Lasten isä haki juuri lapset, kun hänen hoitopäivä. Täällä talossa kuuluu vain ilmastoinnin tasaisen hurina, kaappikellon tikitys ja tämä näppäimistö. Jotenkin aavemaista. 

Tänään aamulla tytöt normaalisti kouluun. Nooa oli isällään yötä, joten kävin sen hakemassa kotiin. Sillä oli ollut valtava ikävä. Syliteltiin pitkään ja hartaasti. Ruuan jälkeen saatiin mönkkäri käyntiin ja lähdetiin tallille. Kengittäjä oli ollut kengittämässä Sinja, Villen ja Taiston. Vietiin ne takaisin ulos ja lisättiin heniä tarhoihin sekä siivottiin vähän pihaa. Haettiin välillä Sara tienvarresta. Olin luvannut hakea sen mönkkarilla ja hän ilahtui suuresti. Sara halusi kotiin ja sinne hän yksin jäi.  Olen eskari-ikäisen antanut olla jo yksin kotona, kun olen tallilla. Huomaan, että hetken oma rauha tekee hyvää myös Saralle ja Inkallekin. Nooan kanssa jatkettiin tallilla hommia..lanattiin maneesi, siivotiin sisällä kengityksessä olleiden karsinat ja kuivitetiin karsinoita. 

Siirryttiin kevällä superpahna nimiseen kuivikkeeseen. Se valmistetaan venäläisestä oljesta Kautisella. Olki on hyvin valittua ja puhdistettua. Siitä kuitavaan sellainen sahanpurumainen silppu, jona imukyky on 5-7 kertainen omaan painoonsa nähden. Ihan paras kuivike ikinä! Todella imukykyinen, helppo erotella lihaiset ja kakat, patjaantuu hyvin. Ainoa iso miinus on kallis hinta, mutta sen kärsin, jotta hevosilla on ihanat pahnat alla ja työtekijöiden on nopea sekä helppo siivota. 

Lääkärikin soitti tk:sta..verikokeet ihan ok, mutta lähete reumapolille siitä huolimatta. Fysiatri on diagnosoinnut minulla fibromyalgian jo viime keväänä, mutta sitä ei ole kirjattu mun kohtuu pitkään dg-listaan. Toivoisin saavanu myös lähetteen uusiin mri-kuviin, koska haluaisin tietää missä mennään. edellisistä kuvista on jo kaksi vuotta. Niissä oli kaikkea pientä esim. epäilyjä sarkoiliitista..no toivottavasti aika tulee pian. Tämä syksy on ollut raskas, kun vointi kurja..hermokipu piinaa ja väsymys on jotain äärettömän kokonaisvaltaista. vaikka kuinka nukkuisi niin uni ei muuta mitään. 

Nyt välipalaa ja sitten töihin. Jatko-ryhmä supertaitavia tyttöjä, joiden kanssa voi "hifistellä" vaikka mitä..jatkotädit, jossa mun äitikin..viimeisenä uusi aikuisten alkeisryhmä, joka on  ihana. Jos jaksan ratsastan Rosan vielä tuntien jälkeen. siivoan kaikki karsinat, jaan iltaruuat, tarkistan vesikupit, kerään kuivatusloimet pois, laitan minnille ja leslille talliloimet, teen tuntilista huomisella...n.21.30-22 olen kotona. Lapset toivottavasti jo unilla, luultavasti, koska isi nukuttamasssa.