Olihan tässä jo muutama helteinenkin päivä, mutta tänään taivas on harmaa ja sataa koko ajan. Illaksi ehkä loppuu. Pitäisi korjata hevosten laitumien aitoja, mutta ei huvita tuonne sateeseen mennä. Onneksi lapset leikkivät aivan mahtavasti yhdessä legoilla ja LPS:llä. No nyt juuri tytöt sorsii Nooaa...

Tallilla kaikki hyvin. Nelli tamman koulutus sujuu edelleen yli odotusten. Hän on niin ihana. Nyt parilla viimeisellä kerralla ollaan menty oikein ratsunravia kauniissa muodossa. Myös laukataan aina vähän. Nelli selvästi tykkää oppia ratsun asioita. On ihan tohkeissaa. Tytti ja varsa (ehkä Torpan Taikatuuli) voivat hyvin. Ainoa ongelma on varsan pysyminen tarhassa. Se vaan plumpsahtaa putkiaitojen välistä pois. Varsa on edelleen sellainen vähän tarkkaileva tyyppi, mutta alkaa koko ajan paremmin huomata, että ihmiset on aika kivoja tyyppejä, joilta saa rapsutuksia ja silittelyjä. Tytti on loistava ja käsivällinen äiti. Tytin tehtävä on nyt vaan syödä ja juoda, jotta maitoa riittää. Hyvin on onnistunut. Syksyllä alkaa Tytin jatkokoulutus ratsuksi. Aika tavalla olen jo miettinyt, että varsa jää itselle, vaikka alun alkaen oli myynti mielessä.

Minnin kanssa palattiin kisatauolta Torpnion 3-tason kisoissa. Huoh ja huoh. Tamma oli kuin ensi kertaa valkoisten aitojen sisällä. Eka luokassa, joka oli He A:2, käpertyi pelokkaana kuolaimen- ja pohkeen taakse. Tuli rikkoja paljon mm. vaihtoja ja meille niin helppo keskiravikin meni rikki. Prossia silti 60+%:a. Seuraavaan luokkaa verkkasin ihan eritavalla eli vaan keskittyen siihen, että on taatusti pohkee edessä. Aika lujaa mentiin radallakin ja edelleen samoja rikkoja, mutta prossat 61+. Kivaa palautetta kuitenkin tuomareilta. Aika pettynyt olin suorituksiin. Sitten kuitenkin tarkemmin ajateltuna, jos saisimme edes rikot pois niin prossat olisi jo lähellä 65%. Saatikka mitä ne sitten olisi, jos pääsisin oikein ratsastamaan :) . No onneksi nyt on kisoja tulossa. Eilen oli Susan valkku, jossa asioita yhdessä mietittiin. Nyt on myös tilattu Cavalorin rauhoittavaa rehulisää niin ainakin työkaluja taas kohti parempia ratoja. Treenin puutteesta meitä ei ainakaan voi moittia, koska ratsastan 6-7x viikossa. Tällä viikolla Minniä on yksi ns.vapaa päivä, jolloin juoksutan sitä kuitenkin liinassa.

Tapasin oman lääkärinikin viime viikolla. Saikkua jatkettiin taas eteenpäin. Olen ollut tosi kipeä lääkelisäyksistä huolimatta. Yhden lääkkeen korotus aloitetaan vielä tänään, joten jospa se auttaisi. Nyt pahin kipu on taas selkärangan hermokipu. Tässäkin istuessa keinuttelen koko ajan, jotta istuminen ylipäätänsä on mahdollista. Pitkästä aikaa ärsyttää koko tämä sairastelu. Välillä olen ihan sinut tämän kanssa, mutta nyt taas en. Viime yönä uni oli taas kipujen takia hukassa ja sitten päivä sen jälkee on ihan sumuista. Onneksi minulla on niin paljon iloa muussa elämässä, että tämä sairaus ei tule minua lannistamaan.