Todellakin syksy on lempi vuodenaikani. Rakastan rauhoittumista rutiineihin. Hektinen kesä on takana. Luonto on raikas ja kirpeä. Nyt varsinkin on ollut aivan ihania ilmoja. Lämmintäkin vielä päivisin +15 astetta. Hepat saavat nauttia yöt ulkosalla niin kauan kun kelejä riittää. Lähinnä sitä, että on niin kuivaa, jotta pystyvät nukkumaan kunnolla. Hevosille on paljon parempi olla ulkona isoissa tarhoissa ja laitsoilla kuin pienissä kopeissa tallissa. Kyllä meillä osa on kesällä yöt sisällä...kisahevoset, yksityiset ja varsalliset.

Minnin kanssa oltiin 3-tason kisoissa viime sunnuntaina. Mentiin ensi Kenttä kutonen. Minni tuntui kivalle verkassa ja radalle lähdin luottavaisin mielin. En tiedä mitä sitten tapahtui, mutta ensimmäisessä keskiravissa Minni säikähti jotain ja kuumui ihan totaalisesti. Ryntäsi siinä kiitolaukkaan häntätötsällä. Sain sen raville onneksi, mutta siitä jatkettiin pörheänä passagemaista ravia. Äänellä rauhoittelin tammaa ja tein satoja puolipidätteitä. Mietin jo, että keskeytänkö koko ohjelman. Onneksi hiljalleen Minni alkoi taas kuunnella. Valitettavasti aika monta kohtaa mentiin selkä jäykkänä, joten numerot oli 4.5-6 välillä lähes koko raviohjelma. Loppu meni kuitenkin 6.5-7.5 tasoa. Kiva huomata, että melko perus suorituksesta saadaan jo seiskaa. Prossia kertyi kuitenkin 64+ ja olimme luokassa neljänsiä. En voi olla kuin tyytyväinen, koska alku meni niin huonosti. Vaativa B:1 ohjelma sujui hyvin. Valitettavasti vaihdot eivät olleet puhtaita niin niistä saatiin vain 4-5 numeroita. Muuten taas oikein hyviä numeroita, joten prossat 61+ ja sijoitus viides. Eka sijoitus vaativassa! Jes!

Tuolla kisareissulla veimme myös Taiston uuteen kotiin Kauhavalle. Tai uudet omistajat haki sen kisoista. Olin niin iloinen, kun Taistolle löytyi niin hyvä koti ja ihanat uudet ihmiset. Minulla on ollut onnea viime aikoina hevoskaupoissa, kun olen löytänyt niin maalaisjärkisiä ja hevosystävällisiä uusia ihmisiä hevosilleni. Aihe joka on pinnalla monesti kisakauden aikana, kun näkeen paljon hevosihmisiä. Vieläkin niin usein kuulee kuinka hepat omat pelleilleet radalla jne. Oikein naurattaa tällainen. Ei Minnikään noissa viime kisoissa mitään pelleillyt..hevosen pelko on aina todellista.

Tänään on perjantai ja sen jotenkin huomaan kitisevistä lapsista. Viikon skarppaaminen koulussa purkautuu kitisemisenä ja narisemisena. Nytkin Nooa tuossa kitisee vuorostaa. Kait on parempi lopettaa tämä ja mennä leikkimään vielä legoilla ennen töihin lähtöä. Toivosin ennemmin lepohetkeä sohvalla...meillä on uusi sohva! Aivan suuremmoisen ihana kulmasohva. Vanha oli kolmen lapset jäljiltä aikamoisen ryyteinen.

Huomenna kauden viimeiset kisat myös tallilla. Estekisat. Inka on mukana 30 ja 50cm luokassa. Kaikki lapset menee keppareissa. Inka ja Mikin hyppelyt ovat edenneet mukavasti, vaikka Mikki ei mikään estetykki olekkaan.