Tänään olimme Kimmo Sulkalan valmennuksessa Kokkolassa. Se olisi huomennakin, mutta poisjääntien takia tunteja aikaistettiin niin, että en ehdi, koska on omat oppilaat silloin. Harmi, mutta onneksi tänään sujui kivasti. Minni on vaan aina ekana päivän niin intona ja toisaalta myös jännityksestä hieman "käpertyy".  Moottori ei ihan helposti Minnista sammu. Se on ihan hyvä ominaisuus kisahevoselle, mutta jännittyneisyys taas ei.

Tänään teimme aina niin hyödyllistä ja tehokasta perusratsastusta. Keskiympyrä oli rajattu tötsillä ja siitä tehtii 10m ja 8m voltteja aina peräkkäin. Avoimille sivuille lisättiin pientä väistöä vasta-asetuksella. Tarkoitus oli kääntää hevosta etuosaa halliten. Minni oli mielyttävällä kuolantuella, joten kerrankin voin sanoa harjoitukseen tuntuneen helpolle. Minni on vaan niin reaktiivinen ja herkkä, että saa istua kuin tatti paikalla, ettei tee yhtään mitään ylimääräistä. Se on todella haastavaa, koska olen itsekkin niin hössö ja energinen tyyppi. Keskittymistä, keskittymistä ihan joka askeleeseen. Minnillä on isot liikkeet, joten pienetkin tahtivirheet näyttävät isoille. Oikeassa laukassa oli hieman vaikeuksia. Minnin oikea takajalka on sen heikoin jalka, joten sen alleastuminen kunnolla on Minnille haastavaa. Jumppaa, jumppaa, treeniä ja treeniä tarvii. Tuo oikean laukan vaikeus korostuu aina silloin, kun Minni kehittyy paljon. Juuri nyt on löytymässä jotain uutta, jota ei osaa ihan tarkasti edes kuvata. 

Kouluhevosen tai ylipäätänsä kilpahevosen rakentaminen on pitkäjännitteistä puuhaa. Minnin tullessa minulle reilu kaksi vuotta sitten, se oli vain perusratsastettu kukkakeppi...piiitkät hokkelo jalat, lyhyt runko ja pitkä kaula. Rakenteelisesti palaset hyvin paikoillaan kouluhevoselle. Minni saikin Tanskassa lempparin hämähäkki. Kisahevosen muuttava lihaksisto aiheuttaa monesti jopa pulmallisia tilanteita. Juuri nyt tutuu olevan tulollaa niin paljon uusia vaihteita, että olen itsekin ihan hämilläni. Ikäänkuin olisi vaihdelaatikko epäkunnossa. Mutta tästäpä selviää yhdellä keinolla eli treenaamalla :) .

Nyt lähdetään iltatalliin lasten kanssa, joten pohdinnat kouluratsastuksesta jätän tällä erää tähän. Mennään tallille mönkkärille, koska maneesissa on ollut estevalmennuksia, joten se kaipaa siloittelua huomisia tunteja varten. Mikki-poni pääsee pomppimaan maneesiin taas irti. Sitten otamme hepat sisään ja ne saavat iltamurkinat.