Pitää tähän alkuun mainita, että liityin viime viikolla Instagramiin.. hanna_torpanratsutalli on nimeni siellä. Kuvailen lähes joka päivä sinne, joten kuvia ei tänne niin päivittele. En kyllä oikein tiedä mikä merkitys näillä kaikilla on, mutta koitan vaan pysyä kehityksen mukana jotenkin. Uudehkon älypuhelimeni avulla avautuu vaikka mitä kanavia. Välillä kyllä mietin miksi jaan tätä tallini elämää näin, mutta ehkäpä se on vaan nykyaikaan, jota ei minun edes tarvi ymmärtää. Hevoskuvat on aina kauniita, vaikka en ole mitenkään kovin suunnitelmallinen kuvaaja niin kuin en ole myöskään suunnitteleva kirjoittelija. Kirjoittelen näitä lähinnä omaksi ilokseni. Tänne tekstiin pystyy myös jäsentelemään tuota ruuhkaista päänsisältöä kummasti.

Ruuhkainen alkaa olla kalenterikin. Koko talven olen osanut nauttia rauhallisista viikonlopuista ja jopa lauantaisin vapaa-ajasta. Nyt enää muutama viikonloppu näin ja sitten se alkaa..kisakausi. Kisoja on merkattuna kalenteriin joka viikonlopulle lukuunottamatta Espanjan lomaa 15-25.6 ja heinäkuussa on vielä yksi viikonvaihde vapaa. Toki osa kisoita voi olla kutsuiltaan sellaisia joihin ei tule lähdettyä, mutta nyt kyllä kisaan monella tasolla, joten valinnanvaraa on.

Oppilaidenkin kanssa on tarkoitus mennä kisoihin tallin ulkopuolelle. Kahden ratsukon kanssa tavoitteet on ratsastuskouluoppilaiden aluemestaruuksissa. Ne on yleensä toukokuussa, mutta nyt ei ole vielä päivästä tietoa. Sitä ennen pitää käydä 1 tason kisoissa tallin ulkopuolella harjoitelemassa.

Minnin ratsutus etenee suunitelmien mukaan. Tehoja lisään koko ajan. Hauskaa on, mutta haastavaakin, kun tuo ferrarini ei ole mikään ihan helppo, vaikka kapasioteettiä on. nyt oli pari päivää oikeinkin kiva. Laukkatreeniä ollaan lisätty ja siinä voi hyvin jo ratsastaa suoriakin uria ilman, että tammukka lähtee lapasesta. No eilen Minni oli taas ihan älyttömän kuuma. Näitä päiviä tulee aina jostain. Kaiken lisäksi minulla oli hienoinen kiire ratsasaa. No tänään menen ajan kanssa tuntien jälkeen maneesiin ja pysyn siellä niin kauon, että saan tamman taas balanssiin.

Tytin alkukauden tavoite on huhtikuussa olevat laatuarvostelu karsinnat. Niiden tiimoilta tulisi käydä jossain muualla irtohyppäämässä. Olikin jo suunnitelmia kimppatreeniestä. Tyttihän hyppää ihan mitä eteen laittaa, mutta se mitä tapahtuu vieraassa tilassa on arvoitus. Tytti on kyllä ihan kaikesa aina ollut niin järkevä, että en usko sen olevan ongelma. Ratsastus puoli toimii, joskin Tytti on väliin tai oikeastaan aika usein jopa raivostuttavan innokas tyyppi. Joka toisella askeleella tarjoaa laukkaa ja muuta pomppua. Tytti on vaan sellainen ilopilleri, ei missään nimessä tuhma tai ilkeä vaan ihan loputtoman innokas. Eteenpäinpyrkimys on hyvä ominaisuus hevoselle, mutta tässä vaiheesa se tuo liikeisiin kiireisyyttä. Kokemuksia vaan lisää ja kilometrejä alle niin kyllä se siitä tasaantuu. Onneksi minulla on yksi vanha oppilaani, joka hyppää Tytillä. Tarkoitus ihan estepuolen kisoissakin käydä. Tytti on esteillä suorastaa nero. Kaikki välit, sarjat, erikoisesteet jne suorittaa noin vain.

Käväisin Matinkin selässä viikonloppuna. Kyllä koulupollen taidot on tallessa, joten saa nähdä, jos Matilekin kilpaluvan kuitenkin maksaisin. Voi kun olisi aikaa niin saisin He A-luokkien tason vakiintumaan. Tekisi mieli lähteä hallimertaruuksiinkin, kun siellä on A-merkin kouluohjelma, jossa vastalaukat on suoralla uralla. Pitäsi oikein kalenteriin suunitella jonkinmoinen aikataulu, jos vaikka tuonne pyrkisi.

Kasvatuspuolen suunnitelmat on Sinjan varsan odottelua syntyväksi toukokuun alussa.  varsan isänä on Savelan Hemuli, joten varsasta tulee Torpan Tuu-Tikki, Titi-uu, Tuihti, Tulppaana.. jokin muumihahmo kuitenkin. Rosan tuleva sulho vaihtunut matkan varrella jo moneen kertaan. Nyt vahvimmilla on naapuripitäjässä eli Ylivieskassa asuva Murron Valo. Meillä on kerran syntynyt ko oriista varsa Tarun Taika tammalle, mutta tamman ja isäoriin veret eivät sopineet yhteen tai kyseessä oli joku muu mystiseksi jäänyt maksasairaus varsalla. Varsaa hoidettiin Oulussa klinikallakin, mutta alle kuukauden iässä oli armeliasta päästää varsa pois. Huh, kun vieläkin tulee ahdistava olo tuota miettiessä. Toivottavasti Rosa saisi Valosta varsan. Tuo tapahtunut ei ollut mitenkään oriin tai tamman vika, vaan sattuma joka joskus kohdalle voi osua.

Näyttelyihinkin pitäsi ehtiä. Taika varsa esitetään jossain Hippos kehässä Lampilla tai Kannuksessa, kumman vuoro nyt tänä vuonna onkaa. Stellan kanssa tavoite oli laatuponikisassa, mutta tämä on vielä auki, koska aikataulu ei ole antanut yhtään myöden, että olisi päässyt Stella kouluttamaan. Tälle viikolle kyllä Stella on merkattu kalenteriin torstain kohdalle. Jospa siinä into löytyisi. Intoa kun löytyy vaan riittävästi niin sitten koulutukselle raivaan tilaa. Toivottavasti näin kävisi.

Ihanan kiireinen kisakausi on taas ovella. Suunnittela on myös Ypäjän kisaviikot elokuussa, joissa ratsastetaan ratsastuksenopettajien mestaruus. Jos Tytti pääsee laatuarvostelukarsinnoista finaaliin niin sitten on toinenkin Ypäjän reissu tiedossa syyskuun alussa. Koska touhua on luvassa paljon, olen oikein tyytyväinen,kun lomareissu Espanjaan on varattu 9 päivän ajaksi...pakkolomalle :) .