Lapsilla on pelipäivä..se tietää hyvin rauhaisaa hetkeä minulle. Olisi aika houkuttavaan antaa pelata lasten rajattomasti, jolloin saisin itsekin olla rajattomasti koneella ilman, että kukaan häiritsisi. Mutta meidän muksut, jotka on hyvin aktiivisia ja koukuttuvat peleihin voimakkaasti, onneksi tarvivat tässä tarkat rajat. Varsinkin Nooa uppoaisi pelimaailmaan täysin ja unohtaisi kaiken muun. Eli niin kauan kuin vain pystyn asiaa valvomaan meinaan valvoa. Toinen rajoitus koskee televisiota ja piirrettyjä. Onneksi lapseni osaavat leikkiä. Nooa ja Sara leikkii kahdestaa todella paljon. Inkakin on niissä mukana todella paljon. Nyt juuri Inkalla on koulukaveri kylässä, jonka kanssa tekevät läksyjä vielä.

Eilen oli valmennus tallilla. Inka oli mukana Mikki-ponilla. Tunti meni hyvin. Inka sai Mikin tekemään ihan kelvollisia pohkeenväistöjäkin, ei enään vaan sellaisia sivuluisuja. Itse menin vain Minnillä. Yleensä menen kaksi tuntia, mutta nyt pitää vähän säästää voimia, kun olen ollut niin kipuisa. Minni olikin oikein kiva. Reipas, notkea ja iloinen. Mutta sai kaksi yskänpuuskaa. Voi itku, jos tulee joku tauti. Viime talvena meillä oli tallissa sitkeä flunssapöpö, joka jäi muutamille päälle. Saatiin se kuitenkin selätettyä ja kaikki hepat ovat olleet muutamaan pientä köhäystä lukuunottamatta hyvin terveitä.

Maanantai-iltaisin ei ole vakiotunteja. Tallilla olen aina silti. Treenaan Minnin kanssa ja ratsutan 1-2 muutakin. Lisäksi käyn keskustassa urheiluhallilla Taiji treeneissä. Olen harrastanut Taijia reilu 2 vuotta. Laji valikoitui ihan sillä, että se alkoi kansalaisopistossa maanantaisin, joka on siis ainoa tunneita vapaa ilta viikossa. Laji on erinomainen terveysliikunnan muoto, josta on ratsastukseenkin paljon hyötyä. Kyse on kuitenkin kehonhallinnasta. Teemme 24-liikeen sarjaa eli siinä on 24 erilaista liikkää nivoutuneena tiiviiksi kokonaisuudeksi, joka etenee lähes tanssin tapaan. Liikkeet vahvistavat lihaksia, venyttävät niitä juuri sillä tavalla , mikä sopii myös minun jumuituneille lihaksille sekä kireälle hermokudokselle. Liikkeet lisäävät koko kehon liikkuvuutta ja parantavat tasapainoa. Kaikken kaikkiaan vaikuttaa hyvin terveyttävästi. Sopii myös mainiosti tälläiselle kipusairaalle ihmiselle. On ihanaa, kun on jokin muukin harrastus kuin hevoset tai muut eläimet. Vaikka maanantain aikataulu on tiukka, suoraan tallista vaatteenvaihdon kautta ryntään hallille ja sieltä suoraan taas iltatalliin, niin kyllä joka viikko reeneihin ryntään.

Nyt tämä postaus saa hyvin töksähtävän lopetuksen, ku lähden irroittamaan lapset pelikokeista. ihanaa alkuviikkoa kaikkille..itse toivon saa pakastumista jälleen, koska nämä kosteat on myrkkyä usein fibrolle.