Kuopion kisat meni saman kaavan mukaan kuin koko kausi on mennyt. Verkassa Minni oli ihan kiva, ei juurikaan kuumunut, vaikka ratsastelin ihan kunnolla. En varonut mitään siitä syystä, että tamma kuumenisi. Radalle mentäessä tunsin kuinka Minni jännittyi. Keventelin ravia tutustuttaen sitä tuomaripäätyyn. Ohjelma sujui ihan hyvin siihen nähden mitä on ollut. Minni oli koko ajan vähän nopea, joten se varmasti näytti jännittyneemmältä mitä oli. Yksi rikko tuli vastalaukan kohdalla, kun Minni selvästi säikähti jotain. Sain korjattua virheen nopeasti. Kaikesta huolimatta kommentit oli jännittynyt, jännittynyt jne. Prossia vain 56+ eli kauden huonoin tulos!! Olin tosi pettynyt. Seuraavan luokan ratsastin enemmän fiiliksellä. Eli en pidätellyt, enkä hyssytellyt, koska se saa Minnin entistä kireämmäksi ja silloin jännitys näkyy. Mennä rallattelin. Prossa 60+ eli meidän tasoa jo..tai sitä keksitasoa. Minni on vaan niin äärettömän reipas ja energinen. Sen liikkeisiin heijastuu kaikki. Se lisäksi se jännittyessä kurtistaa sieraimia kuin possu ja saattaapi vielä raottaa huulia.

Eli nyt olen pohtinut sitä miten saa Minnin  kanssa A-radat esitettyä siten ettei jännitys korostu. Susan valkussa mietittiin sitä, että muoto pitää olla koottu, jotta etuosalle jää tilaa irtonaiseen lapojen liikkeeseen, jolloin tahdin hidastaminen on ehkä mahdollista. Tänään oli sitten Kimmon opissa. Runkoon pitää saada liikkuvuutta vieläkin lisää. Eli notkeuden kautta saadaan liikettä hitaammaksi. Saadaa Minni käyttämään energia vielä oikeampaa liikkumiseen sen sijaa, että se poukkoilee kiihkeänä ympäri kenttää. Nyt on hyviä työkaluja taas mitä lähdetään työstämään. Minni ei todellakaan ole mikään jäykkä heppa, mutta lyhytrunkoisena sen rangan liikkuvuus on aina se kohta jossa voi petrata. Kimmo oli samaa mieltä, että ei Minnin luonnetta voi mennä muuttamaan, enkä voi ratsastaa ratoja hissutellen läpi. Yksi mistä voisi olla pidemmän tähtäimen apua olisi astuttaminen. Monesti varsominen rauhoittaa tammoja. Tämä kortti jää auki ja katsotaan miten loppukausi menee.. Tuolle energialle on kyllä käyttöä sitten, kun noustaa vaativiin luokkiin, mutta nyt vielä tahkotaan tätä He-A tasoa.

Kiva päästä Matin kanssa myös ensi viikonloppuna radalle. Ylivieskassa on aluekisat ja menen Matilla siellä B:t ja Minnillä A:t. Kiire viikko tulossa, kun kaksi heppaa pitää treenata ja Nelli myös. Rosakin kaipaisi minua selkään, mutta hän saa odottaa ensi viikkon. Stella on lihotuskuurilla, joten sen kanssa ei tarvi onneksi tehdä nyt mitään. Kuopion kisoissa oli kaksi Pin Rock's ponia, jotka on Stellan sukulaisia. Tytöt oli innoissaan,kun kerroin, että tuollainen Stellastakin tulee. Oikein itsekin odotan, että pääsen sen kanssa kisaamaan. Ponit on niin ihania.

Inka ja Sara lähtikin tänään Ouluun Päivi-tätin luokse, jossa he ovat joka kesä. Inkalle tämä on kolmas kerta ja Saralle toinen. Innoissaan olivat reissusta. Ikävä tulee molemmin puolin. Nyt vietetään Nooan kanssa laatuaikaa kahden. Tässäkin koko ajan katson sen temppuja, kun Nooa katsoo Robinin videoita telkusta ja tekee niitä liikeitä sieltä.

Huomenna tulee pitkästä aikaa ratsastuskoulutarkistaja käymään. Ennen se kävi joka vuosi, mutta nyt edellisestä kerrasta taitaa olla kaksi vuotta. Ei meillä mitään puutteita ole ollut koskaan, joten sen käynti on ihan kiva juttu.

Mutta nyt nukkumaan. Olen jotenkin ihan väsynä..Nooa ei vielä..huoh :)