Junassa kotimatkalla. Taitaa pian olla koko juna täynnä, on muutama muukin matkalla jonnekin. 21.23 juna perillä Kannuksessa. Ootan niin kovasti, että pääsen lasten luokse ja tietysti myös Elsin. 

Tänään oli hieman turha päivä. No aamulla oli kyllä hyödyllinen ft ja allasjumppa. Sitten psykologin Uni-luento oli peruttu tai siinä oli jokin sekaannus. Auditoriossa oli luennoimassa ravitsemusterapeutti, jonka luento oli jo eilen toisen luennoitsijan toimesta. IHmeteltiin, että kylläpä hän kaukaa lähtee uneen meitä perehdyttämään kunnes joku hoksasi kysyä, että mikä olikaan luennon aihe. Hän ei saanut videotykkiä toimimaan, joten siksi kuvat eivät näkyneet, joista olisi aihe selkeämmin selvinnyt. Sosiaalityötekinä luento oli perussettiä, jossa ei mitää ihmeellistä. Loppupalaveri kesti 5 min. Jos päivä olisi tiivistetty niin olisin ehtinyt yhden junaa ja siten olisin päässyt Inkan kuusijuhlaan. Kyllä tuumasi itku päästä, kun tämän tajusin. 

No aamun ft käynti oli hyvä. Kerrattiin kotijumppaohjeet välijaksolle. Nyt liikkeet ovat hyvin helppoja, eikä niihin tarvitse mitään apuvälineitä. Ne voi tehdä ihan missä vaan. Tämän toivon paljon helpottavan niiden totouttamista kotona. Kaikki perustuu liikeketjuihin. En ole oikein ennen edes tätä tajunnut ihmisessä, kuinka meidänkin kehossa on liikeketjuja kuin hevosessa. Liikkeet lisäävät koko kehon liikkuvuutta ja erityisesti vaikuttavat faskiaan eli lihaskalvoihin. Niissä ei ole mitään  mun lihaksia ärsyttävää pitkäkestoista venytystä. Ääriasentoihin pyritään hiljalleen jatkuvan heijaavan liikkeen kautta. Jos teen pitkäkestoista venyttelyä niin saan siitä hermokivun melko varmasti päälle. Nyt vaan koitan löytää motivaation oman kehon hoitoon. En oikein itsekkään käsitä miksi se on niin vaikeea. Hevosten ja Elsin hoitoon ei ikinä tarvitse motivaatiota etsiä. Minnilläkin on tarkka treenipäiväkirja, jonka suunnittelen ja toteutan ilman mitään motivaation puutetta tai pakkoa. Nyt kyllä mietin tätä jumppaa myös ratsastuksen kautta. Kun kehoni liikkuvuus paranee niin minusta tulee entistä parempi ratsastaja. Jospa tuo olisi se motivaattori. 

Katsottiin myös terveyskuntotestin tulokset. Tasapainosta keskitason tulos. näitä oli kolem testiä, joista yksi olikin niin , että kolmonen oli paras tulos. Paria muuta voisi yrittää keväällä parantaa. Liikkuvuudesta tuli huonoin eli ykkönen. Eli siihen tuo kotiohjelmakin tähtää. Punnerrus tulos oli paras mahdollinen. Jee! Vastalihaksista olikin taas kolmonen paras mahd.tulos. Selkätestistä sain kakkosen. Tässä ongelmana oli mun yliaktiiviset selkälihakset, jotka kramppaa eivätkä toimi oikein. Tähän nuista kotiharjoitteista on myös apua. 

Huomenna sitten normaalisti illalla tunnit. Kivoja oppilaita tulossa. Lauantaina Läikkää tullaan katsomaan. Tuntuu hurjalle. En tiedä miten pystyn pappasta luopumaan, mutta toivon mieleni olevan eri, kun tapaan ylläpitäjä ehdokkaan. 

Nyt olisi tirsojen paikka :)