Viikonloppuna tein päätöksen Jannu lähtee takaisin ja Ruusa tulee kotiin. Säännöllinen kouluratsastus ei ole Jannua varten. Se kerää suorituspaineita tai jotain, jota en ala tässä erittelemään. Tämä on nyt oikea ratkaisu. Mun pitää vaan alkaa Ruusaa läpiratsastamaan enemmän, joten eiköhän taas tunneista ala nauttimaan. Toisalla Ville, Taisto ja Rosa tekevät jo Matin, Sinja ja Mikin lisäksi alkeis- ja jatkoykkös tunteja, joten Ruusa voi olla niiltä sitten enemmän pois. Ruusa on alkeistunnteilla vähän liian fiksu ja keksi joka tavan miten pääseen mahdollisimman vähällä. Nyt tuntuu kivalle saada persoonallinen Ruusa kotiin. Ainoa mikä harmittaa niin aikaa ja rahaa meni hukkaan, mutta aina ei voi voittaa :) .

Muutoin tallille kuuluu hyvin tasaista arkea. Hepat voi hyvin ja ovat tyytyväisinä töissä. Minnin kanssa treenaillaa Kikin opit takaraivossa. Satularumpaa ollaan harrastettu. Mikille ollaan etsitty parempaa satulaa. Nyt ollaan kuutta jo sovitettu ja yksi vielä sovittamatta. Sen vanha on edelleen ykkönen. Vanha vaan vähän keikkuu sivusuunnassa, mutta ei ainakaan valu eteen niin kuin moni muu. Taiston vasta ostettu Mustang valuu laukassa lavoille. Eilen oli Sydneyn penkki selässä ja se tuntui oikein hyvälle. Kierferin Aachen pitää vielä sovittaa. Satulat ja niiden istuvuus on välillä äärimmäisen vaikea juttu. Satula on kuitenkin ratsuhevosen tärkeä varuste ja sen istuvuudesta ei voi paljon tinkiä. Onneksi meillä on ns.helppoja selkiäkin paljon. Taisto on päärynä, joten se on haastava.

Taiston vointi on ollut edelleen mainio. Tunteja on jo vähän lisätty ja hyppäämäänkin Taisto jo pääsi. Oli todella intona. Energiaa piisasi. Edelleen jännittää mitä talven pakkaset tuo tullessaan. Rupeako astma taas vaivaamaan pahemmin. Nyt on kaikki ympäristötoimet ja rehut mietitty tarkkaan. Uusi iso heinien höyrytys laite on mahtava. Inhaloitava kortisoni menee edelleen 2xpv. Ensi viikolla soittelen taas Ouluun eläinlääkärille ja mietitään jatkoja. Olen ollut supertyytyväinen Oulun Animagiin, vaikka isoa ketjua onkin.

Ilmoitin eilen lapset ja ponit mätsäriin Kokkolaan. päädyttiin tähän koulukisojen suhteen. Välillä pitää pitää hauskaakin. Kakki lapset menee keppariluokan. Inka, Sara ja Mikki osallistuvat naamiaisluokaan. Inka esittää Mikin normi mätsis luokassa ja minä esitän Stellan. Stella onkin saanut viettää lepokautta viime näyttelyn jälkeen. Eilen aloitin kuorimisen. Kaunis poniliini oli takkuinen ja likainen. Stella on lihonnut todella hyvin nyt. On sitä syötettykin. Nuorella saa olla vähän vararavintoa ennen ratsutuksen aloitusta. Pääsisi vaan nyt sen aloittamaan jossain välissä.

Oma vointi on ollut jopa parempi. Uusi lääke on ehkä purrut, koska kivut ei niin öisin valvota. Tai sitten olen vaan ollut niin poikki. Osakuntoutustuki hakemus tuli laitettua vireille. Saa nähdä millaista päätöstä on tulossa. Lomitukseen on kylläkin tulossa isoja leikkauksia, joten lomitus voi loppua, vaikka osakuntoutustuen saisinkin. Ei ole ihan helppo yhdistelmä olla vajaakuntoinen yrittäjä. Opetustyöt onnistuu niin hyvin, mutta fyysiset työt ei. Tulevaisuus on kuitenkin hyvin epävarma tällä hetkellä. Nyt pitää vaan koittaa mennä päivä ja hetki kerrallaan. Luottaa siihen, että asioilla on tapana järjetyä tavalla tai toisella.

Nyt singahdan mönkkärillä tallille ja lanaan maneesin. Sitten kerhoileen Nooan kanssa.