Kello on jo 23.15. Muksut maalaa keittiössä taikataikinasta tekemiään koristeita ja kippoja. Tuumasin alkaa kieltämään, mutta eivät ne kuiteskaan alkaisi nukkumaan ennen mua. Nyt kyllä kuulostaa sille, että Nooa maalaa tukkaansa pinkiksi. Ollaan niin kesärytmissä, että nukkumaan mennään vasta 24 maissa kaikki. Aamulla nukutaan puoli kymppiin ja ylikin. Huomenna on kyllä herätys, kun pitää olla oriasemalla Lampilla klo 10, kun Sinjalla on 30 vrk:n ultra. Toivottavasti siellä olisi vielä varsuli tallessa.

Nyt illalla tuntien jälkeen oli minun vuoro taas kouluttaa Nelliä. Tamma oli oikein intoa täynnä, kun töihin lähdettiin. Ei lämmin sääkään saanut tammukkan intoa lässähtämään. Tehtiin kahdeksikolla töitä käynnissä ja ravissa. Ravissakin Nelli pystyyn jo suuntaa vaihtamaan ilman, että se tuntuu vaikealle tai tahti rikkoutuu. Harjoittelimme myös suoria uria ja kulmia. Vitsit, kun Nelli ravasi ihanasti. Keskittyy tosi mukavasti töihin. Nytkin kentällä oli toinen heppa ja parkkipaikalla oli säpinää sekä isot lietevaunut rälläsi tiellä, mutta Nelli vaan teki hommia. Laukkakin nousi molempiin suuntiin kivasti. Kokeiltiin loivia väistöjäkin jo ja nekin sujuivat. Kerrassaan ihana heppa! Tätä menoa on myyntikunnossa jo elokuun alussa. Tästä saa joku mahtiksen harrastehepan, jolla kehtaa koulukisoihinkin mennä. Ennen myyntiä tarkoitus on hypätäkkin vähän sekä maastoilla, vaikka siihen Nelli on jo ajohommissa tottunut.

Minnin kanssa ollaan treenattu viikonlopun kisoihin. Aika kivalle tamma tuntuu. Ryhtiä tulee koko ajan lisää. Tuntuu, että nyt on jokin kehitysvaihe päällä. Laukassa varsinkin Minni siirtää painoa tosi paljon taakse ja laukkaa niin kevyen pehmästi, että siitä voi oikein nauttia. Kisoilta en osaa odottaa mitään. Onneksi Emppu lähtee mukaan niin osaa luoda minuun uskoa ja kattoa meitä verkassa. Sunnuntaina pääsenkin pitkästä aikaa Kimmon oppiin. Melkein se jännittää enemmän, kuin kisat.

Nyt lähden kerään muksut sänkyyn. Selkäkin on ihan poikki tässä istumisesta.