Inka%20syntt%C3%A4ri%20ja%20Rosa%20-14%2

Rosa on tallini uusin hevonen. Se, että saimme Rosan ostaa, on pienoinen onnenkantamoinen. Sen ex-omistaja laittoi sen myyntiin, koska hänellä ei ollut nuorelle tammalle aikaa, mutta vetikin sen pian pois myynnistä. Onneksi ehdin huomata ilmoituksen ja esitin kiinnostukseni tammaa kohtaa. Minulla oli Jerry-heppa vielä myymättä, joten ei minullakaan kiire ollut.

No Jerry löysi ihanan kodin ja sen jälkeen karsina oli vapaana uudelle suokkille. Halusin ehdottomasti suokin. Jotenkin olen tehnyt ristiretken muihin rotuihin tässä vuosien varrella. Alunperin meillä oli nimenomaan suokkitalli. Jossain välissä suokkien hinnat nousi todella paljon ja idäntuonteja sai kaksi yhden suokin hinnalla. Ei niissäkään vikaa ole ja nytkin meillä on kolme idäntuotia tallissa. Suokit ovat kuitenkin oma suuremmoinen rotumme niin miksi en sitä suosisi. Ratsusuokkien kasvattaminenkin on kivaa ja oikeanlaiset saa myytyäkin melko hyvin.

Sitten pommitin Rosan omistajaa ja kerroin, että vielä voisin tamman ostaa, mutta ostopäätöksen teen pian. Soittelin paljon läpi ilmoituksia ja kivojakin oli tarjolla. Viimein kuitenkin minulle tarjoitui mahdollisuus ostaa Rosa niin ostopäätös oli helppo, vaikka budjetti menikin vähän yli.

Rosan ulkoinen olemus on vakuuttava. Kokoa on n.165cm ja massaa ainakin 650kg. Väriltää tamma on mustankimo, joka vaalenee vuosi vuodelta päätyen valkoiseksi lopulta. Ulkoisen olemuksen hienoutta tärkeämpi osa Rosaa on sen rauhallinen ja leppoisa luonne. Rosa on käsitellessä todella kiltti, ehkä vähän sellainen nuoruuden höpsö, kaikkea pitää saada tutkia. Ratsastaessa rauhallinen ja herkkä. Laukkakin on sillä aina ollut ns.valmis..rauhallinen ja tahdikas, vielä tietysti voimaton, kun ikää vasta 4v. Käynnissä ja ravissa Rosa liikkuu pehmeästi ja kevyesti eli suuresta koostaan huolimatta Rosa ei ole missään mielessä raskas.

Laumassa Rosa on keskikastissa ja Taisto on Rosan paras ystävä. Rosan mentyä laumaan hän huomasi heti yksinäisen Taiston (piensuokki). Rosa rakastui siihen heti. Oli hauskan näköistä, kun Rosa ajoi Taistoa takaa korvat hörössä. Taisto vähän pelkäsi Rosan hieman hyökkäävää tyyliä alkaa ystäväksi. No parin päivän päästä oli ystävyyspari muodostunut. heppoja%20syys-14%20010.jpg 

Tässä ystävät Rosa ja Taisto..suuri ja lempeä sekä pieni ja ujo.

Tulevaisuudessa Rosalla kisataan tuntityön ohessa. Myös varsottaminen kuuluu kuvioon. Jo viikko siitä, kun Rosa tuli menin sillä seurakisoissa tuttarin ja saimme reilu 61%:a eli ihan kelpo suoritus viikon lyhyellä valmistelulla. Rosalla on myös vuokraaja, mikä onkin hyvä. Näin nuori heppa ei paljoa tunneilla vielä käy. Itsekin pyrin pari kertaa viikossa Rosan selkään kivuta ja huolehtia koulutuksen jatkuvuudesta.

Tällainen on meidän iki-ihana Rosa <3