Huh, mikä päivä ollut. Oikeaa tunteiden vuoristorataa. Tunnin sisällä ehdin itkeä ilosta ja surusta. 

Iloisen asian toi päivään postissa tullut kirje. Siellä oli aika 9.1 mri-kuvaukseen ja 16.1 kirurgian polille. Noin vain sain kuvaukset, jota olin suuresti toivonut! En tiedä oikein minkä takia kuvaus uusitaan. Epäily on, että sen kasvaimen takia, joka leitattiin 6/12. Niin tämä oli toinen seuranta sille. No oli syy mikä tahansa olen iloinen, että pääsen kuviin. Jos sieltä ei mitään löydy niin kaikki nämä kivut on sitten fibroa, joka koettelee nyt minua oikein kunnolla. 

Epätodelliselle tuntunut uutinen tuli lomatoimistosta. En saa lomittajaa sille työlle, jota tallilla tehdään sairaslomani aikana. Eli osalle sitä, koska olen joutunut palkaamaan osa-aikaisen työntekijän tekemään raskaita tallitöitä arkisin, koska lomitusoikeus katkesi, kun kela ei myötänyt minulle kuntoutustukea. Ei todellakaan kannatta tällaisen hevostalousyrittäjän ruveta sairastamaan. Ei noille eläimille voi sanoa, että anteeksi olen sairas en hoida teitä. Työtekijänkin pitäminen on ihan älyttömän kallista. Sivukuluihin uppoaa pitkä penni rahaa. En yhtään ihmettele, kun varsinkin ratsastuskouluja sulkee koko ajan oviaan. Tämän alan kannattavuus on niin heikko. 

Nyt tuli vielä mielen päivän superpositiivinen asia. Läikkä-papalle on tarjottu ihan kamalasti koteja. Joukossa muutamia helmiä. Eräs eläkehevosiin ihastunut nainen tulee Läikkää katsomaan viikon päästä. Hänellä on neljä hevoshautaa jo pellonpäässä. Niin monelle heppamummolle tai papalle hän on tarjonnut mukavat eläkevuodet. Hän ratsastaa klassisella tyylillä, maastoilee ja ajaa hevosiaan. Läikkäkin saisi edelleen liikkua, mikä on vanhukselle erittäin tärkeää. 

Mainittakoon vielä, koska samalla yritän nostaa omaa mielialaani, että Minninen oli pitkästä aikaa tänään suht rauhallinen ratsastaa. Toki virtaa riitti ja intoa, mutta jaksoi paremmin kuunnella ja keskittyä. ravisulut oli erityisen hienoja  sekä oikea laukka palailee uomiinsa. 

Perjantai on kiva päivä tuntien osalta. Supertaitavia ratsastajia täynnä. Ja sellaisia joilla on palava into oppia ratsastamaan hevonen ja sen tarpeet huomioon ottaen. Estetunnilla Matti, ville ja Olga ratsastajineet olivat kaikki iskussa. Matti ja olga ehkä turhankin intona, mutta hyvin niiden ratsastajat hoiti tilanteen keskittyen tehtäviin eikä kajoamalla hevosen suuhun. 

Nyt uni painaa silmät kiinni. Tämä sairaslomalainen menee aamulla hoitamaan lauman hevosia, koska en saanut huomiselle lomittajaa, tai olisi ollut , mutta kun ei saa palkata 14½ vuotiasta, koska 15 on ehdoton ikäraja.