Hieman matalissa tunnelmissa ollaan menty ajoittain. Täytyy kyllä todeta, että onneksi minulla on lapset ja eläimet. Ilman niitä olisin varmasti jo melko syvällä. Ärsyttää...osa-aikaeläkehakemus on ollut Melassa jo 9 viikkoa. Luvattu käsittelyaika on 6 viikkoa. Kaksi kertaa olen soittanut jo sinne. Tätä haettiin 3kk:n pätkä eli helmi-huhtikuu. Nyt ollaan jo huhtikuussa ja päätöstä ei näy eikä kuulu. Jos sen nyt saan niin saa samoin tei alkaa uutta tekemään. Huoh..huoh. On ihan äärettömän kuluttavaa olla tällaiset tahojen armoilla. Ihan ulkoipuolinen taho, joka ei ole edes minua tavannut päättää elämäni suunnan. Biologisen lääkkeen maksusitoumushekemus on myös päätöstä vailla edelleen. Tällä viikolla pitäsi tulla. No torstaissa ollaan eikä ainakaan vielä ole tullut. Kivut ovat oleet taas sitä tasoa, että odotan tätä päätöstä kuin kuuta nousevaa. Tarvisin nyt pian jotain troppia, jotta jaksan puurtaa eteenpäin. Olemassa olevaa lääkitystä ei viitsi alkaa nostamaan, koska kuitenkin pian tulee testiin noit biologiset, joten ei ole muuta vaihtoehtoa kuin odottaa. Mulla ei ole mitään sympatioita nyt Kelan tai Melan kiireille. No tässä purkaus arjen haasteita. Kiitos ja anteeksi :) .

Talli on kyllä mahdoton voimavara. Erityisesti Minni. Huomasin tässä valmistautuessa pääsiaisen ekoihin kisoihin, että himotreenaajan mieli oli hieman kiritynyt suosituspaineiden alla. Olin ratsastaessa todella ankara itselleni ja myös hevoselle tietty samalla. En siis hevoselle fyysisessä mielessä, mutta suoritin ihan liikaa. Onneksi huomasin tämän ja hölläsin hiukan niin taas löytin ratsastukseen ilo ja positiivisuus takaisin. Minni on ollut ihan superhyvä nyt ratsastaa. Toki kuumuu väliin ihan älyttömille kierroksille, mutta saan sen takaisin kuulolle. Tämä on todella tärkeää, että tämä onnistuu kotona niin sitten ehkä kisoissakin paremmin.

Viikonloppuna menin ensi kertaa Heidi Svanborg-Lomanin valmennuksessa. Koska Kiki lopetti Kokkolassa käymisen niin uusi valkku oli etsittävä. Heidistä olin kuullut hyvää ja päätin testata. Täytyy sanoa heti, että meillä sykkasi mahtavasti. Heidi on hyvin jalatmaassa oleva valmentaja. Ei lähde muuttamaan kaikkea heti vaan tutustuu ja miettiin. Ei myöskää vedä mitään shouta vaan valmentaa rauhassa ja määrätietoisesti. Paljon keskityttiin siihen, että saan Minnin kunnolla pohkeen eteen ja nopeammaksi sekä pienemmille avuille. Monesti vaikka hevosessa on paljon moottoria ja se kuumuukin niin hevonen on silti pohkeen takana. Tätä Minni tekee varsinkin kun jännittyy. Käpertyy edestä lyhyeksi ja laskee etuosaa alas. Heidi keskittyi myös minun istuntaan. Ratsastan helposti liiankin tiiviisti. Haetiin paljon rentoutta minun lantioon ja reisiin. Tämä toimi. Sunnuntaina Minni oli jo hyvin liikkeessä eteenpäin. Sain paremmin sen käyttämään energian työntekoon eikä hömpsöttelyyn. Tästä jatkettiin maanantaina Susan valmennukseen kotona ja Minni oli varmaan paras ikinä. Olen niin iloinen tästä uudesta valmennuskontaktista sekä vanhan pysymisestä. Sitoutuminen on avain asia treenissä. Turhan paljon ratsastajat shoppailee valkulta toiselle. Toivottavasti Heidi käy pitkään Kokkolassa. Oppilaita tuntuu riittävän. Näiden tunneiden siivittämänä voi asettaa tulostavoitetta ensi lauantain kisoihin, joka on meillä kotona ja luokkana vaativa B, MB special. Jos kotimaneesin muuttunut ympäristö ei saa Minniä pois tolaltaan niin 62-63%:a olisi tulos, joka olisi tavoiteltava.  

Tytin- tylleröisen kanssa starttaan ensi kertaa. Ohjelmat ovat He C:2 ja aikuismerkki. Tuo aikuismerkki on vähän haastava, mutta en kehtaa ihan helpoimpaan luokkaan mennä, vaikka Tytti onkin ensi kertaa radalla ja ylipäätänstä sillä ratsastuskokemusta vasta noin  8kk. Tytti on todella taivata, mutta niin äärettömän energinen, että se tuottaa päänvaivaa todella. Tytti ja Taika on nyt eri tarhoissa ja karsinoissa. Näin olen voinut laskea Tytin rehut ihan alas, koska ruuasta se ei lisäenergiaa tarvi. Tytti on alkanut tehdä myös tunteja 2-3 kertaa viikossa. Tämä helpottaa mun urakkaa paljon. Kaiksesta liikutuksesta huolimatta tammukka on melko railakas. Ei tee mitään tyhmää, mutta vaan mennä posottaa intona. Sitten, kun saa sen avuille ja kuulolle on ihan superhieno. Todella tahdikas ja tasapainoinen. Varsinkin laukka on uskomattoman kevyttä ja kantavaa. Voimahan siitä vielä puutuu, mutta todella lupaavan oloinen. Alkuunhan Tytin laukka oli todella lyhyttä ja sellaista jalat suorassa loikkimista, mutta eilenkin peilistä tiiraillessa se näytti ihan hyvälle. Odotan innolla Tytin debyyttiä kouluradalla.

Tallin opetushevosista kisoissa on mukana Ruusa, Mikki, Olga, Rosa ja Matti. Kaikki ovat treenanneet huippu hyvin, joten varmasti on tulossa hyviä ratoja. Meillä on harvinainen kisaporukka, kun vain kolme junnua muut aikuisia ( 8) . Tämä kyllä tarkoittaa sitä, että kaikki on hyvin sitoutuneita touhuun. Se on hevosillekin niin mahtavaa, kun ollaan harjoiteltu kunnolla. Odotan innolla tyttöjen suorituksia. Kaikki tallin yksäritkin on mukana, joten kiva nähdä kaikki valmennettavat radalla. Lähtöjä on kertynyt 35, joten ihan mukavasti. Tervetuloa katsomaan kisoja klo 11 alkaen. Viimeiset radat on klo 16.10.

Nyt taidan oikaista sohvalle lepuuttamaan selkää. Tytöt on koulussa ja Nooa värittää legon kuvia.