Aamulla oli oikein kello herättämässä, jotta ehdin tallille yhdeksäksi. Meillä oli  talent-ryhmän kisat. Harjoituskisat ryhmän jäsenille. Mainio tilaisuus treenata ratoja. Hevonen kuitenkin mukana täysillä. Musiikki oli ja hälinää sopivasti. Sen verran moni heppa kierroksilla kävi, että niihin homma upposi täysillä. Näissä kisoissa saa kokeilla haastavaa ohjelmaa tai palata helppoon. Radalla saa mennä raippa kädessä tai vaikka apuohjilla, jos niin on tarve. Tilausuus on ennen aikkea opetustilanne ratsukoille. Minä arvostelin radat melko tiukalla skaalalla, jotta arvio vastaisi totuutta mahdollisimman pitkälle. Jokainen sai vinkkejä ja neuvoja seuraaviin koitoksiin. Hyvää ratsastusta sain arvioida ja sehän aina on mielekästä. Seuraavaksi esteversio vastaavasta.

Selvittiin välipäivien hässäkästä, vaikka Nelli tuli talliin ylipaikalle. Olimme niin tyytyväisiä, koska hevosessa ei ole todellakaan yhtään mitään vikaa. Sinne hän solahti vanhaan laumaan noin vain. Toki vähän piti vingahdella ja arvojärjestystä miettiä. Nelli, Matti, Olga ja Rosa olivat sitten yöt ulkosalla ja pävät sisällä. Näin saatiin kaikki mahtumaan. Tämähän on jo nykypäivää erityisesti ravipuolella. Ei mun juttu, vaikka täysin laillista. Hevoselle ei ole väliä yöllä ja päivällä. Pikemminkin hevonen on yöeläin. Mutta haasvataa oli tuon parin päivän ajan, joten onneksi tärjestely oli tilapäinen. Nelli oli vähän vahva, kun tuli. Oli selvästi joutunut itse selvittään miten  pitää käyttäytyä. Nellille, kuten kaikille, hevosille pitää kertoa mitä niiltä odotetaan. Eli talutuksessa määrätä vauhti ja suunta samoin tietty ratsastaessa.

Oli ihana päästä Nellin selkään. Vähän jännitti mitä tulemaan pitää, kun ei sillä ole juuri ratsastettu sitten syksyn jälkeen, kun yp-kotiin lähti. No Nelli oli heti hommassa mukana. Todella notkea, mielyttävä ja kuuliainen. Teki ihan kaiken niin kuin syksyllä. Vasen laukka nousi, kun pienesti sen merkkasi. Oikean tiesin olevan Nellin heikompi ja oli ihan turhan isomerkkinen ja laukka tuli heti pukilla säestettynä. Kyllä minua nauratti. Seuraavan noston tein Nellin herkkyyttä kunnioittaen.

Uusi koti löytyi Etelä-Pohjamaan lakeuksilta jo kolmen päivän päästä. Uudet hevosalan yrittäjän haluasi Nellin suokkilaumaansa. Alkuun on kuukauden koeaika, mutta jos se vaan osaavat jotain hevosista niin Nelli taatusti hurmaa heidät. Koti olisi Nellille milekäs, koska luvassa on monipuolista käyttöä sisältäen myös ajoa. Ehkä joskun varsankin Nelli saa, koska tyttöjen oriit passaa nellille suvullisesti enemmän kuin hyvin. Toiveet korkealla, jotta Nelli saisi pitkäikäisen kodin.

Touhukkaiden välipäivien jälkeen oli ihana lähteä minilomalle Ouluun. uudenvuoden aattona ajeltiin lasten kansa ensin Kempeleeseen Zeppeliiniin. Kiersimme siellä aleja. Inka sai uuden oikeankokoiset farkut. Inka on pitkäkinttuinen, mutta todella hoikka, joten farkkujen etsinnässä omat haasteet. Löysin myös itselleni kahdet farkut alepöydältä hintaa 45€. Olen kokoa 25", joten alepöydällä on usein minulle käypiä housuja. Söimme myös Zeppeliinissä. Tilattiin kerrankin järkevästi yksi pitza ja yksi kebab annos, josta me kaikki neljä syötiin mahat täyteen ja vähän pitzaa jäikin.

Sitten meidän oli tarkoitus mennä HopLoppiin, mutta ulkona oli jo pimeä ja ei löydetty puhelimesta navikaattori, jolla suunnitaminen olisi onnistunut. Ajoimme sitten IdeaParkkiin, jossa on hervottoman kokoinen lelukauppa. Lapset sai valita hoplop-lippujen hintaisen lelun. Tämä oli mielekäs kompromissi. Hööksistä Mikki-poni sai tuliaisaisia myös ihanan lilan polle huovan.

Ilta menikin siskoni perheen luona. Hänen lapset lensi jo illaksi omille teilleen. Käytiin katsomassa kaupungin ilotulitus ja hyvä niin, koska se oli todella näyttävä. Lapset kiljui riemusta. Valittiin kaikille tinat ja niitä sitten tutkailtiin pitkät tovit. Muutaman oma patakin posautettiin. Ikkunasta vielä seuratiin naapuruston raketteja. Oli kyllä mukava vuodenvaihde. Rauhallinen ja toimelias yhtä aikaa. Seuraava päivä vietetiin löhöillen. Katsottiin Frozen elokuva, joka oli kyllä ihana. Iltapäivästä lähdin ajeleen Nooan ja Saran kanssa kotiin. Inka jäi maanantaihin saakka tätin hoiviin.

Nyt pitää lähteä iltatalliin. Ulkona on kylmä! -16 astetta. Hurr. Paljon hommaa, kun pitää juoksuttaa hevosia, kun huomenna alkaa tunnit ja monet lomailleet niin, että pöllöenergian purkua täytyy tehdä, jotta huomiset tunnit sujuu kaikessa järjestyksessä. Olipa taas hyvä loppukiri teksissä. Aloitan aina rauhassa, mutta sitten tulee kiire...