Näin se menee. Arki tuntuu aina niin kivalle, kun on vähän erilaisia päiviä välissä. Ruutiinit luovat turvallisuutta lapsissa ja minussa myös. Tietää mitä tehdä milloinkin.

Lapset palasivat innoissan kouluun loman jälkeen. Saran eskaritaivalta innoittaa paljon lukutaidon kehittyminen. Nyt Sara lukee jo melko sujuvasti. Jos vaan jaksaa rennosti lukea niin lukee pitkät pätkät melkein mitä vaan tekstiä. Liikayritys tuo mukaan arvailua ja sitten menee pieleen. Inka kiikutti tänään matikankokeista 9+ numeron kotiin ja tienasi sillä 2€:a. Inka huolellisuus on parantunut nyt ja koenumerot ysin ja kympin välillä. On mukava huomata, että lapsille on koulunkäynti helppoa. Nooakin on oppinut jo kaikki kirjaimet ja kirjoittelee sanoja innoissaan. En ole ikinä ollut mikään preppaaja-äiti, joten ihan itse nuo ovat asiat oppineet. Päin vastoin kannustan enemmän leikkiin ja muuhun touhuun vapaa-aikana kuin koulujuttujen tekoon. Toki läksyt tehdään. Inka tekeekin läksyt aina heti koulun jälkeen ilman, että siitä on koskaan tarvinut sanoa.

Tallille kuuluu hyvää. Villelle on löytynyt kiva ylläpitokoti, jonne varmaan pian pääsee muuttamaan. Sillä oli jo yksi paikka, mutta he eivät saavee kyytiä järkättyä niin oli parempi perua koko juttu. Tämä uusi paikka on Laukaassa. Ville pääsee pihattoon ja maastopolleksi. Siellä saadaan reisilihas kuntoutettua hyvin. Nyt juuri kokeilin sitä yksi päivä. Ihan selvästi lihas on alkanut kehittyä takaisin, kun painobutsilla jalan liikerata ollaan saatu takaisin normaaliksi. Olen tosi iloinen tästä, kun haava oli kutenkin niin iso, että se olisi voinut aiheuttaa pysyvän vamman. Nyt ainakin kuntoutuminen näyttää hyvälle. Ville on eestinhevoseksi todella lahjakas. Liikkuu hienosti ja hyppääkin kivasti. Toivottavasti löytäisin sille taitavan kisaajan ensi kaudelle.

Kisakausikin omassa seurassa alkaa 18.4. Hauskaa! Mukava treenata oppilaita kisoihin. Sarakin haluaa mennä Mikillä raviluokkaan taluttajan kanssa. Inka menee saman ilman avustajaa. Ilmoittautumiset on nyt juuri käynnissä ja enään kymmenkunta paikkaa vapaana. Yleensä kisamme on suosittuja, koska meillä on 15 vuoden kokemus niiden järkkäämisestä ja pyrimme järkkäämään aina ne hyvin sekä sujuvasti. Aikataulussa pysyminen on hyvin tärkeä asia kilpailijoille ja tässä olemme aina onnistuneet hyvin. Kuudet 1 tason kisat on suunnitteilla tälle kaudelle. Nyt emme järjestä 2 tason kisoja, koska nämä 1 tason kisat palvelee seuramme ratsastajia parhaiten.

Minnin kanssa seuraavat kisat on 26.4 Suonenjoella. Siellä on kaksi He-a tason luokaan joihin mennään. Odotan jo kovasti kisoja. Treeneissä Minni pursuu intoa. Nyt olen treenannut laukkaa tosi paljon. Minnin oikea laukka on aina ollut vaikeampi sille. Joka kerta teen tosi paljon ympyrällä siirtymisiä myötä-ja vastalaukan välillä. Myös temposiirtymisiä. Koottulaukka alkaakin olla jo aina mageeta. Selvästi Minni ottaa painoa takaosallee enemmän ja tasapaino on parantunut myös roimasti. Laukanvaihtoja tehdään myös aina välillä. Oikealta vasemmalle on jo tosi helppo, mutta toisinpäin Minni vaihtaa vielä isosti. Nyt kuitenkin olen saanut varmuutta siihen, että Minni tietää milloin on kyse vastalaukasta ja milloin tehdään vaihtoja. Minni on innokas vaihdoissa, joten vastalaukassa saa olla itse todella tarkka, ettei anna vinkkiä vaihdosta. Kuitenkin nyt tuntuu sille, että varmasti joku Vaativa B startti olisi mahdollinen loppukaudesta. Minni on kuitenkin sillä tavalla hyvin herkkä hevonen, että häntä ei pidä asettaa liian vaikeisiin tehtäviin liian aikaisin. Minnin tulessa minulle kävin yhden valmentajan opissa, joka innostui Minnistä valtavasti ja kehoitti minua treenamaan tosissaa niin, että olisi mennyt jo ekalla kaudella vaativaa B:tä! Tämä teetti meillä vastalaukkaa tunnilla niin paljon,että Minnille oli todella pitkään vastalaukka tosi hankalaa ja hän jännitti sitä. En silloin vielä tuntenut kunnolla Minniä itsekkään ja olin myöskin liiankin nöyrä oppilas, joten tein kaiken valmentajan ohjeiden mukaan, vaikka silloin jo tunsin asian olevan liian vaikea Minnille ja Minni oli huolissaan. No en sittemmin tämän valmentajan oppiin mennyt. On todella tärkeää kuulostella ja kuunnella hevosta sen koulutuksen aikana eli oikeastaaan aina. Vaatia pitää toki myös,että eteenee, mutta oikeassa tahdissa. Tämä ei ole aina niin helppoa ja virheitä tulee kokeeneellekin valmetajalle ja ratsastajalle. Herkkiksen kanssa niistä voi olla seuraamuksia. Myös hevosen terveydelle on haitallsista treenata liikaa. Loppujen lopuksi kilpahevosen treenaanminen oikein on todella vaikeaa. Onneksi minulla on hyvät valmentajat, eläilääkärit ja osteopaatti tukena.

Nyt jos menisi ja ottaisi pikku päikkärit, jos lapset sen sallisi :)