Onkin aikaa, kun olen ehtinyt kirjoittaa. Viime viikon loppu olikin sangen kiireistä aikaa. Paljon treenejä, treenausta ja sitten kisoja. Muu aika tiiviisti lapset kanssa touhuten kaikkea mahdollista.

Lauantaina kello herätti viideltä. Puoli kuudelta oli jo Minni ja Matti kopissa sekä minä ja Inka autossa menossa kohti Kiuruvettä. Aamulla keli oli vielä hyvä. Tuuli vain vähän. Tämä tuuli yltyi päivän aikana myrskyksi asti ja aiheutti monta tilannetta kisoissa. Sinnikkäästi kisat menivät eteenpäin ja ratsukot ratsasti. Keli oli kaikille sama, eikä siitä järjestäjiä voi syyttää. Aamulla vihmoi vettäkin, mikä onneksi loppui puolenpäivän maissa. Kerkesin kyllä Matin kanssa kastua ihan huolella.

Meillä oli vähän tuikka aikataulu. Heti perille päästyä vein Minnin jabaan syömään heiniä ja Matin kanssa lähdin verryttelyyn. Olin kiireestä huolimatta kävelemässä verkkakentälle klo 8.20 niin kuin olin aikataulussa suunnitellut. Olen mestari tekemään aikatauluja ja pysymään niissä. Kiuruveden kisakenttä on iso ja siinä samassa on myös verkka-alue ulkona. Tuuli kaateli kouluaitoja, joten ne laitettiin maahan makaamaan aina pala kerrallaan riippuen tuulen suunnasta ja voimakkuudesta. Loppupäivästä oli kaikki aidan ja kirjaimet kumollaan maassa, kun niitä ei kannattanut edes enää nostaa. Näin ne aiheuttu vähemmän ongelmaa, vaikka olihan se hevosille outoa, kun aidat oli maassa. Ratsastajana oli myös vaikeampi hahmottaa reittiä ja kirjainten paikkoja.

Menin Matilla K.N.Special ohjelman ekana. Rata eteni kivasti. Ei mitään virheitä tullut. Laukka oli vähän jäykkää. Prossia tuli kuitenkin yli 60. Sijoituskin taisi olla puolenvälin paremmalla puolen. Tästä suoraan jäin verkkaan He B:2 ohjelmaan suoritusta varten. Luokka oli kansallinen ja hevosia oli mukana 8. Matti oli ihana radalla. Tasaisen varma. Laukka vähän kiireistä, mutta vastalaukat onnistui puhtaasti, vaikka niitä on harjoiteltu vasta kaksi kuukautta. Oli itse tosi tyytyväinen. Tuloskin oli hyvä..62+ %:a. Sijoitus 4/8, mikä on upea. Muut hepat kuitekin täysipäisiä kilpahevosia. Matin päätyö on kuitenkin opetusratsu ja onhan Matti myös ex-ravurikin. Arvosteluissa kehuttiin Matin asennetta, yritteliäisyyttä ja energiaa.

Minnin kanssa mentiin myön K.N. Olin Susa-valmentajan kanssa suunnitellut, että ratsastan sen niin rennosti ja hitaasti kuin suinkin. Verkassa menin vain kevyttäravia jumppaillen. Laukat taisin nostaa kerran molempiin suuntiin. Minni oli ihmeen hyvän tuntoinen, vaikka keli oli mitä oli. Radalla vähän maassa lojuvat aidan jännitti sekä kukat jotka lojui myös maassa ihan aidan vieressä. Rata eteni hyvässä hengessä. Prossia kertyi reilu 64 ja sijoitus oli kolmas. Kommenteista mieleen jäi "happy atletic" maininta.

Sitten olikin yli kolmen tunnin tauko seuraavaan verkkaan. Inkan kanssa käytiin buffassa ja katsottiin kisoja. Oli kiva viettää aikaa yhdessä. Inka on loistava seuralainen. Kuolaiten tarkastajaltakin Inka sai kehuja, kun niin reipaasti oli koko päivän mukana ja auttamasa äitiä.

Minnin toinen ohjelma oli Fei:n CCI** Kenttäkilpailuohjelma 1998. Ollaan menty tämä jo kerran ennenkin tällä kaudella. Rata sujui mukavasti. Minni oli avuilla. Jonkin verran ratsastinkin, mutta vielä siten varovasti ettei tule liikaa kierroksia. Ekassa laukassa oli niin rento, että Minni siityi kesken kaiken raviin. Oikeassa laukassa Minnin alkoi vähän kuumua ja meni vähän matalaksi edestä. Meillä oli tosi kivaa kuitenkin radalla. Mulla tuli ihan itku silmään, kun poistuin radalta. Olin niin helpottunut, kun onnistuttiin näinkin kivasti. prossia kertyi 61+, sijoitus oli 11. Ensi kerralla, jos menee noin kivasti voi jo ratsastaa enemmän.

Tallialuella pakattiin kamat autoihin ja hepat koppiin. Minni on aina yhtä helppo lastata. Matti meni kotona kaurakipon perässä koppiin, mutta nyt ei. Onneksi yksi mies tuli auttamaan niin liinalla Mattin saatiin kyytiin. Kotona oltiin klo 21.30. Onneksi sain marin tekemään iltatallin. Joten hoidettiin vain matti ja Minni kuntoon sekä kamat paikoille. 22.30 oltiin väsyineinä, mutta hyvin tyytyväisinä kotona. Tästä on hyvä jatkaa treenejä ja kisoja.