Jes..tänään se tuli. Päätös Kelasta, että maksusitoumus on bio-lääkkeeseen myönnetty. Eilen laitoin sinne viestiä, että hoitoni seisoo täysin, kun tätä päätöstä ei saa tehtyä. Tänään oli pahoittelujen kera päätös tehty. Maanantaina vielä viimeiset verikokeet ja tiistaina Reumapolilla lääkkeen pisto-opetus ja aloitus. Tuskin maltan odottaa sitä :) .

Minnin kanssa hyvä reissu klinikalle. Kaviot oli meneet liian lyhyiksi vuolun yhteydessä. Kuvattiin ja tutkittiin. Kipulääkettä ja kavioihin pohjalliset. Nämä on näitä joita vaan joskus sattuu. Meidän kengittäjä on hyvä, joten ei kyllä häntä lähde syyttelemään. Toki jatkossa tiedämme prinsessahepan kanssa olla vielä varovaisempia. Onneksi heti perjantaina kengittäjä tuli pohjalliset laittamaan. Jalkojen turvotus oli jo seuravana päivänä poissa ja pulssia niissä ei enää tuntunut. Tänään olisi tarkoitus aloittaa taas ratsastus. Yhdet kisat jäi väliin tämän takia, mutta se ei haittaa. Ihanaa, kun ei Minni ole enää kipeä.

Uusi hevonenkin tuli talliin. Juuri tuolla klinikka reissulla tein kaupat. Ht-netissä oli ilmoitus halvasta 6v suokkiruunasta. Oli ollut vasta 4 päivää kyseisessä kodissa, mutta on sen verran arka, että ei se tuntunut heille sopivalle. Koteja oli tarjottu paljon, mutta saimme ruunan, koska olemme ammattilaisia. Sovittiin, että meiltä se lähtee sitten heppojen taivaaseen, jos ei me sitä satulaan saada.

Repe on ihana! Arka hieman, mutta utelias. Olemme olleet jo kolmen päivän tuttavuuden perusteella jo ihan myytyjä ruunalle. Repe toimii käsittelyssä hyvin. On herkkä, joten pitää varmoista otteista ja rauhallisuudesta. Juoksutettu ollaan nyt satula selässä. Liikkuukin kivasta. Käynti on hyvin letkeää. Ravissa käyttää kivasti niveliä. Laukkakin nousee molempiin suuntiin. Ei pelkää maneesissa, eikä tiellä. Eilen käytävällä penkillä seisoi sen vieressä ja painelin satulaa. Vähän Repe kuulosteli, mutta oli ihan hievahtamatta hiljaa. Kyllä me tuumattaan jo sunnuntaina satulaa mennä. Tämä on siis mun ja Empun projekti niin kuin oli Nelli viime kesänä. Tämäkin tulee kesän tai syksyn mittaan myyntiin. Luulen ja uskon, että tästä tulee hieno.

Tytillä on launataina Perhossa laatuarvostelukarsinta. Mennään sinne kyllä ilman mitään odotuksia. Viimeksi aikoinaan Tuiskeen kanssa arvostelu oli sen verran epäloogista, että nyt ei odoteta mitään. Tytti on meistä tietysti hieno ja erityisen hienoluonteinen. Toivottavasti sitäkin arvostettaisiin. Eilen tehtiin vielä irtohypytystreni...heh..toinen sellainen :) . Eipä ole ainakaan kyllästetty moisella. Nyt oli ihan super. Tuli tosi innolla kujalle ja kuitenkin keskittyi hyvin tehtäviin. 115cm oli okseri korkeimmillaan, joten eipä varmaan ainakaan korkeus ole ongelma. Tällä viikolla pitää vaan liikuttaa reilusti, jotta neiti olisi edes jonkin verran rauhallinen. Ratsastaessa olen kovasti keskittynyt muodon avaamiseen ja etuostan kantavuuteen. Se toimii kyllä niinä hetkinä, jolloin Tytti kuunteleen. Paljon on niitä hetkiä vielä, jolloin Tytti intoilee ja sählää. Eilenkin ratsastin sen vielä irtohyppelyiden jälkeen. Moni varmaan kauhustuisi moista ja minäkin jonkin muun kohdalla, mutta tälle spurttisporttiponille tämä oli todella hyvä ratkaisu. Oli virtaa ja paljon.

Pikku Stellakin sai eilen kunnon harjauksen ja irtojuoksutusta maneesissa. Nyt vihdoin alkaa Stella näyttää hyvinvoivalle ponille. Pihattovuodet eivät tälle nuorelle ponille olleet ihan kaikista parhaat olleet. Nyt vasta, kun Stella on lähes vuoden meillä ollut niin alkaa iho olemaan kunnossa, lihasta ja massa tullut niin, että ei kyljet paista. Runko alkaa olla pyöreä, eikä vain heinämahainen pömppö. Pihatto on hyvä monille varsoiklle ja nuorille, mutta toiset sinne ei vaan sovi. Stella oli varmaan ollut sellaisesa asemassa, ettei ololut päässyt kunnolla lepäämään tai syömään, koska se oli sellainen "koinsyömä" ruipelo. Ihan hyvä on ollut sen vaan kerätä massaa. Toivottavasti pian ehtisin Stellankin selkään alkaa kipeämään. No Repe-projekti on kuitenkin ensin. Stella on niin viisas nuori, että sen koulutus on luultavasti helppo.

Nyt soffalle..päiväunet tekisi terää. Selkä tuikkii vaan siihen malliin, että en tiedä onnistuuko lepo. Tilaisuus olisi, koska Sara ja Nooa leikkii ja Inka on kaverilla. Instassa on muuten videoita eilisestä Repestä, Tytistä ja Stellasta.