Jotenkin huomaan hakeutuvani tänne kirjoittamaan, kun alkaa pääkoppa olemaan jo ihan jumissa. En ole vieläkään saanut melasta osa-aikaeläkepäätöstä, joten tämä epätietoisuus alkaa olla jo kohta yli sietokyvyn. Tallille on vaikea löytää sijaisia, kun en saa lomitusta enää. Olen itse tehnyt viikonloppuisin tallitöitä enemmän ja sen kyllä huomaa. Selkä on kuin tulessa lähes koko ajan. Pitää mennä vaan päivä kerrallaan eteenpäin. Ainoa toivonkipinä se, että heti ensi viikon tiistaina otetaan kokeen biologisten lääkkeisen alotuiksen takia. Toivottavasti ne tulokset tulee pian ja päästää lääkettä kokeileen. En usko, että minun kohdalla se kokonaan tuo helpotuksen, koska minulla on muutakin kuin tuo srr. Varsinkin nyt tallihommissa huomaan vanhan murtuman kohdan kipeytyvän sekä sen alapuolella oleva skolioosi oireilee pahemmin. Mutta joka tapauksessa odotan innolla lääkekokeilua, vaikka biologiset on tavallaan se viimeinen oljenkorsi. Jospa Melakin tajuaisi, että minulla on ihan oikeasti srr, joka ne kätevästi viime päätöksessä kumosi. Eläkelaitokset on kyllä ihan uskomattomia diagnosoijia. Tekevät päätöksi näkemättä potilasta ja kumovat potilasta hoitaneiden lääkäreiden diagnoosit. Tästä monesti ajatellaan, että ihmiset vaan puhuu näin, mutta tämä on todellista...valitettavasti.

Onneksi on ilonaiheitakin roppakaupalla. Sain tiistaille Ouluun klinikalle Taistolle ja Mikille ajan. Eläilääkäri "Jantin" oli vielä vapaana. Hoiti Minni jalan ja Taistoa hoitanut myös. On todella todella taivata ja muutenkin ihanan ihminen. Keskittyy 100%:a hoidettavaan hevoseen. Moneen kertaan varmistaa, että omistajalla on kaikki asiat selvitetty. Häneltä uskaltaa kysyä ihan mitä vaan. Ei koskaan aliarvioi hevosen omistajan näkökulmia. Inka oli mukana, vaikka oli koulupäivä. Hänellä oli mahtava päivä, kun näki hevoset hoitoa klinillalla. Jantin vielä selitti asiat niin, että Inkakin ymmärsi.

Taisto tutkittiin ensin. Kuunneltiin keuhkoja tarkasti. Hengitysäänet oli vain hieman normaalia voimakkaammat. Tähystys sujui hyvin. Klinillalla oli uusi ohuempi tähystysputki, joten Taisto kesti toimenpiteen ilman rauhotusta. Limaa oli paljon ja se oli sitkeää. Verikokeessa löytyikin sitten syy limalle...tulehdus. Tämä oli hyvä asia! Pyysin vielä, että otetaan keuhkokuvat, jotta nähdään niiden tila. Keuhkokuvissa näkyvät copd merkit eli tiivistymät olivat ihan samanlaisia kuin viime kesänä. Eli tämä huono tilanne johtuu tulehduksesta ja keuhkojen toiminta on ennallaan. Tarkasti käytii läpi kaikki se mitä tutkimuksissa tuli ilmi. Taiston jatko opetusratsuna on aivan mahdollinen, liikunta ei ole kielletty vaan hyväksi. Tallioloihin pitää saada vielä parannusta eli pihatto-olot on järkättävä. Näin tullaan tekemään. Jee..ei tarvi Taistosta luopua.

Sitten Mikin tutkiminen. Jantin kävi koko ponin läpi. Oikea kavio oli nyt vielä lämmin ja heikko pulssi tuntui. Mikki ei ontunut, mutta ihan vähän vielä aristi. Kuvattiin kaviot myös. Mikki hurmasi kyllä koko kliniikan väen olemalla niin kiltti ja hurmaava. Kyllä meitä jännitti, kun odotettiin kuvien valmistumista. Sitten Jantin selitti löydökset. EI ROTAATIOTA kummassakaan kaviossa!!!! Jee! Vaikka kaviokuume oireilee, niin ollaan saatu aiheuttavat tekijät eliminoitua niin nopeasti, että rotaatiota ei ole ehtinyt tulla. Kaviokuume vaikuttaa kavioseinämän ja kavioluun valiseen sarveisaineeseen, joka saa aikaa sen, että kavioluu irtoaa seinämästä ja alkaa kääntyä alaspäin. Kavioluu voi kääntyä niin paljon, että se tulee joka kavion anturasta eli pohjasta läpi. Mutta Mikin kavioluut oli ihan oikeassa asennossa. Nyt vielä seurataan oireita ja kun ne pois niin poni töihin takaisin. Sen jälkeen otetaan diabeteskoe Mikiltä. Siinä nähdään onko Mikin sokeriaineenvaihdunnassa vikaa. Jos on niin alttius kaviokuumelle on jatkossakin suuri. Näin osataan olla vielä huolellisempia ruokinnassa. Esim. lauduntaminen ei ole silloin järkevää. Nyt Mikki syö ponirehua, joka on hyvää poneille, mutta tätäkin voi vielä vähän tarkentaa, jos tuossa kokeessa tulee ilmi, että sokeriaineenvaihdunta ei ole normaalia. Ostin jo Mikille sellaista yrttivalmistetta, joka puhdistaa elimistöä, maksaa ja munuaisia. Tästä on apua näissä sokeri jutuissa. 

Kyllä ajelimme Inkan ja ponien kanssa hyvillä mielin kotiin. Tallilla on kaikki olleet iloisia uutista. Taisto on monen suosikki, vaikka ei ole mikään ihan helpon heppa. On herkkä ja sielukas, mutta kun pääsee samalle aaltopituudelle niin sen kyllä huomaan. Taiston velipuoli on muuten Ypäjälle ensi kuussa tarjolla kantakirjaan. Taiston emä Egeria on jättänyt hienoja jälkeläisiä ja on itsekin hieno tamma. Toivottavasti Taranis pääsisi kantakirjaan. Siinä voisi olla vaikka Rosalle sulhoehdokas. Rosan sulho on edelleen auki...en osaa päättää :).

Pääsiäinen onkin aika jännittävä. Kisoja kisoja. Minnin kanssa mennään 1 tason kisoissa a-merkin kouluohjelma ja vaativa b mb special. Saas nähdä pysyykö tamma hallinnassa. Kuumuu ihan hurjasti, kun menen jonkin radan läpi. Nyt täytyy vaan omaa päätä rauhoittaa ja rauhoitaa. Koska kisat on maneesissa ja verkat vain ryhmissä niin ratsastan Minnin jo aamulla kotona kerran. Sitten on äänieristävät huput tilattu ja toivottavasti ne tulee tänään. Rauhoittavia rehuja lisään myös hiukan. Tahtoisin niin kovasti saada maltilliset radat tähän kauden alkuun. Niin huikean hyvä Minni on ollut treeneissä nyt, mutta kyllä siellä edelleen kuumuus on pinnassa.

Matin kanssa mennään sinne Ilamjoelle suokkien aluemestaruusluokkaan. Siellä on myös kn spesial. Matti on petrannut viime kaudesta paljon, vaikka olen ratsastanut sitä itse todella vähän. Kantovoimaa on tullut lisää. Se mitä toivoisin Matin suorituksista on myös maltti. Taas pallo on paljon myös minulla, että oma pää pitää pitää niin rauhallisena. Mennä vaan ihan yksi tehtävä kerraallaan lopputervehdykseen saakka. Taso on ihan älyttömän kova, mutta jos tuossa sakissa pääsee vaikka tuloslistan puoliväliin niin saa olla todella tyytyväinen.

Niin Taiston pihattoon vielä. Eilen aloin asiaa selvittää ja kuin ihmeen kaupalla se jo tavallaan selvisi. Yhdellä asiakasystävälläni on myynnissä kontti/parakki joka on heillä ollut autotalli, mutta nyt tarpeeton. Se täyttää vaatimukset, jota pihatolle on kokonsa ja erityksen puolesta. Sinne sopii jopa kolme pikkuheppaa. Mennään katsomaan sitä tässä joku päivä. Mahtava juttu kyllä. Eikä ole edes iso investointi. Taika-varsa voisi tehdä hyvin seuraa Taistolle.

Tässäpä tärkeimmät kuulumiset. Palataan! Tulen kertomaan kisakuulumisia := )