Vappu...lapsille on ostettu foliopallot. Sara valitsi Frozenin, Nooa Star Wars ja Inka heppapallon. Onneksi mieluisat löytyi pienistä palloista, joiden hinta oli 3.5€. Nooalla oli Mll:n perhekahvilassa naamiaiset. Vanha kissapuku oli asuvalinta ja hyvä niin, että sama puku kelpaa. Saralla oli myös eskarissa vappu kekkerit ja myöskin vanha leijonapuku päälle taas pantiin. Inkalle oltiin suunnitelti mahtava rokkityttö asu, mutta Inkan ope oli sairas ja sijainen ei alkanut pirskeitä pitämään. Ymmärrettävää, koska sijaisella varmasti muutenkin hommaa pitää vieras luokka hanskassa, mutta kyllä Inka oli ihan älyttömän pettynyt. Mulla on ihan normaalisti tunnit Vapun ajan. Toki osa porukkaa pois, mutta osa taas tulee oli Vappu tai ei.

Saralla oli eilen eskarissa vanhempainvartti. Täytettiin kouluunsiirto lomaketta. Kaikin puolin Sara on valmis koululainen. Lukee, laskee, kirjoittaa, mutta omaa myös hyvät sosiaaliset taidot ja on sellainen kädentaitaja myös. Sekä liikunnallinen. Olin kyllä niin ylpeä pikku leijonanpennustani. Eskariryhmässä Sara tulee aina toimeen kaikkien kanssa ja huomaa nekin jotka tuumaa jäädä leikin ulkopuolelle ja hakee mukaan. Kotona sitten neiti räiskyy väliin todella paljon. On ihan uskomattoman hienoa miten tyttöjen koulu sujuu niin hyvin, että ei siinä ole yhtään mitään ongelmaa tai huolta. Tätä täytyy kyllä tytöillekin sanoa, että äiti on ylpeä.

Eilen, kun oli vähämmän oppilaita tunneilla, ehdin urakoida itse kolmen hepan kanssa. Matti mainion kanssa harjoiteltiin sitä ylivaikeaa B:2 ohjelmaa. Oikea vastalaukka sujuu jo hienosti, vasen on huomonpi, mutta jos kaikki napit saa kohdalle niin siitäkin suoriudutaa. Ohjelmassa on peräti neljä keskiravia, joten ne on haastavia. Vaikka Matti on entinen ravihevonen niin ratsulisäykset on vielä ihan vaiheessa. Matti lähtee lupaavasti oiken selkää pyöristäen, mutta sitten ei enää tiedä miten jalkansa pistää. Ajattelin oikein, että koska ohjelmassa myös paljon pysähdyksia ja peruutus, että otan niistä kyllä kaikki mahdolliset pisteet irti. No sitten siinä tajusin, että Mattihan ei malta seistä sitten sekuntiakaan. Huoh. Tulin kyllä siihen tulokseen, että koko B:2 ohjelma on tyhmä ja vaikea :). Jos jotenkin saan matin kuulolle radalla niin olen kyllä n.56-57%:n tulokseen tyytyväinen. Normaalisti odottaisin B-tasolta reilu 60%:n tulosta.

Rosa tammukan selkään kipusin myös. Rosa paineistuu vähän liikaakin nykyään mun ratsastaessa. Ihan perussiirtymisiä tehtiin paljon. Vähän väistöjä ja melko paljon laukkaa. Laukka ravi siirtymissä Rosa alkaa vouhottaa ja jalat on väliin sikinsokin, mikä toki ymmärrettävää viisi vuotiaalle isolle suokille. Olisi kyllä kiva saada Rosallekin joitain startteja aluetasolle ja ehkä ensi vuonna nuorten hevosten luokista tulosta. Vuoden päästä Rosa on tarkoitus astuttaa ekan kerran. Sulhosta ei ole vielä mitään käsitystä. Kimon värin perittäminen olisi toki hyvä ja myös iso koko, mutta vähän kevyempi tyyppi. Tämmöistä kaavailen Rosan varsasta :) .

Minniskäisen satulaan menin tuntien jälkeen. Kyllä hän vaan onkin ihana ratsastaa. Menin kentällä, joka aiheuttaa vielä suuria tunteita Minnissä. Vähän ohjelmia harjoiteltiin. Laukassa täyskaartoja, joissa Minni tuumaa aina kokoamaan liikaa laukkaa ja laukka jää paikoilleen. Myös takaosakäännöksiä tehtiin. Sen verran napakasti ratsastelin, että sain Minnin kuumumaan ihan liikaa. Menikin pitkä tovi loppuverkan parissa ennenkuin sain tamman tasaantumaan. Olen tässä selvitellyt jokin rauhoittavan rehulisän aloittamista. Aika paljon on doping vapaita tuotteita tarjolla. Jotain tilaan kyllä kokeiluun. Saisi pikkuisen kierroksiin hillintää.

Tänä keväänä on Sinja-tamman astutus vuoro. Oriiksi on valikoitunut upea Savelan Hemuli. Kaunis ja kompakti vaaleatrautias komistus. Sinja on itse vähän pitkärunkoinen, joten ori ei saa olla pitkä. Toivosin tästä sellaista n.157 kokoista ryhdikästä vaalearautiasta, jolle periytyisi Sinjan harmaat jouhet. Katsotaan onnistuuko. Käytämme nyt Toholammin oriasemaa, jossa on kokenut Katri Helminen eläinlääkärinä tällä kaudella. Ollaan ennen käyty aina Lohtajalla, kun Hannele Laukkanen oli siellä, mutta Hannele on muutanut Vaasaan, joten siksi asemakin vaihtuu. No nämä käytännön asiat on nyt selvillä eli ori varattu ja asema tiedossa. Sinja oli viime viikolla kiimassa, joten ei vielä seuraavaan kiimaa lähdetä siementämään. Eli toukokuun lopulla ensimmäinen yritys. Toivottavasti menisi yhdellä niinkuin viimeksikin.

Nyt Vappu kaffille..simaa ja munkkia myös. Mummo ja pappa tuli käymään.