Maanantai aamu ja väsyttää. Tytöt on jo koulussa. Nooalle syötin juuri puuron. Niin luit oikein :) Minun viimeinen vauveli haluaa aamupuuron syötettynä ja hän sen saa niin. Se on sellainen meidän aamuhetki. Taatusti loppuu jossain vaiheessa, joten niin kauan kuin tarve vaatii teen sen mielelläni. Osa syy väsyyn on kiireinen viikonloppu, mutta valitettavasti kiputilanne on ennallaa. Selkänikamat kipuilee ja tänä aamuna polvet on tulessa.

Meillä oli tallilla lauantaina kauden päätöskisat. Se teettää hommaa oikeastaa koko viikolle. Kenttä oli suuri stressin aihe koko viikon. Ti, ke ja to satoi. Välillä ihan kaatamalla. Meidän porukat ovat olleet lomalla, joten piti pestata kentän lanaajia. Onneksi kisaavien tyttöjen iseistä ja kavereista löytyi sellaisia. Kenttä oli melkeinpä täydellinen lauantaina.

Inka meni Mikillä He c-luokan, joka oli Harrasteluokan kouluohjelma. Ensi kertaa ohjelma, jossa on laukkaa. Mikki oli kuuliainen, vaikka omalle kentälle oli tuotu kouluaidat ja kukkia. Inka ratsasti todella tarkasti tehtävästä toiseen. Ehkä olisi saannut olla reippaampi, mutta Mikin kanssa on vielä siinä vähän riskinsä, koska voi sitten innostua liikaa. Tuloksena oli 61+% ja sija 4/10. Aivan mahtavaa! Inka oli todella tyytyväinen. Oli pitkään johdossa ja sijoituksissakin kiinni, mutta olihan luokassa todella kokeineitakin mukana, joten ei sitten sijoille asti yllännyt. Huomasin sen kyllä harmittavan Inkaa, koska niin kauan oli pääsemässä palkintojenjakoon. Luokassa varmaan puolet oli aikuisia, joten tulos oli aivan upea. Inka oli toki todella tyytyväinen ja Mikki-poni sai paljon kehuja.

Kaikissa luokissa tuli sijoja omalle seuralle. Itse menin K.N:n Rosalla. Nämä oli Rosan neljännet kisat. Rosa on ollut kisoissa vähän jännittäjä. Silloin se menee todella veteläksi ja on raskas ratsastaa. Nyt Rosa pysyi radalla omana itsenään eli reippaana ja herkkänä. Prossia tuli 63+ ja toinen sija. Matin kanssa menin aikuismerkin ja a-merkin. Matti on haastava kotikisoissa. Se ei syty sitten yhtään niin kuin muualla. Vetää sellaisella tuntihevosmoodilla menemään. B:ssä oltiin kolmansia ja a-merkista saatii 59%. Ihan ok...

Minnillä menin sen Vaativa-b luokan. Minun piti verkata nopeasti, koska menin matilla sen a:aan. A:ssa oli vain kolme ja vaB:ssä kaksi. Minni oli jo verkassa todella kuuma. Liikkui ainakin ylämäkeen :) . Radalla se suorastaa villiintyi. Ohjelma alkaa laukassa, jossa sisäänratsastuksessa Minnin yritti koko ajan rynniä. Vaihdot tuli, mutta rynnäten. Raviosuus oli siedettävä ja käyntikin ok. Paperissa oli paljon numeroita 2-4, joten prossia tuli vain 52+. Jotain täytyy keksiä taas, jotta saan tamman takaisin avuille. Tuo radalla riekkuminen on taas ollut niin tyypillistä. Sen voi tehdä aina, että ratsastaa treenit vielä keskittyneemmin.

Sen teinkin eilen. Minni oli heti todella innokkaan oloinen. Työskenneltiin paljon laukassa, joka on helpompaa kuin ravi. Laukkasuvut on ihan parasta nyt. Minnin saa niissä keskittymään, kun niissä on sillekin vielä tekemistä. Vaihdot sujui nyt  tosi hienosti. Toki yritti ennakoida, mutta silloin vaan käänsin sen pois ja tein uuden valmistelun. Olemme nyt siinä kohdassa, että vaihtoja pitää vaan tehdä paljon, jotta rutiini löytyy ja samoin sitä kautta rutiini vastalaukkaan palaa. Vielä on kahdet kisat, joissa täytyy saada tamma pysymään rauhallisena, jotta voi kauden hyvillä mielin päättää. Onneksi on valmennuksiakin tulossa nyt..Kikin ja Kimmon.

Auts..nyt on pakko lopettaa. Selkä ei anna enää mahkuja tähän istumiseen. Aamupäiväunet olisi toivomuslistalla, jos Nooa vaan antaa.