Olin todella tyytyväinen Minniin kisoissa. Ratsastin sen aamulla kotona, koska hallikisoissa on vain 10 minuutin verkat. Tämä oli oikein hyvä ratkaisu. Kisapaikalla oli paljon siirtymiä maneesiin verkkaan, radalle, palkintojen jakoon jne. Nämä kuumentaa Minniä aina paljon, mutta nyt sai näitä harjoitella. Kyllä Minni hermostui näistä, mutta sain sen aina kuulolle takaisin. A-merkin kouluohjelma meni hyvin..reilu 66% ja luokkavoitto. Ratsastin Minniä melko matalassa muodossa ihan tarkoituksella, jotta saan pidettyä kierrokset matalana. Tämä suunnitelma onnistui hyvin. Vaativassa B:ssä onkin tehtäviä jo niin paljon, että meni kyllä sähläämiseen molemmilta. Tästä tasosta tarvitaan niin paljon vielä sitä rutiinia. Ei riitä, että taidot ja kapasitetti on tällä tasolla. Prossia tuli 61+, joten oikein hyvin ja tästä myös voitto, jaettu sellainen. Tähän ratsastin jo vaativan tason kokoamisasteella ja mielestäni onnistuin siinä hyvin. Olin oikein tyytyväinen ratoihin. Tästä on kiva jatkaa seuraaviin kisoihin. 9.4 on omat, jossa mennen vain vaativan B:n. Sitten 16.4 on Jeppiksessa, jossa on A:10 ja A:5. Tuo vitonen on tosi haastava ja siksi kiva.

Maanantaina matkattiin Matin kanssa Ilmajoelle aluemestaruuksiin. En ole vuosiin kisannut täällä. En edes oikein muista kellä viimeksi...olisikohan Sinja tai Olga. Matti oli intona. Mentiin ensi suokeille avoin K.N.Special. Matti huuteli melko paljon, kun piti olla yksin maneesissa. Sain kuitenkin hyvän ja siistin radan. Kun Matti etsii muita hevosia niin ei pysy pysäyksissä peräänannossa, joten tämä aina laskee pisteitä näissä. Myös laukat tuumaa lähteä enemmän ylös kuin eteen. Prossia kuitenkin 64 ja kuudes sija...eka ei sijoittunut..heh, tärkeä maininta. Mestaruusluokka oli A-merkin kouluohjelma. Matti oli jo verkassa jännittyneempi ja kiireisempi. Ohjelman ainaka taas huuteli jonkin verran, mutta suurin häiriö oli, kun jonkin auton remmi vislasi maneesiin ulkopuolella lähes koko suorituksen ajan. Ihan käsittämätöntä, kun auton kuljettaja ei tätä tajunnut. Vislaus oli sellainen, että Mattia hermostutti se kovasti. Nousee silloin ylös kuuntelemaan ääntä ja muoto on liian avoin silloin. Tuomarit ei voi kuin arvostella sen minkä näkee olosuhteista huolimatta. Oli siitä maninta loppukommenteissa, että hyvin ratsastettu häiriöstä huolimatta. Prossia 60+, mikä meille toki hyvä saalis A:sta. Sija jäi kyllä luokan toiseksi viimeiseksi. Hyvät radat jokatapauksessa opetushepalla kilparatsujen seassa. En ole Matin selässä liiemmälti ehtinyt talven ainaka olla. Yhden käden sormin taitaa olla treenit laskettavissa. Voi kun olisi aikaa niin Matista saisi vaikka mitä, mutta onhan se opetusratsunakin oivassa työssä ja hyvin vetää siinäkin.

Pääsiäinen oli ihan kamalan raskas. Tein tallia koko ajan yksin tai onneksi vanhempani olivat aamutallilla vähän auttamassa. Nyt on vaan sitten koko selkä, lantio ja niskat jumissa. Ääni on lähes kadonnut, kun niskat jumittaa. Kiva pitää tunteja. Eilen kävin Kokkolassa keuhkokuvissa ja verikoikeissa. Remapolilla pyörahdin myös ja sain tietopaketin Cimzia lääkkeestä. Se on pistettävä biologinen lääke, jonka varaan olen laskenut nyt paljon. Vielä odotellaan kelan maksusitoumusta. Lääke maksaa n.2500€, joten lääkkeiden maksukatto 610€ pamahtaa keralla täyteen. Odotan innolla, että pääsen tuota testaamaan.

Nyt auttaa Inkaa läksyissä...