Ihmeellistä, että olen launataina vapaalla. Tallilla toki puuhailen, mutta ei tunteja tai kisoja. Oulussa olisi ollut kansalliset, mutta en viitsinyt yhden luokan takia sinne ajella, eikä muutenkaan Minniä halua kisoihin viedä. Vasta 23pv on seuraavat. Pieni keskittymistauko on paikallaan.

Oli ihana viettää venyvä aamu. Lapset alkoi heräillä jo 7.15. Melko huonosti antoivat mun nukkua, joten klo 9 raahauduin alas aamupalojen laittoon. Ulkona oli sateista, joten lapset mellasti leikkeineen ympäri taloa ja mää siivosin perässä. Turhaa hommaa. Leikittiin marsujen kanssa ja siivosin niiden häkin huolella. Välillä kävin hakeen kengittäjälle hevosia tallilla ja jakamassa päiväheiniä sekä laskemassa vesiä. Yhden aikaa lähdimme mummolaan viettämään äiteinpäivää. Oli ihana päästä valmiiseen ruokapöytään ja täytekakku kaffit juotiin päälle. Kaupan kautta kotia. Hyvin rauhallista hetki, kun lapset mussutti karkkipäiväkarkkejaan. Ehdin nukkua päikkäritkin.

Lähdettiin porukalla tallille. Lapset leikki ja mä siivoilin tallia ja laitoin iltaruokia valmiiksi. Lapset lähtivät kotiin, jonne soittelin puolen tunnin välein, jotta kaikki sujui. Ratsastin Minnin oikein huolellisesti. Alkuun pitkät jumpat käynnissä ja ravissa. Hyviä jumppaväistöjä, joissa vaihtelin taivutuksia sekä tarkoituksella ratsastin pätkiä takaosa edellä. Näin saa lonkkiin hyvää jumppaa ja rangalle myös. Sitten laukkaa ympäri maneesia lisäten ja kooten välillä ihan piruettilaukkaa asti. Tää oli kivaa. Aina joka välissä laitoin Minnin pitkään rentoon käyntiin, joka oli haastavaa. Oli kyllä onnistunut treeni. Kuuliaisuus on nyt päivän sana ja sitä hoen ratsastaessa itselleni ja Minnille.

Sitten hain Stellan talliin. Käytävällä aloitin taas harjausopetuksen. Välillä hellin ja rapsuttelen ja väliin harjaan. Koko ajan mennään eteenpäin. Nyt sain etujalat jo polviin asti harjattua, pikkuisen mahanalta, selästä kupeisiin asti. Takaosa on vielä harjaamatta. Melkoista sitkuttelua. Stella on kyllä hyvin kiltti, mutta ei vaan ymmärrä harjauksen päälle mitään. Rakastaa pään silittelyä, mutta jalkoihin ei juuri anna koskea. No hiljaa hyvää tulee. Kiva kuitenkin, ku osaa olla naruissa kahden puolen, ei saa vetopaniikkia, vaikka miten naruissa liikkuu.

Sitten hain loputkin pollet sisälle. Jaoin iltaruuat. tyytyväinen rouskutus täytti tallin. Tämä hetki on aina niin rentouttava. Lapsilla oli mennyt kotona hyvin. Laittekin vielä kaikille iltapalat. Nyt kaikki jo nukkuu. Voisi itsekin mennä petiin. Väsyttää. Olen toivonut lapsilta äitienpäivälahjaksi, että saan nukkua klo 10, mutta saa nähdä antavatko. Voi olla, että lahjat ja kortit kuumottaa liikaa.