Todellakin, kyllä nyt on talvi näyttänyt parastaan viime päivinä. Niin kaunista, kun pieni lumikerros peittää maan. Väliin on tuuli käynyt napajäätiköiltä asti ja on ollut hyytävän kylmä. Kaikessa säässä kyllä pärjää, kun vaan vaatettaa oikein. Suomen vuodenajat kauneudellaan jaksaa kyllä yllättää joka välissä.

Saimme tiistaina upeita uutisia Ahvenanmaalta. Abbe oli astunut Elsin. Taisimme kyyneleet tirauttaa koko perhe, kun uutinen tuli. Niin hartaasti tätä on toivottu ja nyt se viimein onnistui. Elsi oli ollut Balder-pojan luona la-ti, mutta koska Balder ei ollut astunut niin onneksi Elsin kasvattaja otti Elsin kotiinsa takaisin. Abbe on siis nyt Elsin kasvattajalla hoidossa. Abbe oli heti astutunut Elsin. Nyt astutuksia on ollut peräti viisi, joten pentujen mahdollisuus on hyvä. 2.12 ollaan varattu jo ultraan aika. Ensi viikon keskiviikkona Elsi tulee kotiin. Vielä on pari päivää kestettävä ilman koiraa. Ikävä alkaa olla jo melkoinen. Jos joku lukijoista on kiinnostunut lunnikoiran pennuista niin helmikuussa meillä voi niitä olla myynnissä. Tarkoitus on itselle jättää ainakin yksi narttu, jos vaan sellainen tulee. Nyt vaan jännätään tulevaa ultraa.

Minninkin satula tuli viimein toppauksilta. Matkassa oli hieman mutkia ja satulan tulo viivästyi parisen viikkoa. No eilen pääsin sitten tammukan selkään kuukauden tauon jälkeen. Satula ei ole vielä hyvä. Se on takaa liian pullea ja näin olleen painuu edestä alas. Istuu muuten, eikä paina mistään, mutta painopiste on väärä. Aina tämä satula on kyllä tarvinut eteen kohotusta, joten sitä varmaan täytynee testata ensin. Ratsastaessa Minni on ollut jäykkä ja jotenkin aika oudon tuntoinen. Ei kyllä onnu yhtään, joten vej:n sädeluu tuskin on enää kipeä. Tauko vaan tuntuu koko sen kropassa. Tänään on jo vähän enemmän oma itsensä, joten kyllä se varmaan hiljalleen vertyy.

Helka on löytänyt uuden kodin. Menee kylläkin ensin ylläpitoon, joka tavallaan on hyvä, koska Helka on sen verran herkkä, että oikean koti on tärkeä. Toivon, että kaikki menee hyvin ja varmaan meneekin, koska Helka on kuitenkin tavattoman kiltti ja ihmisrakas hevonen. Olisi ihana nähdä Helka myös kisakentillä ensi kesänä. Hän on niin lahjakas. Mua tavallaan harmittaa vietävästi myydä koko Helka, koska ei noin upeaa hevosta tule vastaa ihan helpolla. Mulla on haaveena löytää tai kasvattaa itselle suokki, jolla pääsee suokkien Hippos-luokkiin asti ihan pärjäämään. Taika on ehkä niin lupaava, että sen kanssa sitten neljän viiden vuoden päästä. Tyttikin on hyvä, mutta ei ehkä niin hyvä, että sillä voi pärjätä tuolla tasolla. Tytitstä haluan varsoja paljon...ensi kevälle on alustavasti varattu jo Tintin Sahrami sulhoksi. Varsoista puheen ollen Sinjan varsa Torpan Titi-Uu on myynnissä siltikin. Hinta on 4500€ sis. alv. Eli jos joku etsii kaunista liinakkoa läsipäätä sukkajalkaa niin tässä on. Titi on varustettu myös poikkeuksellisen ihanalla ja uteliaalla luonteella. Mitenkään aktiivisesti en Titiä ole myymässä, eikä haittaa vaikkei sitä kukaan ostaisikaan.

Pian saakin lähteä iltatalliin. Ajattelin Stellan vielä ratsastaa. Vielä ehdin vähän hengähtää sohvalla. Ollut kipujen kanssa poikkeuksellisen hankalaa ja jokin armoton väsymys myös vaivaa. Se varmaan johtuu siitä, kun uni on niin huonoa kipujen herättäessä vähän väliä. Vähän sellainen voiti ollut ettei tuumaan taas jaksaa, mutta pakkohan se on vaan jaksaa, ,kun ei muuta voi. Turpa-tassu-lapsi terapia auttaa :)