Maanantai aamu..ns.vapaapäivä. Meillä ei ole oppilaita juuri koskaan, ellei ole kisatreenejä, niin maanantaisin, joten viikko alkaa jotenkin leppoisasti. Tänään on Susan velmennus..kivaa! Tämä aamu on ollut kyllä kaikkea muuta kuin leppoisa. Tytöt lähti kouluun ajallaa ja reippaina, mutta Nooa on kiristellyt hermojani koko aamun huutokonserteilla. Nytkin kiljuu...tuleeeeee äitiiii syöttäään muaaaaa..yhyyyyy. Ensimmäinen puurolautasen kohdallaa kiljui samaan malliin, mutta kun en tullut niin lusikoi puuron oikein nätisti itse ja halusi lisää. Saa nähdä kuinka kauan nyt jaksaa vinkua. Nooalla on aamut melko usein hankalia. Sitä se nelivuotiaan elämä joskus vaan on. 

Viikonloppu oli kiva. Lauantaina tein aamutallin. Olin jo valmiiksi melko kipeä niin oli siinä ja siinä, että jaksoin tehdä kaikki hommat. Aamun naurut sain Proffa-papalta (21v hyvin persoonallinen suokki). Hepat menevät tarhaan kujaa pitkin toiseten tarhojen läpi. Nyt tarhat on kovat ja muhkuraiset. Proffa puikahti narun alta ja käveli sileän pihan poikki oman tarhan portille. Siinä odotti, että avaan portin ja päästän hänet muun lauman joukkoon. Fiksu kaveri :) . 

Lauantai päivän olimme Kokkolassa mummon ja lasten kanssa. Kävimme syömässä pitsabuffetissa (Picante..mainio buffa  paikka Koivuhaan huoltoasemalla!). Lapset oli innoissaan, kun harvoin käydään ulkona syömässä. Nooalle Picanten lelunurkka on paratiisi. Hän soi Puuha Pete kypärä päässä annostaan. Kaupoissa oli väkeä todella paljon. Chydeniassa sai jonottaa paikkaa autolle. Kauppakeskus oli Nooalle liian haastava paikka. Hän karkaili alvariinsa. Tytöt sai Glitteristä korut. Sitten Kalletorin kirppikselle. Meillä alkaa pöytä siellä maanantaina, joten kävimme viemässä tavarat sinne. Osasto 54..vink,vink :) 

Suoraan samalta reissuta menimmle kummityttöni Olivian syntymäpäiville. Kaunis neitonen täytti jo 17 vuotta. Olivia on niin suloinen ja mukava tyttö. Lapsilla oli hyvät leikit ja oli kiva jutella aikuisten kanssa. Ihan liian harvoi ehdimme kyläillä, joten kyllä olikin nyt mukavaa, että tuli käytyä. 

Iltatallissa koko porukalla. Elsi rassukka oli harvinaisesti ollut koko päivän yksin, joten hän oli iloinen paluustamme. Juoksutin taas Ville. Niin hartaana ponimus laukkasi  liinassa. Mikki pääsi irti pomppimaan maneesiin. Lapsia aina naurattaa pienen ponin pukittelut. Inkasta hauska miettiä mitä laukkaa Mikki menee. Hyvin  jo tietää mikä on oikea tai väärä, myötä ja vasta. Sitten loput hepat sisään ja iltaruuat. Kello onkin jo kymmenen, joten kotoan itapalan kautta nukkumaan. 

Sunnuntai aamuna nukutaan pitkään. Lapsetkin jopa ysiin ja minä kömmin klo 10 alas. Tunnit alkaa klo 11. Lasten isä tulee hoitamaan. Ville on tunneilla viimein oma itsensä, eikä enää rieku. Epäilin riekkumisen olevan ylimääräistä energiaa, mutta muuttunut käytös voi olla myös merkki kivusta. Onneksi liinassa juoksuttelut on saanut Ville mielen tasaantumaan ja nyt keltainen satuponi tekee tunnilla töitä ratsastajaansa iloisena kuunnellen. Kaikki tunnit meneekin varsin hyvin. Alkuviikon pöllöilyt on ohi. Tuntien jälkeen loimitam hevoset ja he pääsevät takaisin ulos. Annan niille lisää heiniä ja haravoin pihan siistiksi heinistä. 

Minnin vuoro. Harjaan sen aina huolella. Minni rakastaa hoitohetkiä. Minulla on sellainen hierova kumisuka, jolla aina hieron Minniä. Erityisesti kaulan hieronta on Minnistä ihanaa. Sitten maneesiin. Alkuverkassa erilaisia taivutusväistöjä käynnissä ja ravissa. Minnin tuntuu notkealle, mutta väliin jää pohkeen taakse. Toinen heppa on meidän kanssa samaan aikaan, joten tiedän sen jännittävän Minniä. Oikea laukka tuntuu jäykemmälle kuin vasen. Paljon jumppaan takaosaa erityisesti sulkutaivutuksilla ja saan laukan paremmaksi. Tästä pitää jutella valmentajan kanssa. Ollaan molemmat hikisiä treenin jälkeen. Minni saa tallissa w-healing selkälämmitin loimen vielä villaloimen alle.Minni on lyhytrunkoinen, mikä on sinäänsä kouluhevoselle edullinen rakenne, mutta lanneselkä on tästä syystä pidettävä hyvässä kunnossa, koska se jumittaa helposti. Takajalkoihin tulee myös lämpösuojat ja kinnersuojat. Tarjoan vielä lämmintä melassvettä, joka on Minnin herkkua ja pari siivua heinää. Kello on jo yli viisi, kun palaa kotiin. 

Puuhaillaan muksujen kaikkea kotona. Suunnitellaan joululahjoja. Kaikille alkaa hahmottua yksi isompi toive. Tytöt haluavat ehdottomasti isot Fyrby Boomit..huoh..hurjaa maksaa puhuvasta pehmosta 70€/kpl! Ostamme kyllävain yhdet isot   lahjat lapsille. Muut toiveet ohjataan mummoille ja kummeille. 

Iltatalliin mennään mönkkärillä, kun lanaan maneesin huomista valmennusta varten. lapset auttaa paljon tallihommissa, joten tallin teko sujuu reippaasti. Tytöt osaa jo jakaa ruoat oikein. Nooaa autan, mutta hänkin saa pari heppaa ruokkia. Rosa on Nooan suosikki. 

Kotona suihkun kautta iltapalalle (kuulostaa nopealle, mutta sisältää käytännössä monta mutkaa, hössötystä, kieltoa, naurua, kohelusta), , jonka ainaka katsotaan nauhalta vino show, joka on meidän suosikki ohjelma. Kello on jo 22.30, kun kömmimme ylös nukkumaan. Kaikki saman peiton alle niin kuin viikonloppuisin teemme :).