Nyt eletään talven perusviikkoja. Tälläkään viikolla ei ole mitään tavallisuudesta poikkeavaan. Se tuntuu jopa tylsälle, mutta koitan koko ajan oppia nauttimaan enemmän näistä rennoista aamuista, joissa ei juuri muuta aukataulua ole kuin tyttöjen koulutaksit. Sen jälkeen Nooan kanssa aamupäivän viettoa varsin verkkaasti. Nooa on jo niin iso, että keksii tekemistä yksinkin. Minulla on aikaa tehdä omia juttuja. Myös levätä, koska levon tarve on juuri nyt suuri. Jotenkin tuntuu etten millän selviä kutoutusviikon rasituksesta. Eilen kokeilin kavojen avausta pilatesrullalla ja pallolla, mutta edelleen paikat niin kipeät ettei se juurikaan onnistunut. Harmittaa, koska luulin tämän olevan mun juttu. Palautumien ei tässäkään asiassa tapahdu normaaliin tapaan. Fyssari sanoi, että muutaman päivän paikat voi olla tosi arat, mutta mulla on kestänyt jo kaksi viikkoa. Tää on varmaan taas fibron metkuja.

Tallissa hepat ovat sopeutuneet Läikän lähtöön. Kaikki on niin kuin ennen. Matti muutti Läikän paikalle tallissa ja tarhassa. Hän otti nuoren hevosen elkein johtajan paikan laumassa. Olga, Sinja ja Proffa alustuivat kiltisti. Matti on vaan vähän röyhkeä. Eilenkin sille sanoi ettei sen tarvi niin kukkoileva olla, kyllä ne vähemmästäkin uskoo. Matin boksiin muutti wpb-tamma Sissi. Se on liisattu Annille esteponiksi. Sissi on minun tutun kasvattajan poni ja samaa sukua kuin meille toukokuusa tuleva "sissi" poni. Jouduimme vaan vaihtamaan meidän sissin nimen, ettei olisi kahta saman nimistä. Meidän poni on sitten Iines. Annin Sissi on ihana, kiltti ja suloinen. Mukava alkaa valmentamaan tätä paria.

Minnin jalat alkaa viimein asettua. Uskon vahvasti, että syynä turvotukseen oli muuttunut kavion asento. Nyt kun korjauksesta on parisen viikkoa niin turvotuksia ei enää tule. Myös sitkeä köha on vähentynyt paljon ( en uskalla sanoa vielä loppunut) . Minnin onkin ollut melkoisen innokas treenata. Eilen oli kyllä sen takia paljon vaikeuksia tahdin kanssa. Enkä ollut edes lopputulokseen kovin tyytyväinen. Pitää tänään koittaa ratsastaa vielä tarkemmin ja paremmin niin jos saisi hiukan paremman kuuliaisuuden aikaiseksi. Ajatuksia saisi alkaa kääntää jo kisaohjelmiin. Mahdollisesti kuukauden päästä olisi kisat.

Kalenteriin suunnitellut Kajaanin kansalliset kyllä peruuntuu, koska lähdemme Empun kanssa oripäiville! Mahtavaa. Olen käynyt siellä vain kahdesti ja edellisestä on aikaa varmaan 10 vuotta. Nyt mukana on ensi kertaa katakirjaan tarjottavat ratsusuokit! Lauantaina on myös 4 h kestävä Kyran klinikka. Aivan mahtava päästä tuonne. Tämä loma on kyllä vain minua itseä varten. Yksi yö ollaan kurssikeskuksessa. 19.3 aamulla lähdetään ja seuraavana päivänä yöllä kotiin tullaan.

Marsuliinit on aivan ihania. Ne kujertavat jo meille. Liikkuvat häkissä jo paljon enemmän. Ovat päässet myös monesti päivässä syliin ja lattialle, Pieni miinus niistä on. Sotkua tulee. Nyt niillä on kutteria kuivikkeena. Se tarttuu niiden turkkiin ja leviää siitä tehokkaasti koko alakertaan. Kokeilaan vaihtaa tänään hevosten olkipahna niille kuivikkseeksi, jos se ei hienompijakoisena tarttuisi niin niihin. Mutta sotkemissesta huolimatta ne on aiva ihania!

Nyt alkaa paikkoja kolottamaan tämä koneella istuminen, joten taidan mennä hetkeksi maate, kun Nooa leikkii omia leikkejään.