkin on jo pääosin pois. Minni loimitetaan edelleen. Tilasin sille sellaisen liekkikuvioisen sadeloimen. En oikein tiedä onko se hieno vai ruma, mutta istuu hyvin päälle.

Minni on ollut aika kiva treeneissä. Väliin pelkää kaikkea ja väliin kuuntelee hyvin. Energia piisaa edelleen, joten treenattu on edelleen ilman vapaapäiviä. Tänään en kyllä selkää ehdi, mutta juoksutan kuitenkin. Tämä on hyvää vapaapäivän liikuntaa. Vapaapäivien johdosta Minni oli aina 2 päivää liian energinen ja kuuma, joten nyt ollaan menty näin. Paremmalle tuntuu. Minni on tarhassa klo 7-20 (21), mutta siitä huolimatta ratsastaa pitää päivittäin. Minni rakastaa treenejä ja onneksi minäkin.

Pikku Stellaakin olen ehtinyt viedä eteenpäin. Nyt on kaksi kertaa ollut suitset päässä ja olen juoksuttanut liinassa. Stella on hyvin viisas poni. Oppi juoksutuksen idean heti. Ei ylireagoi mihinkään. Sitä on ihana juoksuttaa, kun saa samalla ihailla sen upeita liikeitä. Voi vaan miettiä mitä liike sitten on, kun se saa lihasta ja ratsastajan selkään.

Tänään haetaan kotiin mun ja Empun projekti tamman. Näps on ihana tummarautias n.155 korkea suokki. Ajettu ja omaa hyvän luonteen. Koulutellaan tästä ratsu ja syksyllä tämä tulee myyntiin. vink, vink..jos joku on syksyllä ostamassa harrastesuokkia, joka on kiltti ja nätti.

Inka on nyt koululla hakemassa todistusta. Nooa ja Sara katsoo aamun piirrettyjä. Voisin ottaa vielä pienet tirsat. Olen kyllä nukkunut vähän paremmin nyt. Kiitos uuden lääkkeen. Ikävä oli taas lisätä lääkearsenaalia, mutta jotain pitää saada tälle väsylle tehtyä. Kipukaverit tämän ymmärtää.

Tänään luvassa myös kaverin lapsen synskät ja meidän lastenhoitajan yo-juhlat. Sitä ennen Sinjan kuskaus. Juhlien jälkeen Näpsin haku Siikajoelta. Illalla vielä Sinja haku kotiin. Joten touhua ihan hyvin yhdelle päivällä. Nyt nautin tästä aamun kiireettömyydestä.