Aamulla 8.30 tallille Elsin kanssa. Emilia, joka kisaa Olgalla, oli jo siellä. Letitimme hepat ja pakkasimme kamat autoon. Ihan aikataulussa eli 9.30 olimme matkalla Lapualle kakkostason kisoihin eli entinen aluetaso. Matka sujui sujvasti ja perillä olimme edelleen aikatauluassa. Meillä oli karsinapaikka, joten saimme Minnin sinne, kun Empulla oli startti kuin he-b luokassa. 

Empun startti päättyi ikävä kyllä hylkyyn. Olga oli kaksi kertaa tehnyt tahtirikon ja tuomari oli päätelyt hepan olevan ep ja vihelsi ulos. Olga liikkui verkassa ihan puhtaasti. Kotoana koko viikon kaikilla tunneilla ollut puhdas tai varmaan viimeiset kolme vuotta ollut terve. No näitä sattuu. Herkkähän Olga on ja voi jopa tahdittaa jännittäessään, mutta ei se sitä edes tehnyt. Harmitti vietävästi, mutta tätä tämä joskus van on. 

Kisapaikalla oli kenttä vielä jäinen ja maneesissa oli vain 10 minsan verkka. Olin vielä Minnin kanssa ryhmän viides, joten verkan jälkeen sain odotella pihalla n.30 ennen kuin pääsin maneesiin seisomaan. Verkassa lähinnä totutin Minniä maneesiin. Keventelin ja vähän laukkasin sekä tein muutaman väistön. Minni pursui energiaa ja säikkyilikin, mutta välillä oli kivakin. Pihalla vuoroa odottaessa Minni jännitti kaikkea. Lähinnä se tyytyi olemaan rauhassa, kun Emppu sitä silitti. Oli vähän veikeä tunne lähteä siitä radalle. 

Rata alkoi ihan hyvin. Ekan keskiravin tein varovasti, mutta hyvä se oli  silti. Väistöt oli vähän epätasaisia. Toinen keskiravi lähti ihan liikaa ja siirtymisessä Minni rikkoi laukalle. Lisättykäyti oli hieno (sain tästä 9p.). Muistin hengittää syvään ja rauhassa. Kokoaminen keskikäyntiin onnistui. Sain jopa pidettyä ohjat selvillä :). Eka takaosakäännös oli ihan ok, mutta toisessa tuumasi mennä pakki päälle. Sitten Minni oli jo aika kovilla kierroksilla, kun laukkaa nostettiin. Se melkein istui takaosan päällä :). Laukka oli kyllä hyvää, energistä, mutta vasemman laukan eli sen paremman minni rikkoi. Sain sen korjattua, mutta pisteet romahti toki. Oikeassa laukassa kuumui, mutta hyviä pätkiä. Numerot oli 3-9 välillä koko ohjelmassa ja prossat reilu 60, monesta ala-arvoisesta huolimatta. Askellajeistä sain molemmiltä tuomareilta 8. 

Vaikka emme sijoille päässeet tässä kisassa niin olin todella iloinen ja fiiliksissaä radasta. Minni oli niin positiivinen, vaikka kävi kuumana todella. Itse ratsastin tarkasti, vaikka rikkeitakin tuli. Olin jotenkin rauhallinen. Me molmemmat taisimme nauttia esiintymisestä. Ennen minni on jännittyessään käpertynyt kuoreensa, mutta ei enää. Se on aivan ihana ratsastaa, vaikka säikkyy ja kuumuu välillä. 

Nyt tulee uni raskaan päivän jalkeen....