Keskiviikossa jo mennään. Alkuviikko mennyt vauhdilla. Maanataina oli toimelias päivä. Meillä oli Susannan valmennus tallilla. Susa käy kerran kuussa ja on käynyt jo vuosia. Mikä onkin tärkeää valmennuksessa, että löytää hyvän, pätevän ja pysyvän valmennussuhteen. Monesti tänä päivänä ongelmana on se, että tarjolla on paljon valmennuksia ja siten ratsukot poukkoilevat valmentajalta toiselle. Valmennussa sitoutumen tuo tulosta.

Harjoiteltiin viikonlopun kisaohjelmaa. Minni toimi hyvin. Pohkeenväistöt sain ratsastettua tahdikkaiksi. Valmistelussa ei saan vaan yhtään tinkiä. Samoin takaosakäännökset ovat paljon parempi kuin viime kaudella, mutta ne onnistuu vain kans jos valmistelu onnistuu. Minni on niin älyttömän herkkä ratsastaa, että virheisiin ei ole varaa. Oikea laukka oli taas se vaikein. Minni kuumui siinä ihan luvattoman paljon. Rullasi itsensä kuolaimen taakse ja sit mentiin. Sain todella työstää sitä, että tahti edes vähäisen löytyi sekä oikea muoto.

Mulla oli maanataina jo maha kipeä ja tiistai aamu menikin maatessa sohvalla. Jonkinmoinen mahapöpö oli mulla ja Nooalla. Onneksi Nooakin oli vähän toipilas niin yhdessä levättiin, eikä lähdetty perhekerhoon. Päivällä päästii onneksi jo liikkelle ja ulos, vaikka maha oli edelleen kipeä ja väsymys melkoinen. Pienten lapset äitinä ja yrittäjänä ei paljon sairastella. parin tunnin lepo sai olla tämän pöpön lepoaika. Aseteella illaksi töihin.

Onneksi minulla on niin kivat hepat ja samoin kivat oppilaat, että töissä kivut työtyy taka-alalle. Matti oli ihan super hieno ratsastajansa kanssa estetunnilla. Toki intoa oli vähän liiankin kanssa, mutta Mattia ei auta toppuutella, kun se ei ole mitenkään tuhma tai vaarallinen. Toinen vaan tykkää niin paljon. Hypättiin jopa 90cm okseria. Siinä mattikin joutui vähän hommiin ja vauhtikin hiljeni, kun piti alkaa ponistamaan. Ei voinut vaan laukata estee yli. Estetunnin jälkeen oli jatko 1 ja 2 ryhmät. Hyvin meni ja kaikki oli tyytyväisiä.

Tunnin jälkeen oli Minnin vuoro. Tarkoitus oli tehdä rento ja palauttava treeni, mutta Minni kävi sen verran kierroksilla, että se oli todella haasteellista. Tuntuu, että Minni on saanut voimaa takaosaan niin paljon nyt, että kovin innokkaana töissä. Laukassa sain sen paremmaksi kuin eilen. Tehtiin vähän ohjelmanpalasia, jotta sain tammaa rauhallisemmaksi. Sitten todella pitkä loppuverryttely, jotta Minni malttoi venytellä kunnolla. Lopputulos oli hyvä, vaikka alku oli haastava. Tänään Minnillä on vapaapäivä. Meille tulee Tiina-osteopaatti Lammilta hoitamaan hevosia, joten Minni pääsen Tiinan hoitoon. Osteopatia on todella hyvä hoitomuoto hevosille myös.

Nyt kun hevosillekin on tullut todella paljon kaikkia hoitoja niin saa olla tarkkana hoitajien pätevyydestä. Itse käytän vain sellaisia, joilla on pitkä koulutus alalle ja taatusti ammattipätevyys tehdä hoitoja. Väärillä hoitotekniikoilla voi saada paljon haittaa aikaiseksi. Onneksi meillä on Tiina, jolla todella on kunnon koulutus ja piiitkä kokemus vielä. Vaikka hän käy 2-3kk välein vain niin se on ihan riittävä väli Minnille, kun saan sen ratsastuksella pidettyä niin hyvin notkeana. Nyt tarvii kyllä lanneselän tarkistusta, kun se on se heikko kohta Minnillä, koska Minni on niin lyhytrunkoinen.

Nyt ruuanlämmitykseen. Onneksi on eilistä paellaa jäljellä. Olen tässä tehnyt vähän trailerikauppaa, joten sähköpostittelu sen osalta luvassa. Minun traikku on sen varran jo vanha, että on aika uudista se. Iltapäivällä menenkin jo pitämään yhden tunnin ja illalla sitten lisää. Rosa on ratsastusvuorossa tuntien jälkeen.