Kirjoitin eilen tuo edellisen tekstin ja mielestäni myös julkaisin, mutta edelleen tänään se roikkui tuolla luonnoksissa. Toivottavasti se nyt on jo oikeassa paikassa :) 

Tänään aamu alkoi Qi Gong harjoitteilla. Teemme taiji-treeneissä usein myös qigongia joten se olikin tuttua liikehdintää. Fyssarin luona lähdettiin miettimään kehoni liikkuviitta tai oikeastaa sen liikkumattomuutta. Lihakset on kireät kauttaaltaa, faskia eli kalvorakenteet kinnaa, hermokudos kinnaa. Opeteltiin liikkeitä, jotka nimenomaan pyrkii kalvojen liikkuvuuteen. Sitä kautta lihakset voivat paremmin. Oikeilla liikeillä sai venyttelyn kohdistumaan oikein niin ettei se vanuttanut yhtään hermokudosta. Tehtiin lagrosse pallon kanssa harjoitteita myös. Sekä korjattiin seisoma-asentoa sekä kävelyä. On ihan älytön määrä oppimista. Sitten kun tämän kaiken saisi sisäisteetyä vielä niiin, että ne olisi osa arkea, eikä harjoitteista tulisi stressiä lisää jo muutenkin kuormitettuun arkeen. 

Seuraavalla luennolla huomasin hermokivun hiipivän kehoon. Eli harjoitteet taisi olla liian rankkoja. Luento oli huippu. Aiheena selkä. Harmi vaan, kun luenntoisia oli eri kun paperissa niin jäi kokonaan lääkärin nimi tietämättä. Hän kuitenkin selvitti selän rakennetta, toimintaa ja vikoja hyvin peruteellisen yksinkertaisesti. Häntä olisi kuunnellut mielellään useammankin tunnin ajan. Tämän jälkeen oli jumppaa, jossa lagrossepallon ja sellaisen rullan avulla käytiin läpi koko kropan kipupisteitä. huh, huh mitä hommaa. Suurin osa pisteitä oli niin kipeitä, että ääneen piti vaikertaa.

Illalla toteutin retken Helsingin keskustaan. Niitä joulupalloja sitten löytyi aivan tajuttoman paljon. Oli ihana kierrellä yksin joulukoristehyllyjä läpi kaikessa rauhassa ja kerätä sormeen roikkumaan ne kaikkein kauneimmat. Sitten taas löytyi joku vielä ihanampi ja toinen pallo päätyi hyllyyn. Varmaan reilu kymmenen päätyi lopulta ostoskassiini. Näistä saa äitini kyllä valita myös yhden tai kaksi, koska olen varmaan juuri häneltä perinyt tämän joulukuusen ja sen koristeiden tärkeyden. Se on jotenkin sellainen joulun tunnelman luoja ja puheenaihe. Se kuulostaa helposti jotenkin pinnallisessa, mutta tähän liittyy jotain aitoa joulun taikaa, jota ehkä vain minä ja äiti ymmärrämme.