Tytöt aloittivat kouluviikon sangen reippaina ja iloisina. Nooa puolestaa heräsi väärällä jalalla väsyneenä. Huuto oli sitten lähes koko aamun sen mukaista. Ei suostunut unille uudelleen. Mua nukutti. Olin jotenkin niin viikkovillissä aamulla, että luulin Nooalla olevan pelipäivä ja annoin sen pelata, kun nukuin n.45 minsaa. Niin tänään on maanantai ja huomenna vasta tiistain pelipäivä. No se tuli sitten pelattua aikaisemmin. Tuolla pelaamisella Nooakin sai hyvän tuulensa takaisin.

Vähän ennen klo 10 lähdettiin kylälle. Nooa meni mummolaan, kun mulla oli hammashoitajalle aika. Kerran olen tuon menojen takia siirtänyt ja kerran unohtanut, mutta nyt sitten viimein paikalla. Mulle tulee helposti hammaskiveä ja ikenet vuotaa paljon. Tämä voi liittyä tähän sairasteluun myös. Kestin hoidon juuri ja juuri. Sain uuuden ajan parin viikon päähän, jotta katsokaan onko ikenet jo rauhoittuneet. Pääsin kauppaan yksin tämän jälkeen. Ostin samalla viimeiset joululahjat..siskon lapsille ja mummolle. Nyt on kaikki kasassa. Syötiin Nooan kanssa mummolla. Pappa haki Saran eskarista sinne.

Sitten lääkäriin. Pikaiseen lääkäri tutki. Fibron kipupisteet reagoi voimakkaasti. Niitä painaessa kipu jää inhasti päälle. Olinkin tosi huonovointinen lääkäristä lähdettyä. Sairaslomaa jatkettiin vuoden loppuun. Siihen mennessä onkin verikokeet tulleet ja ollaan ehkä viisaampia jatkosta. Kerroin, että kolmas lääke joka aloitettiin toimi ainakin ensimmäisenä yönä, joten voin sitä ottaa, mutta ei säännöllisesti. Kuureinä pahimpina hetkinä. No nyt ainakin on juuri sellainen, joten surutta otan, jotta saan edes jonkinasteista lepoa tähän kroppaan.

Kotona ehdinkin vai purkaa ostokset ja kysellä Inka kuulumiset koulusta. Nooalle tullut ihanan joulupaita oli pieni ja joudun sen vaihtamaan isompaa. Inka ilmoitti päättäväisenä ettei laita enää riihipekon mekkoa joulujuhliin. En ala. Mun on pakko lahjoa se vielä tämän kerran siihen ihanaan menkkoon. Tytöt ovat ihan vauvasta asti olleet Riihipeikoissa koko joulun ja muitakin talven juhlia. Ihania mekkoja, joilla pitkä käyttöikä. Inkalle ostin vielä viimejouluksi uuden. Tekijälle tuumasinkin, että tämä taitaa olla viimeinen ko mekko, joka meidän perheeseen ostataan. Se vielä mahtuisi hyvin Inkalle!

Sitten lähdettiin Inkan kanssa tallille Susan valmennukseen. Lasten isä tuli meille muiden kanssa. Inkalla oli valmennus ekassa ryhmässä klo 15. Laitettiin Mikki yhdessä kuntoon. Inka ratsasti hyvin. Vähän haastavaa on, että Inka on niin pieni. Jalat ei tahdo kylkiin kunnolla osua, vaikka Mikillä on kokoa vain 114cm. Mun tunti Minnillä oli sitten. Inka kiirehti kotiin, kun yu-treenit on 16.30-18. Minni oli ehkä aavistuksen rennompi kuin eilen. Valmentajakin huomasi saman elastisuuden jota olen tuntenut. Siis sen melko merkittävän lisääntymisen. Jotenkin Minnilla on liikeeseen tullut niin paljon voimaa, että liike kantaa paremmin. Myös koottuja askeleita voi ratsastaa hienosti eteenpäin, eikä se vaan pompi paikoillaa vähän liikaa ylös kuin eteen. Ratsastan nyt Minniä aavistus matalammassa ja pidemmässä muodosassa, jotta saan tämän elastisuuden vakiinnitettua. On kyllä äärimmäisen tarkkaa puuhaa vielä eteenpäin tälläistä hevoten urheiluautoa. Huomaan tietäväni asiat, mutta olen silti niistä hyvin epävarma Minnin kohdalla. Tähän juuri tarvin valmetajien apua ja silmää. Kiitos Susanna ja Kimmo!

Tallilta kotiin tankkaamaan ja sitten taiji treeneihin kylälle. Vähän voimaton olo oli sielläkin. Lihakset kramppas helposti, mutta kivaa olis silti. Taiji on vähän niin kuin ratsastus. Liikeitä voi hieo loputtomiin. Tietenkin taijissa on kyseessä vain oma keho. Vielä tallille, jossa menikin yli 1½ tuntia, kun siivoilin tallia vielä. Osa hevosista nautti vielä vapaapäivästä ulkosalla. Ruokintalistakin kaipasi päivitystä, kun tämä joulukuu on aina hiljaisempaa. Vakiotunneilla, jossa meillä oikeastaan kaikki ratsastaakin, on paljon peruutuksia. Hepat liikkuu vähämmän niin ruokamääriä pitää jo nyt laskea. Lomallakin hepat on jouluna 1-2 viikoa vähän hevosesta riippuen. Sitten vielä lasketaan rehuannoksia.

Mutta nyt kiireesti vielä suihkuu. Lääkettä nassuun ja toivon syväähyvää unta itselleni :)