Joskus vaan onnistaa tässä lajissa kaikki :) . Jo useamman päivä hevosen selässä ollut niin kaikkivoipainen tunne, että todella uskon osaavani tätä lajia vähäsen. Ratsastus on minulle niin suuri intohimo, että todella harvoin tunnen mitään kipuja sitä tehdessä. Toki tunnen kuinka rintarangan murtumasta tullut ryhtivirhe pakottaa minua pinnistelemään ryhtini kanssa, mutta joka tapauksessa olen notkeimmillani ehdottomasti ratsailla.

Tänään ratsastin Matin. Menin sillä perjantainakin. Pyrin matin selkään kaksi kertaa viikossa, jotta ensi kesän kisoissa olisi jotan mahdollisuuksia hyviin ratoihin. Ehkäpä voisi loppukaudesta tavoitella jotakin Helppo A-starttiakin. Perjantaina Matti oli vinohko ja vahva sekä liikaa virtaa täynnä. Tyydyinkin laukassa lähinnä purkamaan paineita. Tänään oli sitten huomattavasti keskittyneempi hepo alla. Lukuisilla peruutuksila jumppasin sekä aktivoin Matin vatsalihaksi. Se toimii. Matti laukkasi todella hienosti kantaen itsensä ja minut lähes täydellisessä tasapainossa. Olin todella tyytyväinen Mattiin. Suokeilla laukan kantavuus on usein se eniten työtä tarviva asia.

Minni sai kunnon harjauksen ennen ratsastusta. Minni rakastaa kaikea puuhastelua ja harjaushetkiä. Vaikka Minni on todella ohutkarvainen niin siltäkin lähtee karvaa. Hevosten karvanvaihtoon vaikuttaa lisääntynyt valo, eikä ilman lämpö. Nopeimmat hepat aloittaa karvanvaihdon jo tammikuussa, vaikka olisi paukkupakkasta.

Minni oli energisellä päällä. Keskityin alkuverryttelyssä rentouteen todella paljon. Koska se oli niin intona tein myös paljon väistöjä ympyröillä ja suorilla, joiden avulla sain mielenkiinon säilymään ja sitä kautta Minnin pysymään rentona. Tämä rentoutumista ollaan harjoiteltu aina Minnin kanssa. Se vetää itsensä äkkiä piukkaan pakettin ja volyymit täysille. Nyt ollaan tässäkin asiassa edetty. Alkuverryttely on todella taitolaji tämän hevosen kanssa. Kun verryttely sujuu rauhassa voi kokoamisen aloittaa siten ettei tamma virittäydy liian kiihkeille kierroksille. Tein paljon avoja jo ihan siitä syystä, että ne on jotenkin hankalia. Sulkutaivutukset ei taas tuota niinkään päänvaivaa. Tänään laukkakin oli hyvin kantavaa. Vastalaukoissa ei tullut yhtään virhettä. Opetin jo vuosi sitten Minnille vaihdot, mutta niitä ollaan tehty todella harkiten, koska Minni rakastaa niitä. Tämä vaikuttaa vastalaukkoinhin paljon eli niissä minulta ei sallita millinkään heilahdusta, muuten Minni vaihtaa. Nyt kun ollaan lähellä kisakautta en harjoittele vaihtoja enää ollenkaa. Haluan ottaa niihin etäisyyttä ettei ne ole niin pinnassa. He a-luokissa ei niitä vietä tule ja siltä tasolta me aloitamme kauden. Jos kauden aikana alkaa vaativa b olla realistinen tavoite niin sitten otan taas vaihdot esiin. Säätämistä todella. Lopputunnista Minni pääsi tekemään keskilaukkaa ja -ravia. Ihan lempparijuttuja Minnistä. Voi olla, että kaikki meni lisättyjen puolelle, kun sillä tavalla tamma liihotti.

Jaahas nyt hoputtamaan muksut leikeistä iltatalliin. Huomenna mennää shoppailureissulle Ylivieskaan loman kunniaksi. Inka tarvii uudet lenkkarit treeneihin, joten tavoitteellsta shoppailua tiedossa.