Nyt ollaan jo kolmannen päivän illassa. Huomenna vielä toimintaa 8.30-15 välilllä. Aika lailla alkaa olla paikat jumissa kaikesta erilaisesta tekemisestä. Ajatukset alkaa jo siirtymään kotiin ja kuntoutuksen jälkeiseen elämään. Suunnittelemaan elämää täästä eteenpäin ilman kuntoutuskontaktia. Tämä on ollut tämän  talven kantava voima kuitenkin. 

Tänään aamulla oli odotettu lääkärikäynti, joka meni aikasemman käsikirjoituksen mukaan. Lääkäri ei ollut katsonut tänne tuomia kuviani eikä verikoevastauksia, koska ne ei mielellään täällä katso toisten lääkärien määräämiä tutkimuksia. Kerroin kuitenkin verikokeista, joihin hän tuumasi, että usein autoimmuunitautien diagnosointi on vaikeaa. Verikokeita pitää uusia ja arvojen kehitystä seurata, jotta saadaan suuntaa mihin arvon on menossa. Se missä minun kannattaa käydä on silmälääkäri, koska se voi antaa lisää viitteitä autoimmuunisairauksiin. Lääkitystä käytiin läpi. Siinä oli lääkärin mielestä vielä nostamisvaraa paljon, joten sen takia ei kannata stressata. Jos kivut lyö läpi tämän hetken annoksita niin lisää vaan. On hyvä, että nämä on nyt kirjattu ylös niin oman lääkärin kanssa voidaan tästä jatkaa. 

Fysioterapiassa mietitiin kovasti keinoja millä saada minun tönkköjäykät lihakset relaamaan. Fyysinen kuntoni on ikätasollani keskimääräistä parempi, joten fyysisiä harjoitteita sen suhteen ei tarvitse lisätä. Pilatesrullan ja lagrossepallon avulla tehtävät kalvojen avaamiset eivät jostain syystä nyt keholleni sovi, vaan kipeyttää sitä lisää. Sitä voi kyllä varovasti tehdä ja se voi alkaa sopimaan paremmin, jos saan kehoa muuten rennommaksi. Eli nyt pitäisi systemaattisesti miettiä miten opin tekemään rentoutusharjoituksia kotona. Se tulee olemaan haastavaa, koska olen useimmiten töissä tai lasten kanssa ja silloin on kaikki touhu menevää. Hidasta elämää...mutta miten, sitä olisi harjoiteltava. 

Uusittiin ekajaksolla tehdyt terveyskuntotestit. Tasapainotesteistä vaikeampi ei jostain syystä onnistunut ollenkaan, vaikka viimeksi meni ihan hyvin. Takaperinkävelyssä sain parannettua aikaa 8 sekkaa..hienoa! Selkälihastestissä sinnittelin kauemmin kuin viimeksi, mutta varmasti ihan sisulla. Muunnellussa punnerruksessa sain vähän paremman tuloksen. Se oli jo viime kerralla tosi hyvä, joten vaikea sitä oli parantaa. Ylävartalon liikkuvuus oli super huono niin kuin viimeksikin ja se meni vielä huonommin nyt. Eli fysikkaa löytyy, mutta ei liikkuvuutta. 

Tänään oli kipuluento, jonka piti JP Kouri. Hän on niin hyvä! Hän antoi hyvin lohdullisia neuvoja kipupotilaan elämään. Esimerkiksi lääkeillä hoidetaan kipua ja silloin ei ole kyse riippuvuudesta. Hänen tarinoita olisi kuunnellut monta tuntia. Hän kertoi taas kuinka Suomi on takapajula sote-himmeleineen ja kuinka lähes kaikissa Euroopan maissa ollaan edellä kuntotus- ja kivunhoidon asioissa.

Päivä päättyi muunneltuun rentoutukseen, joka oli loistava.

Mutta nyt lähden iltapalalle ja höpisemaan kuntoutuskavereiden kanssa.

Ps. Uusille lukujoille, jotka eivät ole alkupää tekstejä lukeneet, tiedoksi, että omaan jonkinasteisen luki-häiriön, joten pahoittelen teksteissäni esiintyviä kirjoitusvirheitä :)