Ihan mahottoman suuri plussa on Tytti. Hän ylitti odotukset kisoissa. Verkassa oli melkoinen pomppupallo. Tajusin kyllä, että tammukka oli ihan ensi kertaa kentällä, joten varmaan sekin jänskätti. Maneesiverkka oli jo helpompi. Radalle Tytti meni reippaasti yksin. Ei yhtään tätä jännittänyt. He C:2 ohjelmasta saatiin 64+€:a ja toinen sija. Ratsastin ihan älyttömän keskittyneesti. Puolirataa suu auki..siis mulla.. sitten hoksasin napsauttaa suun kiinni ja viimeiselle halkaisijalle tullessa muistin jopa hymyillä. Saatiin laukkalävistäjistä jopa seiskoja! Aika hyvin 5v tammalta, jolla melko lyhkänen rats.historia. Alkutervehdykset meni kiemurrellen,joten tämä on selvästi se jota pitää treenata. Samoin pysäykset ja peruutukset. Opetin Tytille vasta vähän aikaa sitten peruutuksen ja se peruuttaa vielä todella pienin askelin. Aikuismerkistä saatiin 61€:a ja kolmas sija. Tytti jaksoi vallan mainiosti kaksi luokkaa. Myös keskittyä jaksoi. Nämä oman kasvatin kanssa ekat radat on kyllä hienoja hetkiä. Nyt vaan lisää treeniä ja kakkostasolle. Ehkäpä nuorten hevosten aluemestaruus voisi olla tavoiteltava luokka jo tällä kaudella. Seuraava urakka on laatarikarsinnat Perhossa 23.4. Siitä ei kyllä mitään odotuksia. Yhden kerran olen käytyt moisissa Tytin äitin kanssa. Tuomarit oli melko kokemattomia ja tuntui arvostelun olevan vähän arpapeliä. Karskit oriit sai hyviä pisteitä, vaikka niiden käytön oli huonoa.

Minni teki hyvän suorituksen kotikentällä. Ihmeellistä oli, että se oli kentällä ihan iisi. Yleensä kentälle siirtyminen on ihan älyttömän kalama juttu Minnille, johon pitää rauhassa totutella. Vaativa B MB Special ohjelmasta saatiin 59% mikä oli ihan tyydyttävä suoritus. Olin luokassa ainoa, joten sain tuomarilta suullisen palautteet radasta. Mahtavia vinkkeä esim. vaihdot saan ratsastaa kunnolla eteenpäin. Siinä kohdassa ei niin tarvi miettiä onko laukka koottua. Tämä helpottaa vaihtoja paljon. Avoihin ja sulkuihin vielä parempi kokoamisaste. Näissä Minni käpertyy helposti, mutta eteen ja ylös ratsastus vaatii lähinnä multa huolellisuutta.

Kaikki tallin ratsukot kilpaili hyvin. Ei mitään suuria pettymyksiä ollut. Olga sijoitui molemmissa starteissa. Yksäreistä Jaana ja Rita saivat myös ruusukkeet ekan ja tokan molemmista lähdöistä. Tämä lämmitti minunkin mieltä ihan erityisesti, koska Jaana on tehnyt hyvää työtä ison tamman kanssa. Viime aikoja on vielä vaikeuttanut tamman kasvaminen koulusatulasta ulos. Jaana joutuikin startata estesatulalla, kun satula-auto tulee vasta reilun viikon päästä. Rita on kiva heppa, jolla luultavasti ollut vähän haastava elämä ennen Jaanalle tuloa Puolassa. Nyt kyllä hyvällä hoidolla ja oikealla ratsastuksessa alkaa Rita puhjeta kukkaan hiljalleen.

Pitkän miinuksen ja varjon arkeen on tuonut Minnin "sairastuminen". Maanantaina oli kengitys. Minni ei ole aina helppo takapäästä. En tiedä sattuiko siinä jotain vai oliko jo aiemmin sattunut, koska takapää oli nyt tosi haastava laittaa. Oikeassa kaviossa oli myös vähän painaumaa, joten ehkä pieni kaviopaiseen alku tai jotain . Kengityksen jälkeen likutin Minnin kevyesti. Ei liikkunut yhtään hyvin takaa. Jalat tuntuu ihan normaalille tai ehkä takaset pikkusen lämpimille, mutta ei onnu. Eilen kun juoksutin niin ravaa jotenkin selkää köyristäen. Ei arista selkää, eikä se ole lämmin. Yksi okahaara on vähän ikäänkuin pois rivistä, ylempänä. Onneksi sain Nikulaan huomiselle jo ajan eläinlääkärille, joka tekee kirohoitoa myös. Saapi kattoa mitä mättää. Jos ei syytä löyty niin sitten taas Ouluun. Tänään kyllä tarhassa Minni ja Mikki piti keväisiä tsempaloita, joten ei Minni kovin kipeä noin ainakaan ole. Välillä kilpahevosen omistaminen on ihan äärettömän pelottavaa. Tulee ihan sellainen ole, että haluaa vahtia hevosta joka hetki. Huoh huoh ja huoh.

Kivutkin ovat olleet vallan ärhäkkäällä päällä. Se masentaa entisestään. Mitään apua ei saa mistään, kun maksusitoumus junnaa Kelassa. Eikö ne siellä ymmärrä kuinka sitä lappua odotan.

Nyt preppaan Inkaa enkun kokeisiin. Aine joka on Inkalle vaikea, ehkä ensimmäinen koulujuttu joka on haastava niin Inka tuumaa hermostua.