Joulu, juhannus ja pääsiäinen ovat ne juhlapyhät, joilloin tallin toiminta on erilaista ja jouluunkin mahtuu useampi vapaapäivä tuntitöistä. Heppaset toki perushoidon vaatii vuoden jokaisena päivänä. Kyllä Minnikin treenaa niin normaaliin tapaan joulut ja juhannukset. Mutta jokatapauksessa ko pyhät tuntuu vapaalle. Tunnit alkoi jo 2.1, mutta lasten koulu tänään eli 7.1. Pitkän loman jälkeen Inka ja Sara menivät kouluun intoa puhkuen. Nyt kun vielä saataisiin unirytmit kuntoon niin jaksaisi paremmin. No eiköhän jo tänään illalla uni tule paremmin.

Eilen loppuaisena aamu alkoi piparkakkutalon syönnillä. Odotettu kohta joulua. Innostuin siinä samalla siivoamaan joulukoristeita pois. Olin ajatellut, että koristeet saisi olla pidempäänkin, koska olimme osan lomasta pois kotoa, mutta olikin ihanaa siivota joulua pois. Miten siitä joulun tulosta aina nauttiikin ja kuusen koristelee hartaudella, mutta siitä huolimatta se on aina yhtä ihana siivota pois. Meillä on yläkerrassa kaksi ihan hyvän kokoista vaatehuonetta, jossa koristeita on helppo säilyttää. Yläkerran mummolta perityn tekokuusenkin nostin sinne kokonaisena koristeineen päivineen.

Voisimpa päivitellä tähän maanantain mätsäri kuulumisia. Elsin kanssa olimme siellä. Koko lapsijoukko oli mukana ja yksi lainalapsikin. Nooa ei yleensä moisiin tapahtumiin ole päässyt, mutta nyt sitten annoi sillekin luvan tulla. Se oli virhe. Iso halli oli aivan liikaa Nooalle. Se karkaili yhtenään, jopa kehiin. Huoh. Elsinkin kanssa oli kehässä. Onneksi Elsi oli niin hurmaava taas, että saatiin Nooan häröilystä huolimatta punainen nauha. Sitten ison kehän ajaksi annoin Noolle puhelimen, jolla sai pelata, joten sitten sain sen pysymään narujen oikealla puolen. Tässä kohtaa varmaan moni ajattelee, että ompa kuriton tenava, mutta Nooa tietää tasan kaikki käytössäännöt. On vain lapsia jotka sekoavat isota tilasta ja ihmismäärästä. Aina näin yksinhuoltajana ei ole edes vaihtoehtoja olemassa siihen mihin lapset tulee mukana. No ne joilla on vilkkaat lapset osaavat varmasti samaistua tilanteeseen :) . No isossa kehässä Elsi sinnitteli kuudenneksi. Ihan hyvin harvinaiselta rodulta, joka on vielä ns. vapaasti esitettävä. Elsi on kyllä mukavan intona kehässä. Häntää heilutellen seistä tapittaa namin avustuksella.

Tämän viikon sunnuntaina on sitten kova koitos Kajaanissa kv-näyttelyssä. Elsi on ensi kertaa avoimessa luokassa. Jos nyt kolmas selti napsahtaa niin Suomen Muotovalin titteli on valmis. Pahaksi onneksi Elsi vaan pudottaa turkkiaan. Toivottavasti tuomari ei paljoa rokota turkin kunnosta. Rakennehan toki säylyy hyvänä. Elsi on rakenteeltaan oikein hyvä. Väliin se näyttää takakorkealle, koska iloisena kantaa häntää selän päällä. Tämä on täysin sallittua, mutta monesti lunnit pitä hännän alhaalla. Toinen mitä Elsi tekee, jos se on vähän epävarma tai kyllästynyt. se vie korvat turhan sivuille. Ne se saisi kantaa paremmin. Sitten kun se innostuu riittävästi korvat on pystymmät. Korvien asento vaikuttaa paljon sen ilmeeseen, siksi tämä on tarkeä juttu. Se mikä pitää Kajaanissa vielä yrittää parantaa on liikkuminen. Välillä Elsi on narussa laiska. Pitää ottaa vaikka lelu sille mukaan ja leikkiä ennen kehään menoa, jotta se olisi himppasen energisempi.

Kylläpä kello rientää. Nyt äkkiä pankkiin, apteekkiin ja kauppaa ennen kuin tytöt tulee jo koulusta!