Talliyrittäjänä viikonloput on aina töitä niin kuin arkenakin, mutta aikataulut on vähän erilaisia. Sekä nyt, kun tytöt on jo koulussa, ne tuntuu erilailla. Tätä kirjoittaessa tytön on jo laitettu kouluteille. Nooan tuossa katselee muumeja. Eväät on jo tehty ja n.8.40 tulee taksi hakemaan Nooan seurakunnan kerhoon kylälle. Täältä Roikolasta on taksikyyditys kerholaiselle perjantain aamukerhoon, jos lapsia on viisi ja onneksi näin on aina ollut siitä asti, kun Inka aloitti tämän kerhon 3-vuotiaana. Nooa rakastaa tätä kerho niin kuin tytötkin. Nyt varsinkin, kun se on Nooan oma juttu. Tämä tietää minulle perjantai aamuun komisen tuntia omaa-aikaa. Tietysti kulutan sen tallilla tehden kunnon treenit Minnin kanssa. Jos olen ripeä ehdin ratsastaa kaksikin heppaan. Nyt olen alkuviikon ahkeroinut sen verran hyvin, että tänä aamuna vain Minni. Voi olla, että hipsin tästä yläkertaan päiväunille, kun Nooa lähtee. 45 min ehtisin nukkua. Oli sen verran huono yö, että unet tulisi tarpeeseen. Selkä kipuilee nyt kovasti..joka nikama rutisee ja hermokivut viiltelee pitkin selkää. 

Illalla on tunneja kolme ja puoli. Tenavatunti, jossa Sarakin käy, sitten jatko I, jossa Inka mukana. Vielä sellainen jatko II tasoinen tunti ja viimeisenä estetreeni. Meillä oppilaat voi halutessaan alkaa kilpailla ko ja re. Ensi kaudellee vakiokisaajia on kymmenkunta. He käyvät vakkaritunnin lisäksi vähintään kaksi kertaa kuussa treenitunnilla. Tämä on minusta mainio mahdollisuus päästä harjoitelemaan ja kisaamaan ilman omaa hevosta.

Ratsastus on kiva laji, että sitä voi harrastaa monella tasolla. Tavoitteet voi ollaa kilpailuissa tai vaan oman taidon kehittämisessä. Itse kuitenkin olen sitä mieltä, että jokaisen on hyvä hioa omaa perusratsastusta, koska hevoselle on mukava kuunnella oikeita ja johdonmukaisia apuja. Ja sitähän voi hioa loputtomiin. Tässä lajissa ei ole koskaa valmis. Toinen asia mikä myös minua ratsastuksen opettamisessä viehättää, moniin muihin lajeihin verraten, tässä ei tarvi välttämättä olla mitenkään lahjakas. Jos on halu oppia ratsastamaan niin oppii varmasti. Tahdon pitää kyllä on luja, sekä tässä tarvitaan myös tietynlaita asennetta eli kykyä asettua hevosen johtajaksi säkä kykyä noudattaa ohjeita , joita tunnilla on. Myös perääkuuluta rakkautta hevoseen, jotta ei kohdella sitä huonosti missään tilanteessa. Hevonen elää tässä ja nyt hetkessä toimien aina meidän ohjeiden mukaan. Syy miksi se ei toimi voi johtua kahdesta syystä eli hevonen ei ymmärrä ratsastajan apua niiden ollessa jotenkin väärät tai hevosta ei ole riittävästi koulutettu, jotta se voisi ymmärtää. Hevonen ei testaa ratsastajaa ja puno juonia meitä vastaa tai ole tahallaan ilkeä. Tietysti hevonen oppii myös vääriä asioita, jos ratsastaja kertoo sille asiat väärin tai jos ei koe ratsastajaa/käsittelijää johtajakseen alkaa seurata muun lauman puuhia tai vaikkapa kaviouraa. tämä laji  olisi aika helppoa, jos voisimme esim.huonon kisasuorituksen jälkee sanoa, että kun tämä hevonen on tällainen tai se teki niin ja näin. Minulle hevosen hyvinvointi on kunnia-asia, jota opetan myös aina tunneilla..tämä on myös aihe, josta voisi kirjoittaa romaanin :) :) ..parempi lopettaa, koska muuten päikkyni jää nukkumatta.