Nyt istun jo junassa kotimatkalla. Juna ei ole edes ihan täynnä. Tähän on varmaan lisätty vaunuja, koska viime viikolla radissa jo mainittiin junien olevan täysiä pääsiäisen aikana. käyn aina ostamaan jättisäkin irtokarkkeja asemalta matkaa varten. Nytkin pussi maksoi yli 10€ :) . Tästä riittää kyllä koko viikonlopuksi, ehkä. Tykkää kyllä matkustaa junalla. Tässä on pakko rauhoittua ja pitkästyä ihan kunnolla, mikä tekee hyvää. 

Tänään aamulla tapasin psykologin. Hänen kanssa mietittiin kuntoutuksen vaikutuksia. Hän oli samoilla linjoilla fyssarin kanssa, että rentoutumista pitäisi oppia ja oppia nauttimaan joutenolosta. Mutta koska aktiivisuus on osa minua ja luonnettani niin sitä ei tarvitse eikä voikkaan alkaa muuttamaan. Se kuulosti jopa helpottavalle. Vinkiksi rentoutumiseen hän antoi levyn:  mindfulnessharjoitus kivun kohtaamiseen. Se on uusi tapa kohdata kipu, eikä työntää sitä pois. Kävinkin ostamassa sen Ortonin Toimivasta kodista. Se kestää vain 10 minuttia, joten sen kuuntelun voisi yrittää löytää illasta aikaa.

Kokonaisuutena koko 18vrk:n (neljä jaksoa) mittaisen kuntoutuksen punainen lanka löytyi tällä viimeiselle jaksolla. Eli se, että palautumien ja rentotus auttaa minua eniten. Fyysisesti olen keskitaso paremmassa kunnossa, joten fyysinen kuntoilu voi pysyä samalla tasolla. Nyt vaan pitäisi alkaa sitä käytännössä toteuttamaan. Toivon, että se onnistuu. Jos siitä alkaa olla hyötyä niin sitten motivaatio kyllä löytyy luotevasti, mutta jos tulee joitan rankempia kipujaksoja niin se aina vaikeuttaa ihan kaikkea. Joka tapauksessa aion tehdä parhaani, mutta tästä en saa kuitenkaa kehittää uutta stressiä itselleni.

  Yksi asia pitäisi saada myös kalenteriin on loma. Silloin alkaessani yrittäjäksi en pitänyt ikinä lomaa. Varmaan kahdeksan vuotta tein töitä n.70h viikossa 7 päivää viikossa. Vuodessa saattoi olla 2-5pv vapaata. Työ oli intohimoni. Lasten myötä palkkasin tallille työntekijän ja sain lomittajan myös äitiysvapaiden ajaksi. Ennen avioeroa lomailimme 1-2 xvuodessa ulkomailla 1-2 viikon lomia. Nyt jouluna olin lasten kanssa siellä tuetulla lomalla 5pv ja sitä edelline loma oli yksi ja puoli vuotta sitten. Tänä vuonna olen kyllä nämä kuntoutusjaksot pitänyt lomana, joten en tiedä tuleeko sitä kesällä edes kaivattua lomaa. Voisihan sitä katsoa mahtuuko kesälle joku vapaa päivä. Voisi vaikka mökkeillä lasten kanssa. 

Juna täyttyy kovaa vauhtia, mutta istui toistaiseksi vielä yksin ..kiva. Sosiaalisen viikon jälkeen iskee epäsosiaalisuus.