Löysin facen kirppikseltä lähes uudet Petrien saappaat. Ne oli kengän koolta ja leveydeltä juuuri oikeat, mutta varret vähän pitkät. Maksoin niistä 120€, kun ohv. hinta ko saappaille on n.600€. Tänään ajeltiin sitten Ylivieskaan suutarille. Hän lyhensi tosi hienosti saappaat soppeleiksi. Nyt pitää niitä vielä vähän sisällä sisäänajaa, jotta voi n alkaa niitä ratsastuksessa käyttään.

Käytiin lasten kanssa sillä välin, kun saappaat oli korjauksessa buffasa syömässä. Kallista sanon minä! 26€ maksoi kaikkiaan. Nooa söi ihan hyvin, mutta Sara soi vain yhden pitsapalan, Inka sentäs kolme. Enpä minäkään neljää siivua enempää jaksanut. Olisi kiva, jos vaikka naisille olisi oma hinnasto ja samoin alle 10 v lapsille. Tai olihan tuolla alle 5v 2.5€ ja alle 10v 6.5€. Olen varmaan pudonnut vaan ulkonasyömisen hintojen kärryiltä, aina silloin harvoin kun käydään hintoja taivastelen :) .

Kärkkäisellä olikin sikapäivät. Väkeä oli todella paljon. Nooa tietysti sekosi asiasta täysin. Karkasi useamman kerran. Ei voinut oikein mitään katsella, kun päivystin vaan lapsia. Nooa sai uuden angry birds teepparin ja kaikki isot pussin karkkia.

Mulla on todella ärhäkkä kipu- ja väsykausi päällä. Voisin nukkua koko ajan ja vaikka miten nukun mikään uni ei piristä minia. Juuri äsken otin päikyt sohvalla, mutta olen ihan uuvuksissa siitä huolimatta. Selkäranka ja lonkat on koko ajan viiltävää hermokipua täynnä. En käsitä mistä nämä kivut nyt taas tulee. Odotan todella ensi viikon Ortonit jaksoa. Toivon todella, että joku siellä minua kuuntelisi. Näin en enää pitkään jaksa ellei lääkkeitä saada paremmin kohdilleen.

Pian lähdetään lasten kanssa tallille. Pitää keksiä jotain kivaa heille siksi aikaa, kun ratsastan Minnin. Minni on ollut oma tehokas itsensä viime päivät. Hän on umpi kiimassa, mutta ei se kyllä ratsastusta yhtään haittaa. Ollaan tehty todella paljon koottua laukkaa myötä ja vasta. Tuntuu, että voima alkaa riittämään kunnon kokoamisiin. Sitten aina välillä reippaasti eteen pidemmässä muodossa venytelleen. Minni on todella notkea ratsastaa. On hauska oikein leikitellä muodon ja kokoamisasteen kanssa, kun haitaria löytyy niin paljon. Seuraaviin kisoihin on melkein kuukausi aikaa, joten nyt on aikaa treenta tuota hallintaa.

Pääsiäisenä mennään oppilaiden kanssa Ylivieskaan estekisoihin. Tosi kivaa. Neljä ratsukkoa lähdössä. Eilen olikin Ruusan ja Jeminan , Sinjan ja Jennin sekä  Sissin ja Annin  kanssa treenit. Kaikki hyppäsi todella kivasti. Sanoinkin tytöille, että vaikka kaikilla on ekat kisat näillä hevosilla vieraassa paikassa niin ihan reilulla kilpailumielellä tytöt saavat matkaan lähteä. Kilpailuissa ratsastajalla tulee olla itseluottamusta omiin ja hevosen taitoihin. On hyvä, kun itsekin kisaan koko ajan ja olen vasta melko myöhään aloittanut kilpailemisen, joten tiedän miten niihin voi valmistautua ja miten tavoitteita asetettaan. Kuinka voi hallita jännitystä jne. Ryhmällä on myös suuri merkitys. Meillä on todella kiva kisa porukka taas tällä kaudella. On hieno huomata kuinka ollaan niin samaan joukkuetta. Kaikki kannustaa kaikia. Toisen voitto tuntuun yhtä hyvälle kuin oma voitto. Voitto voi olla myös osallistuminen, kilpailu omaa jännitystä vastaan. Toivottavasti ehdin tyttöjen kanssa moniin tallin ulkopuolisiin kisoihin.

En nyt on mentävä ratsastamaan ja iltatalliin. Ensi yönä kellojen siirto..tunti aamu-unista pois..nyyh.