Täitukkia kammataan nyt joka päivä. Eilen nypin saivareita yksi kerrallaan pois. Pesun jälkeen voi täitä vielä olla, mutta ne on menettäneet jo lisääntymiskyvyn ja munat kuolleet, mutta kiinni ne on edelleen tukassa. Äiti kävi munkin pään tutkimassa. Ihan hirveä homma koko täisavotta. Näistä tiedottaminen on todella tärkeää ja se, että joka kodissa todella uhrataan aikaa päiden tarkistukselle. Vain näin saadaan täit katoamaan. Todella hassua, kun niitä nyt on. Omassa lapsuudessa ei kellään ollut, mutta taas minun äitin ja isän lapsuudessa oli. Silloin hygienian tasokin oli ihan eri. Onko sitten hygienian taso laskenut vai mistä johtuu täiden lisääntyminen??? Nykyään lapset halailevat todella paljon, joten leviäminen on taattua.

Treenit kohti viikonlopun kisoja jatkuu. Matti on ollut jopa vähän kankea ratsastaa oikealle. Olen saanut tehdä tosissani töitä sen kanssa ja työt jatkuu vielä. Matti on tietysti tunneilla normaaliin tapaan, enkä siksikään sillä joka päivä ratsasta. Ohjelma He A:2 on meille vaikea, koska Matti on vasta tällä kaudella tehnyt tehnyt muutamia he a-tason luokkia. Viime kaudellahan Matti vasta aloitti kisailun ja ratsunurakin on melko tuore...tammikuusta 2014. Väistöt on Matille vaikeita, kun taas laukka helppoa, joskin Matti tahtoo koota sitä liiankin kanssa. Matti on voimakas liikkuja, joten se tarvii hyvin pitävän pohjan, mutten liiken muuttuu kiireiseksi. Matti jää sutimaan paikoillee. En yhtään tiedä Vaasan pohjista, mutta sen verran kokenut seura kisojen takana, että luotan pohjien kuntoon. Pohjista puhuminen, ja varsinkin niiden haukkuminen, on ratsastajien lempiaihe. Itse kouluratsastajana pidän pehmeistä pohjista ja meillä onkin kotona sellaiset. Voi kyllä meidänkin pohjia on haukuttu vaikka ja missä, mutta onneksi valmentajat ovat aina niitä kehuneet. Toki maneesi on paukkupakkasilla kova, mutta ei enää, kun mönkkärillä voi sen itse avata ja hoitaa. Mutta oli pohja mikä tahansa niin kaikille se on aina sama ja toisille vaan parempi ja toisille huonompi hevosesta riippuen. Mutta Mattiin palatakesni niin lähden tekemään sen kanssa tarkkaa rataa iloisella mielellä. Toivon 60+%:n tulosta. Se mihin kohtaa sen tuloslistalla riittää niin se selviää launataina. Mukana on todella nimekkäitä ratsukoita Suomen kärkitasolta.

Minni on ollut jopa rauhallinen ratsastaa. Jotenkin tuntuu, että kova treeni ja kisakausi näkyy siinä hienoisena energiatason laskuna. Edelleen Minni rakastaa töihin lähtöä, mutta himppasen lisäsin sen rehuannosta. Tuntuu, että uusia vaihteita on löytynyt varsinkin sieltä kootummasta päästä, mikä tarkoittaa sitä, että voimaa on tullut lisää. Nyt kotona olen mennyt kangilla tosi paljon, mutta kisoihin laitan edelleen nivelet. Eilen menin nivelillä, kun oli enemmän palauttavaa jumppaa, koska tänään on vapaapävä. Vaihtoharjoitusten myötä on vastalaukkaan tullut pienen pieni epävarmuus, mutta eilen nivelillä ratsastaessa vastalaukka oli tosi varmaan. Nyt erittelenkin niin, että vaihtoja tehdään vain kangilla. Tämä vaihe on hieman haastava, kun ajan vaihtoja sisään niin, että pian ne kuuluvat arkisiin rutiineihin. Minnin koulutuksessa on aina selvästi huomattavissa vaikeita jaksoja. Uusien asioiden harjoittelu ei aina edes sovi kisakauden ulkopuolelle, vaan vaihtoharjoitukset tuli juuri nyt otolliseksi. Jos vastalaukkaa vahvistaa liikaa niin se voi hankaloittaa vaihtojen oppimista. Kilpahevosen koulutus on hyvin tarkaa. Minni on varsinkin niin herkkä, vaikka se on viisas ja nopea sisäistämään uusia asioita, että sen koulutus eteenpäin on todella hiuksen hienoa säätöä välillä. Se ei saa hermostua mistään tai kokea sitä liian vaikeaksi. Jollakin toisella hevosella voi nousta noin vain ylöspäin, mutta Minniä ei saa järkyttää :).

Odotan innolla jo seuraavaa kauttaa, kun saan uusia hevosia radoille. Tietysti se edellyttää, että ehdin Tytin ja Stellan kouluttaa. Tytti on onneksi sisään ratsastettu ja se on saanut äitiyden myötä niin paljon itsevarmuutta, että en luule sen koulutuksen olevan ongelma. Stella taas on niin superkiva luonteeltaan, että senkin kanssa varmasti sujuu hyvin kaikki. Nyt vaan pitäisi löytää Nellille koti, jotta saan aikaa näille nuorille. Joten kaikki lukija taas huomio..Nelli voidaan antaa myös ylläpitoon talven ajaksi tai ylläpidon kauttaa myyntiin. Nelli on sellainen heppa, että niitä ei ole joka tallissa. Kolmessa kuukaudessa noussut tasolta nolla he c-b tasolle. Laukkakin on rauhallista ja nostot löytyy nappia painamalla.

Mutta ny pitää lopettaa ja lähteä asioille!