10681881_711487998906152_591956604_n.jpg

Masaratti eli Matti oli tullessan meille Masa, mutta vääntyi Matiksi melko pian. Vaihdoin Matin Turussa Sinjan varsaan.

Torpan Tarmokas eli Tarmo (i.Silvolan Hemminki) pääsi sinne toisen orivarsan kanssa samaan kotiin. Siellä tallilla oli kaksi mahdollsista vaihdokkia. se toinen oli se, jota alunperin katsomaan menin. Hän oli iso kirjava pv-ruuna, joka olisi ollut heti valmis tunneille, mutta Matti varasti sydämmeni. Matti, joka koeratsastuksessa viipotti vähän miten sattuu, turpa ennemmin eteenpäin kuin kaulakaarella peräänannossa. Osasi nostaa laukat, mutta siinä oli tärkeintä vauhti. Jokin kuitenkin kolahti ja niin Matti meille tuli. Matti on tehnyt myös raviuran, joskin ei mitään huimia aikoja ole pinkonut. 

Matti omaa ihanan luonteen. On kiltti oikeastaan aina, joskin ruokinta-aikuina tapaa etusella määrätietoisesti oveen koputtaa. Onneksi asuu ensimmäisessä karsinassa rehuvajasta käsin, joten ei tarvi kauaa potkuja kuunnella. Matti on heppa jolla on sellainen vieno hymy aina huulilla..positiivinen ja tykkää puuhata ihmisten kanssa. Laumassa, jossa on suokit Tytti, Rosa ja Taisto sekä eestiläiset Ruusa ja Ville, taitaa olla Ville-pomon jälkeen toisena, mutta tulee hyvin toimeen kaikkien kanssa. Myös kisareissuilla asettuu traikussa kenen tahansa viereen ja sellaisella leppoisella läsnäololla saa kiukkuisen Olgankin ystäväkseen heti. 

Tammikuussa -14 Matin meille tullessa aloitin ratsutuksen. Matissa on hyvää pelottomuus ja itsevarmuus. Energiaa oli alkuun vähän liikaakin. Istunnalle Matti on herkkä ja eikä suostukkaan siihen, että aletaan liiikaa kädellä toppuuttamaan. Ravi oli Matin vahvuus heti alkuun. Se käyttää hienosti niveliään ja ravi on luonnostaan enemmään ylös kuin eteen..ihme, että näillä liikkeillä on ravuriksi edes koitettu. Käynnissä oli alkuun "kärryt perässä". Hiljalleen sekin alkoi löytyä..ei vielä valtavan alleastuvaa ole, mutta paranee. Laukan työstäminen on ollut vaikeinta. Siinä Matin hätäisyys tulee ilmi. Nyt vasta hiljattain on alkanut laukkaan löytyä kantavuutta ja tahtia. 

Minun ratsutuksen ohessa Matti käy tietysti kokeneilla ratsastajilla tunneilla. Tykkää siitä. ei jännitä vaihtuvia ratsastajia. Opettaa ratsastajille syvää istuntaa ja sen käyttöä. Ohjiin ei parane jäädä roikkumaan. Tunneilla minusta on mahtava seurata Matin mieletöntä keskittymiskykyä. Näytää ihan sille, kuin hän oli yksin ratsastajansa kanssa tunnilla. Mattia ei kiinnosta toiset hepat silloin, ei katolta tulevat lumet tai ovissa liikkuvat ihmiset. Töissä keskitytään annettuihin tehtäviin..tuumaa Matti. 

Kisasin kesän -14 Matin kanssa alue he-B-luokissa. Voitimme mm. HK Skan kilpailun Haapavedellä. Pääosin tulokset oli siellä 60% molemmin puolin. Yksi kansallinen suokkiluokkakin mentiin. Loppukauttaa kohti Matti innostui kisaamisesta vähän liikaakin. Oli niin täpinöissä starteissa, joten tulostaso oli hieman laskeva. Ensi kaudella taas uusin voimin ja maltein tähtäämme radalle. Toivottasti pääsemme jonkin He A luokan jo menemään. 

Esteillä Matti on mieletön! Joskin todella vauhdikas. Mari Vihanta kisasi Matilla omissa seurakisoissa 60-70 luokkia ja voitojakin tuli. Joskus vauhti kostautuu radalla ja puomi tulee alas. ensi kaudella Elli Soini kisaa Matilla esteissä. Kapasitettiiä tuntuu olevan, kunhan vaan malttia löytyisi. Matti on myös todella ketterä. Paino on luonnostaa takaosalla niin kääntymiset onnistuu vaikka pennin päällä. 

Jotenkin tämä Matin esittely huokuu positiivisuutta, mutta näin se on..Matti on mukava <3

photo-2.jpg

Tämä kuva voisi olla esteradalta..ellei noita kouluaitoja näkyisi...loppukauden vauhtikosoja :)