Keskiviikkona osteopaatti Tiina tuli meille hoitaan hevosia. Tiina asuu Etelä-Suomenna, mutta tekee 2-3kk välein turneen tänne Pohjanmaalle. Meilläkin käynyt jo muutaman vuoden. Tiina on hyvin kokenut osteopatti ja hän on erikoistunut hevosiin sekä koiriin. Hoitaa suurella sydämellä. Muistaa kaikki asiakkaat näpeissään. Osaa loisvasti kuunnella eläintä hoidon aikana ja tekee hoitoa hevosen ehdoilla. Sopii minulle ja Minnille :) .

Minni olikin aika hyvä. Selkä oli normaali tuikka niin kuin treenattu lihas kuuluukin olla jonkinverran tiukka. Treenattu hevonen ei voi  olla pullataikinaa. Oikea takanen oli ok myös. Polvessa ei mitään erityistä. Kinner vähän jäykempi kuin vasen, niin kuin aina. Minniä on kerran eräs hieroja vähän roisisti venyttänyt takasista niin Minni jännittää edelleen varsinkin oikean takasen käsittelyä. Tiina onneksi huomaan tämän ja osaa erottaa sen siitä, että jännittääkö sen vaivan takia. Pakaralihakset oli tuikat, joten jalkojen venytystä eteenpäin saisi tehdä. Etusissa taas vuohisnivelissä vähän jäykkyyttä, joten niitäkin kannattaa myös itse käännellä ja venytellä. Kaulassa pientä kireyttä, joka johtuu varmasti tästä kokoamisasteen muutoksesta. Eli kaikenkaikkiaan Minni on koulutusvaiheeseen nähden hyvässä kunnossa.

Tiina hoiti myös minut. Otseopatia on niitä harvoja hoitomuotoja jotka mulle sopii. Horstman on toinen. Nyt hoito oli todella tuskaista. Lonkat on olleet niin kipeät, että hoito tuli kyllä tarpeeseen. Samoin kädet, olkapäät ja yläaukea oli kireä. Harmi, kun Tiina käy niin harvoi, koska tämä hoito on niin ihanaa.

Nythän on oikein muoti-ilmioksi noussut lihaskalvojen hoidot pilates rullalla ja lagrosse pallolla. Itsekin olen näitä tehnyt silloin viimeksi Ortonissa ja tulin siitä kolmeksi viikoksi kipeäksi. Osteopatiassa nämä kalvorakenteet ovat olleet aina mukana. Siellä vaan käsittelyn filosofia on eri. Eli käsittelyllä parannetaan kalvojen välissä olevaa verenkieroa ja aineenvaihduntaa. Käsittely on varovaista ja pitää ollakin. Tämän rullan ja pallon avulla käsittely on usein liian voimakasta. Näin ollen kalvot saattavat jopa alkaa paksuuntua ja niihin tulee mustelmia sekä kroppaa alkaa vaatia kasittelyä. Fysioterapiassa/eri jumpissa puhutaan myös kalvojen irrotelusta, mikä on vähän väärä lähestymistapa. Varmasti rullauksella on hyviä vaikutuksia, mutta malttia käsittelyyn. Tämän tiedän jo omasta kokemuksesta.

Ekat kisat on sitten huomenna. Jännitää. Minni oli eilen ihan mielettömän villi. Oli varmaan hyvä olo hoidon jälkeen. Muutenkin se vaan rakastaa tehdä kaikkia vaikeita juttuja. Kokoaminen on sille helppoa ja siitä se intaantuu. Kävi kyllä niin kuumana ettei paljoa ohjelman keskilaukkoja harjoiteltu. Oli kyllä oikein sellainen olo, että lauantain pöytäkirjassa yleisin kommentti tulee olemaan jännittynyt. Huoh. Välillä Minnikin koettelee kärsivällisyyttäni, vaikka niin ihana hevonen onkin. No toivottavasti tänään treeni sujuisi edes vähän rauhallisemmin.

Nyt onkin jo kaikki lapset lähteneet..Sara eskariin, Inka kouluun ja Nooan juuri taksi haki kerhoon. Nyt ampaisen tallille, vaikka päiväunet houkuttaisi. Pitää ehtiä putsata Minnin varsuteet ja ratsastaa ennen kun Nooa tulee 11.40 takaisin.