Niin lapset kuin hevoset :)

Inkalla ja Saralla oli lauantaina viimeinen koulupäivä. Inka sai ensi kertaa numerot toikkariin. Kymmenestä numerosta seitsämän oli ysiä ja kolme kasia. Todella hieno todistus siis. Olin haljeta ylpeydestä. Inka ei ole mikään lukutoukka. Tekee sen mitä pitää, mutta onneksi hällä on selvästi hyvä muisti ja matemaattisia lahjoja. Kyllä se enkkukin alkaa sujua, vaikka alkuun tuntui vaikealle. Enkusta kuitenkin ysi. Sara sai kirjallisen arvion. Sara on huolellisempi koululainen kuin Inka. Taatusti tekee tehtävät keskittyen. Opettaja kehui Sara hurmaavaa hymyä ja esiintymistaitoa. Sara on ollut aina sellainen kaikkien kaveri. Ottaa jokaisen huomioon, varsinkin ne jotka tuumaa jäädä porukasta syrjään.

Torstaina oli koululla kevätjuhla. Roikolan koulun juhlat on vertaasa vailla. Tämä vuonna oli merihenkinen musikaali. Aivan upeasti rekennettu ohjelma, joka kulki maasta toiseen laulujen myötä. Samalla oli Inkan opettajan eläkkeelle lähtö juhla. Inka ope on ollut todella mahtava, hieno persoona ja hyvällä tapaa tiukka ope. Lapsille varmasti todellinen esikuva. Harmittaa hänen lähtö, mutta varmasti uusi ope on myös hyvä. Roikolan kyläkoulussa on aivan erityinen henki ja tunnelma. Koulun rehtori on tämän pystynyt luomaan. Koulussa on mieletön yhteishenki ja koulukiusaamisessa ehdoton nollatoleranssi.

Ihan kuitenkaan kiusaamiselta ei vältytä. Tytöt on muutamasta tapauksesta kertoneetkin. Olen laittanut niistä aina Wilmaan viestiä. Omilleni opetan jatkuvasti sitä kuinka pitää kaikkien kanssa olla kaveria, vaikka me kaikki ollaan erilaisia. Viime päivinä tyttöjen watsap ryhmissä on ollut hieman kyseenalaisia viestejä. Puutuikin yhteen keskusteluun, jossa kaksi tyttö huuteli Saralle, että ole hiljaa tai poistetaan sut ryhmästä jne. Laitoin siihen itse viestin, että hieman ikäviä puheita nyt. Sitten tuli vuolaita anteeksi pyyntejä. Tämä kyllä jatkui vähän vielä toisessa ryhmässä, joten jää seuraamaan mitä tapahtuu. Seuraava yhteydenotto tulee sitten vanhemmille. Ei nämä mitään hurjia juttuja ole, mutta sellaisia jouhin tulen puuttumaan ja toivon, että muutkin puuttuu, jotta saadaan kiusaaminen loppumaan kaikella tasolla. Mielestäni meillä lasten vanhemmilla on tähän kaikista eniten valtuuksia. Joten stalkatkaahan lastenne luureja :).

Hepat ovat aloittaneet myös laiduntamisen. Tunti tunnilta aikaa lisätään joka päivä. Tämän viikon lopulla isojan ja ponien laumat ovat valmiita jäämään laitumeen koko ajaksi. Sinja, Titi ja Minni ovat sitten osittain laitsalla. Yksärit ja Mikki viettää kesän tarhoissa. Tämä aiheuttaa alkuun vähän levottomuutta hevosissa, kun osa on eri paikoissa. Nyt onneksi alkaa homma tasottua. Meiltä lähtikin yksi yksäri ja tuli toinen tilalle, joten hevosmäärä pysyi samana.

Mikki ei pääse laitumelle, koska sille on se insuliiniarvo koholla, eli kaviokuumeriski on ilmeinen. Oli hauska tapaus eilen. Minni oli laitsalle tuntien ajan. Mikki oli tallissa ja töissä. Tuntien jälkeen laitoin Minnin ja Mikin taas samaan tarhaan. Niillä oli heiniä siinä kuupassa niin kuin aina. Siitä ovat yhdessä syöneet. No nyt Mikki ei päästänyt Minniä syömään. Mikki ajatteli varmaan, että koska sää olet ollut laitsalla niin nää kuivat heinät on mun. Mun oli pakko laittaa heiniä useampaan kasaan jotta Minnikin sai syödä. Hassu poni.

Minnin kanssa piipahdettiin Heidin valkussa sunnuntai aamuna. Minni oli Heidin mielestä hyvä. Kerroin vaihtokriisistä. Hänestä se oli myös normaalia ja hyvä, kun oli ratkennut. Sanoi, että jatkaa samaan malliin eli vaihtoja sinne tänne samaan tapaan kuin se olisi vain ihan jokin perus tehtävä esim. ravivoltti. Nyt valmennuksessa ei tehty yhtään vaihtoa. Heidi kehui Minnin laukannostojen parentuneen paljon. Minni nostaa helposti laukat liikaa ylös ja paikoilleen. Nyt olen saanyt se paremmin eteen. Se mihin pitää nyt kiinnittää huomio on kolmas ja neljäs askel. Viivähdys on siirtynyt oikeastaa nostosta tähän. Tarkkaa puuhaa tämä kouluratsastus :). Raviin Heidi oli oikein tyytyväinen ja siinä erityisesti muotoon ja tahtiin. Oli samaa mieltä. Tahti on selkeästi alkanut parantua, kun Minni on saanut voimaa. Jaksaa yksinkertaisesti kantaa paremmin kootussa ravissa.

Nyt on lähdettävä kauppaa, jotta saa lapsille ruokaa. Kesäloman huonopuoli on se, että lapset ei syö koulussa. :)