Olimme Nooan kanssa perhekerhossa. Emme ole päässet sinne pariin viikkoon niin oli tosi kiva nähdä muita äitejä lapsineen. Kerhossa on myös ruoka, joten säästyn ruuanlaitolta. Toki iltapäiväruoka pitää sitten tehdä. Nooa oli kerhossa villissä. Hän leikkii alvariisa supermiestä tai jotain vastaavaa. Meno on sen mukaista. Kerhossa oli aiheena kukat. Kukkakauopasta oli floristi neuvomassa keväisten asetelmien teossa. Ne oli ihan älyttömän kauniita. En ole yhtään  kukka-ihminen, joten tuskin kuitenkaan pääsiäiseksi moisia taiteilen. Rai-ruohoja ollaan jo kylvetty monta astiaa. Syynä tähän on kyllä marsut. Saadaan niille herkkuaterioita.

Tänään olikin marsujen häkin peruteellinen puhdistus. Inka ja Nooa leikki marsujen kanssa sillä välin lattialla. Se on vähän haastavaa, kun Nooa innostuu niin paljon, että tuppaa olemaan vähän kovakouranen. Koko ajan saa vähtia sen tekemistä. Osaa kyllä nätistikin hoitaa, jos koko ajan muistuttaa. Milli ja Ninni alkaa jo tuntemaan meidät. Erityisesti Inkan sylissä ne nauttivat olostaan. Olen kyllä tyytyväinen, että voitiin tarjota niille koti.

Eilen pohdin Minnin treeneilua. koitan muuttaa vähän taktiikkaa. Koska Minni on nyt todella hyvässä kunnossa. Lihaksisto toki nyt edelleen kehittyy, mutta sellainen suuri nuorenhevosen kehitys on ohi. Minni on nyt 9 vuotta, mutta sen ratsu-ura on alkanut vasta 6½ vuotiaana, joten ikätasoaan se on selvästi jäljessä. Minni on luoteeltaan todella viisas ja yritteliäs, mutta kuitenkin sillä tavalla herkkä ettei sen kanssa voi edetä nopeaan missään vaiheessa. Olen ratsastanut sitä aina todella huolella ja suunnitelmallisesti. Nyt on kuitenkin vähän muutosta luvassa.

Lisään treenien tehoa, jotta saisin Minnin "pöllöenergian" paremmin hyötykäyttöön. Eilenkin oli todella innokas, vaikka sunnuntaina matkasi 6h kopissa ja oli kisoissa tehden kaksi luokka sekä kunnon verkat niihin. Yleensä pitäisin palauttavan päivän kisan jälkeen, mutta Minni oli niin intona, että tehtiin kunnon treeni. Sain Minnin tosi hyvin kuuliaiseksi. Liian innon takia tahti oli melko kiireinen, mutta en tähän alkanut puuttua vielä paljonkaan. Ratsastin lähes 1½h. Loppuverryttelin erityisen huolella, jotta palautumen olisi hyvää. Minni oli silmin nähden tyytyväinen. Tänään on vuorossa tehokasta jumppaa. Ei niinkään kokoavia harjoitteita, vaan pitemmässä pyöreämmässä muodossa erilaisia väistöjä ja tempoleikittelyä. Keskiviikkona on sitten vapaa päivä eli Minni tarhaileen klo 7-21. Sitten loppuviikko onkin pelkkiä treenejä. Ensi viikosta tulee kyllä kevyempi, koska olen viimeisella kuntoutusjaksolla Ortonissa ma-to. Pyydän kyllä jos Mari ehtisi Minnin pari kertaa ratsastaa ja vaikka sitten Emppu juoksuttaisi torstaina. Näin kuitenkin tammukka olisi liikkeessä. Katsotaan mitä tällainen treenin tiukennus tekee. En tiedä mikä saa minun "pelkäämään", että Minni tulee väsyneeksi tai energia katoaa. Usein vaistomaisesti kohti kisoja mennessä kevennän treeniä ja sitten kisoissa on ongelmaksi asti liikaa virtaa.

Lapset leikkkii lentokokeleikkiä kaikki sulassa sovissa. Ihanan kuuloista. Nooa on virheä ihme tällä kertaa. Taidan oikeista sohvalle hetkeksi. Tosi kova väsytys päällä. Torstaian lääkäriin..en saanut aikaa omalle lääkärille, mutta pakko joku aika oli saada, kun sairasloma katkeaa Ortonin jaksolla. Toivon lääkäriä, joka kuuntelisi minua. Katsoisi vaikka edes kuvani ja labrat. Selittäisi niistä poikeamista jotain. Antaisi minulle vaikka jonkin piristysruiskeen :)