Iltatallissa testasin heti ultran käyttöä. Hyvin onnistui. Minni on todella kiltti hoidettava. Olen niin tyytyväinen, kun voin jotain tehdä jalan eteen. Minni on kovin seuran kipeä nyt, kun en ratsasta. Pitää kyllä huomenna harjata Minni oikein hyvin.

Tallilla muuten kaikki mallillaan. Hepat tekee innolla töitä. Kaikki on jotenkin todella reippalla mielellä. Ville ollut väliin liiankin reipas. Ollaan taas aloitettu juoksuttamaan häntä. Huomenna menen itsekin hänen selkään. Nyt on mahtavasti aikaa ratsuttaa hevosia vähän enemmän. Mikki pääsee myös maneesiin irtaalleen juoksemaan säännöllisesti. Hän nauttii siitä. Kuitekin Mikin tunnit on melko lailla kevyitä. Inka toki ratsastaa sen 2-3 kertaa viikossa. Joskin Inka on käynyt myös Ruusalla tunneilla nyt. Inkalla ja Ruusalla on todella hyvä yhteys. Ruusa ei juuri päkitä Inkalle vaan laukatkin nousee noin vain. Tänäänkin kaikki vastalaukkoja myöten onnistui. Vastalaukat on Mikillä usein vaikeita niin Inka pääseekin nyt niitä hiomaan Ruusan kanssa. Ruusa on mennyt kyllä muutenkin tyytyväisenä. Vähän oudon voimakkaasti se on reagoinut raipan napsutteluun sekä siihen, kun laitoin sitä alkeistunnilla liinaan laukkaamaan. Ryntäsi oudosti sivulle, aivan kuin olisi pelännyt liinassa oloa. No onneksi se siitä rauhoittui, kun huomasi, että tuttu juttu kyseessä. Olen tyytyväinen edelleen, että Ruusa palasi kotiin.

Oltiin Kokkolassa heppamätsärissä lauantaina. Siellä oli keppareillekin mätsäri. Nooakin pääsi siihen mukaan. Aivan ihanasti pikkuiset keppareitaa esitti ja jokainen sai ruusukkeen sekä kirjallisen arvostelun. Tytöt oli Mikin kanssa naamiaisluokassakin. He olivat hevoshaltioita ja Mikki oli yksisarvinen. Mikki oli vähän pörhäkkänä, mutta hienosti esiityminen meni. Inka esitti Mikin myös poniluokassa. Mikki säikkyi maneesin ääniä ja Inka sai olla tosi tomerana esittäessään poni. Inka olikin tosi harmissaan siitä ja joutui vähän kokoamaan itseään, jotta pystyi menemään loppuarvosteluun. Mikki sai hyvän arvion, vaikka ei sijoittunutkaan. Sinäänsä jännä, kun Mikki on pikkuponiksi sievä, hyväliikeinen ja hyvässä kunnossa myöskin. Inka tsemppasi hyvin ja hoiti esittämisen kunnialla loppuu. Olikin sitten niin iloinen. Stella oli mukana varsoissa. Stellahan liikkuu upeasti, mutta on edelleen sellainen "koin syömä", kun nahistelee tarhassa aina kaikkien kanssa. En ymmärrä, miksi Stellan iho menee rikki niin helposti.

Oma vointi tuntuu unohtuneen Minni vaivojen alle. Kyllähän tuo selkä koko ajan muistuttaa olemassa olostaa. Nytkin vihloo aika tavalla. Uusi lääke on vähän auttanut, mutta öisin herään edelleen kipuun lonkissa. Aamulla selkä on aina super kipeä Sitten päivän myötä onneksi se vertyy. Tilanne on niin auki kaiken suhteen. Osatyökyvyttömyys eläke on vireillä, mutta en uskalla laskea sen varaan yhtään. Lomitus tulee varmaan muutenkin loppumaan pientiloilta. Tulevaisuus on niin epävarma, että en uskalla edes ajatella sitä. Tallista luopuminen ei tule kuuloonkaan. Jostain on vain räävittävä rahat apuvoimien palkkaamiseen. Onneksi tapaa sosiaalihoitajan pian, jospa hänellä olisi antaa neuvoja. Huoh..tämä on niin pelottavaa, että en halua edes tätä ajatella ennen kuin on pakko.

Nyt on lähdettävä nukkumaan! Öitä!