Todellakin nyt on ollut lämmin. Mittari useampana päivänä kivunnut yli 20 asteen. Toki joka päivä on vettäkin tullut. Niin kuin juuri äskenkin tuli kunnon kuuro. En kyllä sadekuuroja pidä yhtää huonona, mutta tällä hetkellä toivoisin poutaa, koska meillä on kaikki heinämaat vielä pystyssä. Teen kyllä muutenkin heinän aina myöhään, koska tehdään vain yksi sato.

Nelli-projekti on edennyt siihen malliin, että ensi viikolla kuvataan videot ja sitten myynti-ilmoitus julkaistaan. Nelli on ollut ihan super ratsastaa. Ravissa on ihan mieletön tahti ja ilmavuus. Ei uskoisi tuollaisen työhevosmallin pystyvän noin kevyisiin liikkeisiin. Laukka on vasemmalle on todella hyvää. Voi mennä suoraan ja ympyrällä. Oikealle välillä takaosan kanssa näkyy voiman puute. Tämä on nyt hyvin normaalia, koska vasta 2kk nellin on ratsunuralla ollut. suokin laukka vaatii vähintään vuoden kehittymisen, että näkee millainen se on lopulta. Jopa vähän toivoisin, että Nelli löytäsi kodin paikasta, jossa sitä vietäisiin eteenpäin, koska sillä on ihan oikeasti kapasiteettiä ratsuna joka kisahepaksi asti.

Minni oli tänään myös ihan super ihana ratsastaa. Ajattelinkin tallissa ratsastuksen jälkeen, että ihan sama mitä huomenna kisoissa tapahtuu, koska tänään Minni oli niin kiva. Minni oli energinen, mutta jotenkin keskittyi hyvin niin, että sain ratsastaa rauhassa sitä. Ei tarvinut koko ajan vahtia tahtia Minni säikkyessä ympäristöä tai muuten vaan kuumuessa niin ettei kykene keskittymään. Ihana mennä huomenna helppo B-tason ohjelma. Siinä saa mennä pitkiä linjoja ja yrittää pitää tamma aisoissa. Tiedän, että moni varmaan ihmettelee, että miksi menen vielä he B:n ohjelmaa. Menen sitä kahdesta syystä. Toinen on, että ko kisoissa oli vain yksi avoin he A-saton luokka. Yhtä luokkaa varten en viitsi ajaa 500km. Muutenkin tuolle villikolle sopii kaksi luokkaa päivä tahti (tai vaikka viisi,jos Minni saisi valita :) ). Toinen syy on siinä, että kilpahevoselle on hyvä antaa välillä helppoja luokkia, jossa mennään kevyesti ilman painetta. En itsekään sitä ymmärrä, jos mennään jo vaativaa A:ta ja sieltä hypätään he b-a tasolle, mutta kaikkelle on varmasti syynsä :) . Toinen luokka on meille uusi He a lasten joukkueohjelma, joka on ihan kiva kyllä ratsastaa. Kauhajoki on kisapaikkana hyvä..hyvät tilat ja pohjat, joten avoimin mielin matkaan huomenna.

Mulla on ollut taas hemmetinmoinen kipukausi menossa. Anteeksi kielenkäyttö, mutta olot niin kipuisat. Siellä Power parkissa sain selkään vähän rytkytystä laitteissa ja sen jälkeen selkä kipuillut kovasti. Murtuman kohtaan nousi pattikin, mutta se on onneksi asettunut. Hermokipu lyö lääkkeistä läpi. Myös nivelet kipuilee. Reumapolille aikaa en ole saanut, mutta tulossa se on elosyyskuun vaihteeseen. Ärsyttää jo valmiiksi, jos ne ei löydä syytä sielläkään. Tk:ssä olivat vielä kämmänneet mun sairaslomatodistuksen kanssa. Kela sivuilla ei ollut mitään merkintää uudesta b-todistuksesta. Soitin TK:n ja ne vakuutti, että on se mennyt Kelaa. No tällä viikolla taas asian tarkistin  ja laitoin viestiä Kelaa. Eipä ollut koko todistusta siellä. Taas soittoa Tk:n ja lupasivat toimittaa sen uudelleen. Huoh. Aina näitten perään saa kattoa.

Nyt lähden kaappaamaan Nooalta koneen pois. Peliaika on täynnä. Tytöt on naapurissa synskillä. Muksut pääsi eilen mökille mummon ja papan kanssa. olivat oikein yötäkin. Ihana,kun oli lämmin niin olivat uineet kaksi kertaa. Inka oli saanut ongella kaloja. nooa ja sara olivat olleet mummon kans mustikassa. Laitailempa vielä kuvia tänne.