Kesä on juuri tätä, ettei ehti rauhassa istua koneen ääreen ja kirjoitella, vaikka tämä kirjoitelu onkin hauskaa. Tässä on hyvä purkaa tapahtuneita asioita ja monesti itsekkin löytää uusiä näkökulmia asioihin, kun ne kirjoittaa julki. Tämä minun elämä, kun nyt on vaan niin kovin hektistä juuri tällä hetkellä. Yksi muistutus uusille lukijoille ja vanhemmillekin, että kärsin jonkinasteisesta lukihäiriöstä, joten tekstini sisältävät lähes poikkeuksetta kirjoitusvirheitä. Myös lauserakenteet eivät ole tarkkoja, eikä oikeaoppisia, koska viimeisestä äikäntunneista on jokunen vuosi aikaa. 

Mistähän edes aloittaisin..hevosista heppa kerrallaan :)

Matista on helppo kirjoittaa, koska Mattai on simppeli suokki. Olimme siellä Ykassa kisoissa. Matti oli tosi kiva jo verkassa. Radalla oli kyllä hieman haastavaa, koska jostain syystä pohja rullasi. Matti jäi sutimaan paikoilleen ja laukka eritoten muuttui siksi kiireiseksi. En ollut siksi kovin tyytyväinen ratoihin, mutta molemmista luokista tuli hienot tulokset. Prossat n.62-63 välillä. Eka luokasta sija neljä ja toisesta sija kaksi! Hienoa Matti ja ehkä minäkin. Matti on mukana sitten ensi sunnuntaina Haapavedellä luokissa K.N.Special ja He A:2. Ai niin onhan meillä huomenna kotikisat,jossa mennään b-merkin kouluohjelma sekä He A:1.

Minni...ihana, vähän rauhallisempi, super notkea, äärettömän herkkä. Ykässa oli nappulat kohdillaan. Kuumana Minni oli toki, mutta ei mitään isoja rikkoja. Molemmista HeA-luokista yli 64% ja voitot. Olin niin iloinen. Tuomari tuli radan jälkeenkin kommentoimaan Minnin notkeutta. Sitä kuinka liikkeet menee läpi koko kropan. Juuri tätähän ollaan haettu. Eli notkeus peitää alleen jännittyneisyyden. Nyt se vaan onnistui. No, jotta ei ihan tässä ylpistyisi niin Oulun 2.tason kouluissa perjantain iltakisoissa ei sitten ollut yhtään onni myöden. Ensimmäinen startti oli He A:2. Se alkoi oivallisesti, mutta noin radan puolivälissä alkoi n.20m päässä radalta tarhassa oleva hevonen riehua. Se laukkasi ja pukitteli ihan koko loppu radan. Eihän sille mitään voi, mutta Minni oli lähes paniikissa radalla. Prossia silti 61+, mutta joukossa useampi 4, koska käynti meni ihan pilalle. Toinen luokka oli He A:10. Itse kämmäsin heti alussa tekemässä siihen alkutervehdyksen!! Eli -2 ja -2 tuli siitä hyvästä. Ohjelma eteni ihan hyvin, mutta taas ulkopuoleltä häiriötä. joku ori alkoi huutaa ja huusikin ihan täysiä koko ohjelman lopun. Koska Minni muisti edelliset radan pelot niin tuollainen huuto sai sen taas ihan pois päältä. Kahlasin ohjelman maaliin. Prossia taas 61+. Mua melkein itketti Minnin takia, kun juuri olin saanut vähän luottamusta niin nyt kävi näin. No nyt on taas kisataukoa kolmisen viikkoa. Sitten on taas Oulussa kisat, jonne menemme jopa yökuntiin. Eli kisaan Minnillä 4 lähtöä. Tämän välin ratsastan ahkerasti..jumppaaa, jumppaa ja vielä kerran jumppaa. 

Nelli-koulutusprojekti on edelleen edennyt aikataulussa. Pian alkaa olla ajankohtaista laatia myynti-ilmoa ja kuvata videot. Nelli on oppinut kantamaan itseään tosi mallikkaasti. On mukavan innokas tekemään töitä, mutta ei missään nimessä kuuma. Tasainen tallaaja. Sopivalla tavalla herkkä. Vaikka on vanttera tamma niin ei roiku ohjissa vaan kantaa kauniisti. Laukat nousee molempiin suuntiin tosi hyvin jo. Väistöjä tehtiin tänään jo ravissa! Olkaahan kuulolla, jos joku etsii mahottoman kivaa harrastesuokkia niin Nelli on juuri se.

Torpan Taikatuuli tuli varsan nimeksi eli Taika. Hän on täydellinen pieni hevoslapsi. Edelleen vähän ujonlainen. Nyt alkaa ottaa selvästi etäisyyttä Tytti-äitiin ja on todella rohkeana silloin. Taika liikkuu superhienosti. Oli kyllä Paletin eli Taikan isän omistaja oikeassa, kun hän Tytin näki niin tuumasi heti, että kyllä tulee liikevarsa. Jo silloin hän kertoi, että on kiinnostunut ostamaan varsan. Mutta tämä kaunokainen jää meille. Ihan älyttömän paljon kiinnostaisi astuttaa Tytti Paletilla uudelleen, mutta ensin Tytti saa perehtyä ratsun elämään.

Sitten on yksi uutinen vielä tallilta. En tiedä onko tämä surullinen vai iloinen eli vähän molempia. Olen jo Läikän lähtiessä eläkkeelle Karoliinan luo päättänyt, että Proffan vuoro on syksyllä. Nyt perjantaina sitten ilmoituksen faceen tein tallini sivulle ja omalle sivulle. Heti alkoi koteja ilmaantua, mutta yksi nousi yli muiden..Proffan entinen hoitaja 16 vuoden takaa, jolloin Proffa asui Pietarsaaressa. Sinne Proffa sitten syksyllä muuttaa..maalaistalliin kevyeen käyttöön. Ville palaa kotiin ennen sitä. Ville on myynissä, jos hyvä yksityiskoti löytyy, mutta palaa kotiin tekemään tunteja ja varmaan on taas hyvä siinäkin. Ville on vähän sellainen herkkä mies, joten siksi olisi parempi yksärinä.

Ai niin on vielä kertomista. Mikki ponsku pallero on kipeä. Hiljalleen on mennyt edestä vähän huonoksi ja jäykäksi. Kaviopulssi on voimistunut. Torstaina oli sitten tosi jäykkä. Nyt on ollut pois laitumelta ja sairastarhassa kipulääkkeen kanssa. On jo super paljon parempi. Keskiviikkona klinikalle miettimään onko kaviokuumetta vai alkavaa lannehalvausta. Molemmissa sama hoito, joten sen puolesta kaikki hyvin. Lapset joutuivat vaihtamaan yllättäin maanantain kisahepat. Onneksi olivat ymmärtäväisiä, vaikka ollaanhan me Mikkiä yhdessä itketty. Nooa ja Sara menee Proffalla talutusluokan. Inka menee raviluokan ilman avustajaa Ruusalla. Inka on mennyt Ruusalla todella hienosti treeneissä, joten sen puolesta kaikki kunnossa.

Nyt taas selkä sanoo sopparin irti ja on noustava tästä. On ollut muutenkin melko kipuisa jakso menossa. Öisinkin kivut herättää ja jopa valvottaa. Ei ole vieläkään reumalta aikaa tullut. Heippa hei tällä erää. Koitan saada kuvia tännekin latattua. Facen sivuillani Torpan Ratsutalli on uusia kuvia ja videokin Taikasta.