Eli eläinlääkäripäivä tänään. Meiltä n.60km päässä on Nikulan Hevosklinikka, jossa on peräti kolme hevoseläinlääkäriä. Ne tekevät meille kotikäynnin puolivuosittain. Lähinnä ohjemassa on hammashuoltoa ja rokotuksia. Tänään kaikkien kolmen yksäri hepan suut hoidettiin. Omista vuorossa oli Olga, Minni, Ruusa, Matti, Taisto ja Rosa. Olgalla oli niin siisti suu, että voidaan pitää vuoden väli jatkossa. Olgan suu oli ihan kamala, kun sen ostin viisi vuotta sitten. Tuolla Viron suunnalla on hevosten hammashuolto olematonta. Myyjän toki aina sanoo, että on hoidettu, mutta siihen ei ole luottamista. Aina, kun uusi heppa tulee, se saa hammashuollon meillä. Nyt, kun Olgan hampaita on jo kauan, hoidettu hyvin, ne alkaa olla hyvät ja siksi raspausväliä voidaan pidentää. Myös ikä on tähän vaikuttava tekijä.

Ruusalla ja Taistolla onkin ollut vuoden väli. Nyt niillä oli peruspikkupiikkiä, jotka siloteltiin. Matilla oli vähän enempi, mutta ei mitää vakavaa. Matti oli melko rauhaton hoitaa, joten sille kirjasin merkinnän, että ensi kerralla rauhoitetaan. Toiset on ihan hyvia hoitaa ilman rauhoitusta, mutta toiset sen tarvii, jotta hoito on hevosellekin mielyttävää, eikä vaarana ole raspin tai poran osuminen hevosen limakalvoille. Rosan hampaat oli hyvät, mutta ylhäällä oli pienet sudenhampaat, jotka poistetiin. Minnillä oli melkolailla piikkiä, vaikka puolivuotta sitten suu hoidettu.

Eläinlääkäri katsoi myös Villen liikkumista. Arpea alueella on paljon. Jalan liikerata on vielä väärä. Takapolven päällä oleva lihas on surkastunut, joten Ville tarvii nyt jumpaa. Tavallaan se ei onnu enää vammaa vaan haavan takia sille on jäänyt väärä liikerata. Painobutsista voisi olla myös hyötyä tai jostakin kulkusesta siinä jalassa, jotta Ville käyttäisi sitä enemmän ja nopeammin. Myös maastoilla saa alkaa ja puomijumppa olisi myös hyväksi sekä venyttelyt. Jos lihakset alkaa palautua niin Ville tulee toipumaan täysin. Nyt on vaan ongelma mitä löytää aikaa! Laitoinkin ilmoa markkinoille, että Ville etsii ylläpitokotia kutoutusprojektina. Saa nähdä mitä se tuo tullessaan. Laitoin heti, kun Villen ulos vein sille kaksi kumibuutsia jalkaan. Ville kuntouttaminen olisi kyllä kivaa, mutta kun ei tuota aikaa ole kyllä yhtään. Harmi.

Olen varmaan täällä ennenkin hehkuttanut, kuinka hyvä tilanne alueellamme on eläinlääkärien suhteen. Klinikka lähellä ja siellä loistavat "ellit". Hevosten diagnosointi ei ole mitään ihan helppoa aina, siksi on hyvä, että klinikalla on useita eläinlääkäreitä, niin ei jää yhden varaan. Joisssakin tapauksissa niin ihan hyvä käyttää hevosta useammalla eläinlääkärillä.

Tänään jatkuu taas tunnit eilisen vapaan jälkeen. On yksi estevalkku. Löysinkin kisakalenterista pääsiäiseksi estekisat Ylivieskasta, joten sinne ollaan oppilaisen kanssa lähdössä. Ruusan, Sinjan ja Matin ratsastajat on jo mukana. Pitää vielä Olgan ratsastajalta kysyä. Olisi kiva lähteä neljän hepan kanssa kisailleen. Muut on perustunteja..toinen lapsille ja toinen aikuisille.

Tuntien jälkeen vielä Minnin ratsastus, joka keskittyy tänään jumppailuun. Eli haastettaa saada Minni rentoutumaan niin, että se malttaa venytellä. Minni on aina valmis treenaan täysillä, joten jumppapäivissä on haastettaa. Nyt testataan samalla uusia kenkiä. Eilen laitettiin taakse rengaskengät antamaan enemmän tukea. Jännitää todella onko ne hyvät vai reakoiko Minnin niihin jotenkin muuten. Minni on niin herkkis kaikessa. Toivottavasti niistä olisi se apu mikä kuuluisi.

Nyt pitää lopettaa tämä jaarittelu ja lähteä tekaiseen ruoka muksuille. Hei, hei !!!