On taas vierähtänyt aikaa viime käynnistä täällä, mutta nyt on ainakin kirjoittamista.

Kävimme viime keskiviikkona Mikin ja Taiston kanssa klinikalla. Minulla oli koko lapsilauma ja koira mukana, joten voitte kuvitella, että tohinaa riitti. Mikillä on siis kaviokuume. Rotaatiota oli jo tullut eli kavioluu oli kääntynyt. Niin surullista. Tämä kesä on ollut ihan superongelmallinen tämän takia. Mikki on aina ennen laiduntanut ilman mitään ongelmaa. Nyt kuukausi sairastarhaa, kipulääkettä alkuun ja kaviot vuollaan siten, että paine kavion kärjeltä poistuu. Kuukauden päästä kontrollikuvat, joissa tsekataa onko rotaatio pysähtynyt. En tuumannut saada kengittäjään. Meidän vakiokenkääjä Erkki on tehnyt näitä vasta vähän, mutta kun en muuta saanut niin hän suostui tulemaan. Hän soitteli ohjeita opeltaan ja kävi kuvatkin kattoon klinikalla. Ell sanoi, että pitäisi kengittää, mutta taas Erkin ope, että vuolla, kun ei ole kenkiä ollut aikaisemminkaan. Joten vuolulla aloitetaan aikakin. Perjantain asento sitten fiksattiin. Mikki on tosi hyvässä kunnossa. Kipulääkettä aletaan pian asteittain vähentämään. Tänään kaviopulssia ei enää tuntunut. Se on hyvä merkki ainakin.

Taisto tähystettiin taas. Limaa edelleen. Nyt myös tulehdusarvot taas koholla. Mikä tuota heppaa vaivaa??? No nyt taas vaihteeksi kortisonia ja limaa irroittavaa lääkettä. Kahden viikon kuluttua verikoe uudelleen. Taisto on myös laitumelta pois, koska kortisoni aiheuttaa kaviokuumeriskin. Onneksi meillä on tarhoissa kaikki yksärit ja Tytti ja Taika, joten hyvin Taisto on viihtynyt, vaikka omassa tarhassa onkin siis yksin. Sen vointi on myös hyvä ja tunneilla käy joka päivä. nyt ei ole edes yskinyt.

Kisat Haapavedellä oli onnistuneet. Menin Matilla K.N:n, jossa olimme kolmansia 63%:lla ja He A:2:n me voitettiin 63+ %:n. Täälläkin pohja vähän rullasi. Matilla on niin voimakas tapa liikkua, että vaatiin kyllä hyvän pohjan, että kaikki on kunnossa. Rosalla sain K.N:stä 59+ %:a ja sijä oli 9/18 eli ihan hyvin 5-vuotiaalta ensikertalaiseltä. Rosa oli taas vähän lyllerö radalla. koitin ratsastaa sitä ihan super kevyesti ja se kyllä toimi. Toivottavasti kaasu löytyy kokemuksen karttuessa. Tytöt teki Olgalla ja Ruusalla kelpo radat.

Nyt alkaakin Minnin kanssa kunnon kisaputki. Ensi lauantaina on 3-tason kisat Kauhajoella. En ollut alkuun menossa tänne, mutta tarkemmin kutsuun tutustuttua huomasin, että voin mennä 2-tason heB-tason luokan ja sitten on yksi 3-tason A. 8-9.8 ollaan Oulussa. Siitä kaksi seuraavaa myös Tupoksessa ja Oulussa. Elokuun viimeinen vkl on kisat iisalmessa ja Kauhavalla, joten jompaan kumpaan mennään. Tosi kiva, kun saadaan mennä nyt paljon kisoja, koska rutiinia me juuri tarvitaan. Kotona Minni on ollut ihan kiva. Minni oli oikein kaksi päivää lomallakin ja sitten oli vielä juoksutuspäivä. Kaksi päivää olen mennyt kangilla. Eilen aina kiva, mutta tänään kävi tosi kierroksilla. Arvasinkin näin käyvän, mutta nyt vaan tiukkaa treenia, jotta saan tamman taas kunnolla kuulolle.

Olimme tosiaan lomallakin lasten kanssa viime perjantain ja lauantain. Perjantain olimme Power Parkissa. Mummo ja pappa oli mukana mikä olikin tosi hyvä, koska Inka sai eka kertaa isojen rannekkeen. Pääsin sen kanssa isompiin laitteisiin ja kävimmekin mustekalassa ja twisterissä. Koko porukan kanssa pääsimme törmäilyautoihin, joka olikin yksi suosikeistamme. Olimme puistossa 7 tuntia. Koko ajan juoksu jalkaa menimme laitteesta toiseen. Oli tosiaan vähän kuurosateinen päivä niin puistossa oli vain vähän väkeä. Jonoja ei juuri ollut. Monissa laitteissa sai mennä kaksi rundia peräkkäin. Yksi jännä laite oli myös tukkijoki. Menin itse sen kaksi kertaa, kun ensin Inkan kanssa ja sitten Saran. Rölli-kylä oli lasten suosikki. He pääsivät myös omituisten otusten kerhoon :). Aivan upea päivä oli. Lasten riemua ei väsy katsomaa.

Olimme Power Parkin leiryitymisalueella yötä sellaisessa vankkurissa. Se oli aivan ihana ja niin siisti kuin oli koko alue. Vankkurin takana oli heti vessat, saunat, suihkut, uima-allas jne. Aamupala oli holettilla ja se oli todella runsas. Lauantaina siirryimme Seinäjoelle. Sinne ajaessa katsoimme kuinka Power Parkin porteilla oli jo jonoa ennen aukeamis aikaa. Koko ajan puistoon ihan jonossa tuli porukkaa. olimme hyvin tyytyväisiä, kun olimme valinneet vähän sateisen perjantain meille huvipuistopäiväksi. Seinajoella menimme toiseen lasten toivomaan  kohteeseen eli Duutsoni parkkiin. siellä siten remuttiin neljä tuntia. Aivan ihana loma oli, vaikka lyhyenlainen ja rahaa meni paljon. Ollaan kyllä yhdesä tähän säästetty, joten ei rahanmeno harmittanut. Jokainen sai vielä matkamuistonkin. Itselle ostin aivan ihanan keinuhevosen.

Apua, nyt nukkumaan. Kello on jo puoli 12. Lapsen leikkii vielä muovailuvahoilla :) . No ne on lomalla!