Klo on 22.33 tätä aloittaessa. Tulin töistä puolisen tuntia sitten. Lastenhoitaja oli saanut muksut jo unille. Onnistui päivällä kaupassa livauttamaan ostosten joukkoon levyn fazerin sinistä ja sitä tässä nyt mussutan. Nam! Joo..olen herkkuholisti..suklaa, salmiakki, keksi, pullat. Onneksi ei ole koskaan kärsinyt ylipainosta. Päin vastoin nyt näistä herkuista on paljon apua, jotta saan painoni pysymään normaalina. Tuo kipusairaus on vähän sellaisen, joka "riuduttaa". 

Aamu alkoi tavalliseen tapaan 6.50. Sara ja Nooa nukkuivat viekussani, mutta Inkakin heräsi samalla. Sara ripeästi odottaan taksia. Sitten vähän rauhallisemmassa tahdissa me muut syömme aamupalaa. Nooa saa taas laktoosittoman jugun. Lähes kolmen vuoden täysin maidottoaman dietin purku vaikuttaa super lupaavalle. Mitään oireita ei ole tullut!! Olisi melkoinen helpotus, jos saadaan diettiä höllättyä. Siitä asti, kun dietit alkoi Nooan ollessa 1½v on jokainen tuoteseloste luettu kaupassa läpi. No saahan sitä lukea edelleen, kun vielä vehnä, ohra, ruis ja soija pois. Inkaa saa taas sata kertaa hoputtaa, mutta kerkeää koulutielle ajoissa. Nooan kerhotaksi tuli 8.35.

Vapaa aamu! Kömmin ylös pehkuihin. Jumitun kuitenkin facen fibroryhmään niin tiiviisti, että en ehdi ottaa päikkyjä. Hieman vastahakoisesti jätän lämpimän sängyn ja lähden Elsin kanssa tallille. Olen ollut kovasti kipeä koko viikon. Hermokipua lonkissa ja selässä paljon, joten on ihana päästä Minnin selkään, jossa hermokipu sulaa pois. Meillä on kivaa, vaikka Minniä jännittää taas c-päädyn jutut. Huomaan hymyileväni, kun ratsastan..Minni on <3 . Teemme kahdeksikolla paljon laukkaa siten, että toinen ympyrä on vastalaukkaa, jossa teen vasta-asetusta/taivutusta sekä väistätän takaosaa ulos. Tämä on oikeassa laukassa tosi vaikeaa. Minni vaihtaa helposti, joten saa olla tosi huolellinen oman istunnan kanssa. Hienoja vaihtoja Minni kyllä tekee, vaikka ne ei kuulu tähän tehtävään. Korjaan ne vaan rauhassa taas vastalaukkaa. Vaihdosta ei hevosta rankaista ikinä! Loppuun vielä lennokkaita sulkutaivutuksia uralla ja diagonalilla. Pitkä hyvin palauttava loppuverkka ja hikinen tamma talliin. Tuli kyllä hiki mullekin ja niin hyvä mieli.

Nooan palautuu kerhosta ja pian tytöt koulusta. Sara haluaa naapuriin leikkiin ja lupaan mennä pariksi tunniksi. On ihana, kun tänne on rakentanut kolme muutakin perheitä, jossa kaikissa lapsia. Me muut lähdemme käymään tallilla. Juoksutan Ville-poni, kun sille pakkaantuu energiaa, koska hepat ei liiku tarhoissa paljoa, kun on kovaa ja muhkuraista. Lumi korjaa tilanteen, kun sitä vaan tulisi reilummin. Voi, kun keltainen poniliini tykkää, kun saa laukata kunnolla. Ei juurikaa rieku, laukkaa vaan.

Sitten pikapikaan kauppaa. Inka vonkuu kaikkea. Saa minut ostamaan lakritriläätelöä, laktoositonta, jota Nooakin saa maistaa. Paluumatkalla otamme Saran kyytiin. Jäätelön houkuttelemana kotiinlähtö sujuu hyvin. Kotona rauhoitutaan kaikki jäätelön äärelle. Niin hyvää ja erityishyvä mieli tulee siitä, kun saa Noalle tarjota samasta paketista. Lapset ovat niin sopuisia, jotta jätän ne päineen kotiin. Inkalla on puhelin toki ja osaavat he vaikka kuistilta huutaa, jos jokin alkaa pelottaan. Käyn siis lanaamassa maneesin..15 min ja on taas pohja kunnossa. Mönkkari on ollut hyvin kiltti minulle viimeaikoina.

Nooalla ja Saralla on joulusat leikit menossa, koska Nooa laittoin aamulla pikkukuusen leikkihuoneeseen. Niillä on leikissä pitkät tukat molemmilla. Pitkät yökkärit toimivat tukkina :). Inka auttaa mun ensin kirpparikamojen viimeistelyssä. Meillä on Kokkolan kirppikseltä pöytävaraus ensiviikoksi, mutta käymme tavarat viemässä jo huomenna. Äiti on mulla kaverina. Inka auttaa myös mua ruuanlaitossa. Sitten tulee jo kiire laittaa Sara tallile tenavatunnille. Lastenhoitaja tulee enne viittä ja sitten lähdemme Inkan ja Elsin kanssa. 

Tunteja on kolme..jatko I menee niin hyvin kaikki. Jatko II on myös taitavana. Viimeinen on estetreeni. Vähän on alkukankeutta, mutta lopulta kaikki menee hyvin. Sen jälkee ratsutan meille tulleen yksärin. Rita on 169 cm korkea, joten hieman iso minulle. oli kyllä kiva heppa. Väliin jää pohkeen taakse. Sain tehdä töitä sen eteen, että on kunnolla pohkeen edessä. Sitten laukkakin sujui hyvin. Niin sympaattinen heppa. Epavarmuutta vielä, kun se karsiutuu kyllä pois. Omistaja on ahkera ja osaa pyytää apua. 

Siivoilen vielä karsinat loppuun, tarkistan vedet, laitan yöloimet, jaan iltaruuat ja heinät. Valjashuone lukkoon , kissoille vettä ja ruokaa. Hyvää yötä hevoset..aamulla jatketaan.