Varsa-arkea nyt eletään...ihanaa. Eilen aamulla laitoin Tytin yksin omaan laidunlohkoon. No eiköhän se peijakas ison mahansa kanssa loikannut heti oman lauman joukkoon. Tytti omaa aikamoisen hyppykyvyn. Siellä sitä sitten päivän seurailin. Lapset oli tosiaan mökillä. Viideltä iltäpäivällä otin Tytin sisälle ja Ruusan sille kaveriksi. Ihan rauhassa Tytti heiniä rouskutti, joten uskalsin lähteä lapsia hakemaan mökiltä, jolle oli matkaa kuitenkin 60km suuntaansa. Mökillä söin ja juotiin kaffitkin vielä. Siskoni oli siellä myös miehensä ja nuorimman lapsensa kanssa, joka on jo pian 17v. Ajettiin sieltä suoraan tallille, jossa olimme noin 20.20.

Tytti oli ihan hiljaa karsinassa. Tuojotti eteensä ja maha vähän velloi. Tiesin varsomisen alkavan pian. Sen vaan näkee tamman ilmeestä. Lapset seuraili Tyttiä ja mä tein siinä samalla iltatallia. Klo 20.40 alkoi vesiä lorahdella, kuitekin aika vähän kerrallaan. Pian Tytti meni maate ja sitten se alkoi. Ensin tuli yksi jalka ja sitten toinen. Tässä välin ehdin jo huolestua, koska turpa on usein toisen jalan vieressä. Kokeilin varovasti ja turpa oli jalan yläpuolella. Onneksi pää oikeassa asennossa. Koska pää ja jalat oli päällekäin, eikä limittäin, tämä kohta oli Tytin vaikea ponnistaa ulos. Autoin minkä jaksoin. Yhteisvoimin saimme varsan ulos. Ponnistus kesti ehkä 8 min, vaikka tuo aika tuntui todella pitkälle. Mun kädet oli ihan voimattomat, kun yritin kalvoja auki. Onneksi sain ne auki kuitenkin ilman apua. Varsa oli ihan pökkyrässä. Kuivailin sitä heinällä ja pyyhkein. Lapset hihkuivat onnesta. Tämä oli Nooalle ja Saralle ensimmäinen varsominen, jonka he näkivät. Inkalle jo varmaan viides.

Tytti tokeni nopeasti jalkeille ja alkoi hoivata pientä. Jätimme ne kahden. Seurattiin karsina ulkopuolelta varsan toikkarointia jalkeille. Pääsi kyllä hyvin ylös ja pysyikin sitten ylhäällä toista tuntia. Varsa löysi itse imemään todella hyvin. Tytti oli aivan mahtava äiti. Ihan hiljaa odotti varsaa tissille. Monesti emät tuuppivat varsaa liikaa ja ne ajautuu liian taakse. Aika usein ollaan jouduttu vähän auttamaan, mutta tätä tammaa ei tarvinnut. Seurailtiin vielä niin kauan, että Tytiltä irtosi jälkeiset ja varsa kakkasi. Klo 23.30 hipseimme kotiin väsyneinä, mutta onnellisina. Kaikki meni kyllä niin hyvin. Varsa on super kaunis..ihan vaalean rautias, leveä läsi ja sukkia tulee jalkoihin..toivottavasti kaikkiin. Takasissa näkyy kintereen alapuolella rajat, mutta etuset on niin vaaleat, että niistä ei nää mitään vielä. Pieni toive olisi, että varsasta tulisi myös liinakko, kunten isänsä ja eee.Tuulen Kuiske eli Pampula oli. Tarkoitus olisi myydä varsa, mutta nyt kyllä tuntuu sille, että en ehkä hennokkaan. Jos varsa olisi ollut ori niin myynti olisi ollut selvää.

Tänään aamulla Tytti pääsi ulos varsan kanssa. Hyvin sain varsalle riimun ja talutettua molemmat ulos. Tytti oli niin ylpeä. Hän posetti kameralle varsansa kanssa vaikka miten kauan. Sain aivan ihania kuvia, joita lisään tännekin pian. Tytti oli iloinen, kun pääsi jaloittelemaan ja piehtaroimaan. Kohta lähdemme tallille uudelleen ja ulkotutetaan toisen karran ne.

Lasten kanssa vietellään tallin täyteistä juhannusta tässä kotona. Ihana puuhata kaikkea yhdessä. Nyt lähdetään ratsastaan Mikillä. Mä ratsastan Minnin ja koulutan Nellin. Valmistellaan Mikkiä ja Stellaa huomiseen mätsäriin. Pestään tänään jo Mikin häntä, mutta muu poni pestään vastaa aamulla, koska Mikki sottaa itsensä laitsalla kuitenkin. Stellaa ei pestä, harjaamisessakin on sen kanssa vielä tekemistä, jotta hän antaa sen tehdä kiltisti.